fredag, august 10, 2012

UDKØRT KLOKKEN TRE

tilhører du min årgang, kan du selv fortsætte reklameindslaget.

Lad mig blot sige, det er ikke dén te, der fyldes i min kop. Men te bliver brugt som opkvikkende middel her, og i sær i disse tider. Jeg kan ikke finde ud af at komme i seng, så jeg får 7 timers søvn og kombineret med en hektisk arbejdsdag giver det meget træt kvinde om eftermiddagen. Jeg kæmper for ikke at falde i søvn over Rumble, jeg kæmper for at finde energi til at skrive kommentarer hos jer andre, for jeg læser alle jeres indlæg, men lige lidt hjælper det. Jeg er ved at falde i søvn og sker det, så kan jeg godt vinke godnat til nattesøvnen. Landmanden er ikke meget bevendt, han sover, inden vi får talt til tre, når han sætter sig i den gode stol om eftermiddagen og har ingen nattesøvnsproblemer. Og selvom vi har fået sønnen hjem efter en veloverstået USAtur, så kan det heller ikke holde mig vågen.

P1040123

Det eneste, der dur, er frisk luft og motion, så på med skoene og gå, bare gå. Tankerne får lov til at flyve viden omkring, jeg tænker på, hvorfor vi får så travlt hver dag på arbejdet. Ferieafvikling er en forklaring, vi er ganske enkelt færre på arbejde end vanligt. LEAN konsulenter og andre effektiviseringseksperter ville sige, at vi måtte sætte hverdagen i system. Problemet er blot, at det er svært at sætte menneskers behov i system. Skal man på toilettet eller får ondt, fordi man ikke selv kan ændre stilling, ja så hjælper en god planlægning ikke fra morgenstunden. Tager guiding af den lamme arm under badet eller spisning længere tid end planlagt, så ryger planlægningen også. Vi står ofte i det, vi kalder akutte udskillelser, mange af vores patienter er ramt på bl.a erkendelsen af vandladningstrang og afføringstrang,  og de har måske heller ikke kontrol over dette. Det er til gene for patienten, og det tager ofte meget lang tid at få skiftet tøj og sengelinned. Og sker det så 3-4 gange på en vagt hos flere patienter, så ryger planlægningen sig også en tur.

I dag havde vi planlagt med, at jeg skulle afspadsere en time som kompensation for onsdagens overarbejde. Og alt så ud til at køre efter planen, indtil en patient blev dårlig samtidig med at andre patienter tog længere tid stuegangsmæssigt, og så var den plan skredet. Gåturen hjalp, aftensmaden blev lavet, vi har nydt synet af de flotte gaver fra søn og svigerdatter (parfumer og flotte trøjer til os begge), og nu mangler jeg bare opvasken, så kan jeg gå i seng og få en god nats søvn.

“Vi skal vist have høreværn på” var min kollegas kommentar, da det gik op for hende, at souschefen, den anden apopleksisygeplejerske og jeg alle tre er i dagvagt sammen i en weekend; det er aldrig sket før. Gad vide om vi snakker meget ;-) Jeg glæder mig i hvert fald, det skal nok blive hyggeligt – og travlt.

God fredag aften til dig.

P1040126

12 kommentarer:

 1. Jeg tilhører din årgang, men har heldigvis aldrig været så syg så jeg var nødt til at drikke te.. :-)
  God og lang nattesøvn til dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ha Inge, kommer du ikke snart og besøger mig? Min kaffebrygning overtaler vist folk til tedrikning ;-)
   Tak jeg håber også på en lang søvn, men der er nærmest for lyst til at sove ;-)

   Slet
  2. Måske du skulle prøve, har hørt det tager trætheden :-)

   Slet
  3. Pollyanna, mener du kaffe ? Så hellere noget motion ;-)

   Slet
 2. Ih hvor jeg genkender det: VIL ikke sove; livet er for kort til at sove det væk; jeg kan sove, når jeg bliver gammel, osv. osv.
  Jeg har været længe om at lære det, men det hjælper altså at kapitulere - bare for en enkelt nat. Gå helt enormt tidligt i seng (senest kl. 21) og SOV. Så kan vi klare den en hel uge til med lidt for lidt søvn :-)

  Planlægningsproblematikken er heller ikke ukendt, men man kan desværre ikke standardisere mennesker ... holdnuop, hvor ville manges arbejde forenkles, hvis man kunne det ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, jeg kan ikke nøjes med en nats lang søvn, men jeg forsøger jævnligt den teori :-)

   Slet
 3. Ja, man er nødt til at lade godt op en gang imellem, hvis man skal klare dagligdagens udfordringer.
  Og Medova-te, - det drikker jeg altså ikke gerne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, opladninger må der til :-)

   Slet
 4. Stakkars deg! Jeg kunne aldri ha hatt en sånn jobb, jeg hadde ikke holdt det ut. Siden du er så trøtt og sliten alltid, kanskje du skulle sjekke stoffskiftet. Jeg vet jo at du er sykepleier, så kanskje du allerede har gjort det. Ha en fin helg, og ta det litt med ro, da... Klem!

  SvarSlet
  Svar
  1. Steinkjerringa, bare roligt, jeg nyder mit job, det er bare lige nu i ferietiden, at vi er hårdt trængt :-)

   Slet
 5. Søvn ja - det er stærkt opreklameret! Og Medova-te hjælper ikke, når man gennem længere tid ikke får sovet ordentligt. Som teenager fortalte min læge mig, at i deres hjem gik de alle sammen tidligt en gang om ugen for at få sovet ud. Fin plan - jeg kan bare ikke komme tidligt i seng. Dejligt, at de unge er kommet godt hjem igen efter en fin tur!

  SvarSlet
  Svar
  1. Charlotte, jeg har lært det, måtte til lægen med symptomer på stress, troede jeg. Sov noget mere, sagde hun, og det hjalp :-)

   Slet