mandag, august 13, 2012

MIT KØLESKAB

får du ikke at se indvendig, det er alt for proppet. Gad vide hvad en livsstilsekspert ville få ud af dets indre? "Hvad har du altid i dit køleskab?"er et yndet spørgsmål i visse interviews. Jeg har altid koldt vand, smør, æg, grøntsager, rugbrød, pålæg, oste, græsk yoghurt, skyr, A38, kakaomælk (landmandens), tun og somme tider mælk. Mælk drikker jeg ikke, landmanden drikker kakaomælk, så det er kun, når datteren er hjemme, at der bruges mælk i større mængder. Andre skal dog have mælk i kaffen, så der købes mælk, og der smides mælk ud, hvis ikke jeg når at få bagt boller inden. Jeg savner at bage, vi har ikke mere knækbrød, ej heller boller, men min ovn gik i stykker, lige inden vi drog i sommerhus. I morgen skal der dog bages, min nye ovn kommer, og jeg glæder mig.

Tilbage til køleskabet, denne gang dets ydre. Her hænger mine månedskalendere med arbejdstider og aftaler, her hænger billeder og magneter. 

Magneterne minder mig om dengang jeg var på Louisianna med datteren eller i Rundetårn med sønnen, svigerdatteren og landmanden i Kulturnatten 2011


 Jeg tænker på sølvbryllupsrejsen med børnene i Normandiet 2010.


Søn og svigerdatters rejse til Vietnam har også sat sig spor på mit køleskab sammen med kloge ord, jeg selv har fundet.


Turen til Norge på motorcykel i 2009 har også fået sit eget lille minde


Hvordan ser dit køleskab ud udenpå?

18 kommentarer:

 1. Det er så hyggeligt med opslagstavler! Desværre dur vores køleskab ikke til det - der er nemlig en skabslåge foran :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Conny, min lille opslagstavle kunne ikke rumme alt, jeg ville have på den, så derfor kom køleskabet i brug :-)

   Slet
 2. Tomt fuldstændigt tomt, men på siden af det hænger de to små magnetiske ænder.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tine, godt at du fandt plads til ænderne :-)

   Slet
 3. Hvor hyggeligt :-) Jeg kunne falde i staver foran dit køleskab :-)
  Mit ligner lidt dit:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Miri, det er lidt hyggeligt med små minder :-)

   Slet
 4. Sikke en skøn idé at du bruger køleskabet som opslagstavle! Det ville jeg gerne, men Monsieur er ordensmenneske, og det ville ikke falde i hans smag :-) Vores køleskab indeholder surdej og en stor del af det, der er i dit - dog ikke fisk.

  SvarSlet
  Svar
  1. Madame, næh fisk får nok ikke adgang hos dig :-) Der var en gang hvor man også kunne se køleskabsdøren hos os, men så fik jeg en ide om at lave månedskalendere, og de kunne ikke være på opslagstavlen :-) Surdej minder mig om, at jeg skal have kigget i fryseren, jeg håber, der ligger en surdej der, nu hvor jeg får en ny ovn :-)

   Slet
 5. Der er alt muligt - især også ferieminder i form af magneter. Børnebørnene elsker at flytte fundt på dem, når de er her, samtidig med, de laver små historier ud af det.
  Badges med kloge ord har jeg også et par stykker af - selv om det kun er mig, der synes, de er kloge ;-)

  Apropos skilte: jeg kom til at tænke på C, da du fortalte om kollegie-rengøringskonen - hun satte, efter et par brokkerier fra min side, et skilt op uden på sin værelsesdør: "Her ryddes ikke op. Et geni behersker kaos"

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, bare vi synes det er kloge ord, så går det nok :-) Sådan et skilt kunne jeg godt have brugt i mine unge dage. Hvorfor bliver man mere ryddelig med årene ?

   Slet
 6. ... flytte RUNDT, selvfølgelig :-(

  SvarSlet
 7. Jeg har magneter med små sedler. Huskesedler jeg selv har skrevet - og små notater fra avisen med tlf.numre, og ting som er værd at vide og huske.
  For mange år siden var i tv en serie, som hed: Vis mig dit køleskab.
  Uventet besøgte man kendte folk. Kiggede i deres køleskab og fortalte dem, hvilket menneske, de var.
  En idé til Blogland? Hvis vi altså tør være ærlige :-)
  Knus og en god dag til dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Johanne, det program så jeg nogle stykker af :-) Men vi mangler jo en ekspert, der kan fortælle os, hvad køleskabet siger om os, hvis vi da tør.
   Din køleskabsdør lyder også som et sted, man kan falde i staver :-)

   Slet
 8. Ja, ydersiden af køleskabene kan nok snart fortælle lige så meget som indholdet. Mit minder lidt om en avis med notater, billeder, enkelte annoncer og andet sjov. God aften hos jer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak i lige måde Susanne, et aviskøleskab, det lyder som et, man også kan få tid til at gå foran uden at åbne døren ;-)

   Slet
 9. Jeg har også mange magneter, der minder om ferier og ture. På forsiden af køleskabet har jeg William-billder, på højre side, den mod køkkenbordet har jeg alt muligt sjovt og tankevækkende og på venstre side, den mod spisebordet er der indbydelser og ting, jeg skal huske. Som udgangspunkt ihvert fald.

  SvarSlet
  Svar
  1. Charlotte, du er heldig, jeg har kun fronten at dekorere :-)

   Slet