tirsdag, september 04, 2012

10–20–30 - en eftermiddag efter jobbet

2012: Da jeg kommer hjem fra arbejde, brygger jeg te, laver to tallerkener med brød og venter på at landmanden kommer ind. Høsten i dag blev aflyst, der kom støvregn over middag. Aftensmaden er rester, så ingen forberedelser der. Landmanden ser lidt fjernsyn, jeg skriver indlæg og surfer lidt rundt på nettet. Lidt senere går landmanden og Istvan ud og træner, jeg smider mig i en sofa og læser. Til sidst tager jeg mig sammen, tager løbetøjet på og løber, mens jeg tænker tilbage …

1982: Jeg har været sygeplejerske i 1½ år, jeg arbejder på børneafdelingen og bor kun 200 meter fra min arbejdsplads. Hjemme i min etværelses lejlighed brygger jeg te, smører en mad og tænker på, hvad vi skal have til aftensmad. Landmanden er arbejdsløs tømrer og er derfor startet på landmandsuddannelsen. Nogle dage bliver han på skolen, de fleste dage kommer han hjem til mig ved aftenstid. Jeg smider mig i sofaen og læser, mens jeg venter på, at landmanden kommer hjem.

1992: I 4 år har jeg ikke været sygeplejerske, i stedet for arbejder jeg sammen med landmanden på gården. Højst sandsynlig har vi sorteret kartofler om formiddagen, hvorefter jeg har hentet sønnen i børnehaven og datteren  fra børnehaveklassen. Jeg har måske prøvet at spørge til, hvordan deres dag er gået, mens vi kører hjemad. Højst sandsynligt har jeg fået det vante svar: mor, vi er altså trætte og vil gerne sidde lidt i fred. Så vi kører i stilhed hjem til gården, hvor vi drikker eftermiddagste, inden børnene forsvinder ned på værelserne for at lege, og jeg går i gang med aftensmaden.

2002: Jeg har nu været tilbage i sygeplejefaget i 2½ år, jeg glæder mig jævnligt over, at nogen turde ansætte en, der har været væk fra sygeplejen i 11 år. Hjemme er vi ved at vænne os til kun at have et barn hjemme. Datteren er startet på efterskole, og da jeg kommer hjem, er sønnen på sit værelse. Der ses fjernsyn eller video, så han kommer kun et hurtigt smut op i køkkenet til lidt brød og en kop te. Landmanden kommer ind og drikker te, og smutter derefter over og ser til grisene på den anden gård. Jeg går i gang med aftensmaden.

Nu har jeg været i brusebad, foran venter lidt hjemmearbejde, jeg skal undervise de studerende i morgen, og undervisningsmaterialet trænger til at blive kigget igennem og opdateret. God aften til dig.

mor4

14 kommentarer:

 1. Dejlige tidsbilleder du tegner Lene..
  Rigtig god aften hos jer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Inge og i lige måde :-)

   Slet
 2. En sjov måde at kigge tilbage på. Tror det er sundt med et tilbageblik, engang imellem. Så bliver vi nok mere obs på hvor meget vi egentlig udvikler os.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Ulla, man kan nå at tænke langt tilbage mens man løber :-)

   Slet
 3. Sød ide at fortælle om tidernes skiften med eftermiddagsteen som det gennemgående. Spændende arbejdsår, du har haft i to forskellige fag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Teen er vist meget kendetegnende for mig :-) Tak for ordene, Betty :-)

   Slet
 4. Og man kommer selv til at tænke med.....

  Tak for et fint indlæg.

  SvarSlet
 5. Det er sjovt at tage rejsen tilbage. Og tankevækkende. Jeg blev selv sendt lidt på rejse. God dag til dig...

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak i lige måde Susanne :-)

   Slet
 6. Man må sige, du har fået udnyttet dit liv fuldt ud, så det passede til dig hele tiden. Og også stærkt af tømreren sådan at skifte fag; det lyder jo ikke til at have været et dårligt skift.

  SvarSlet
  Svar
  1. Conny, jeg er selv så glad for at jeg fik lov til at blive sygeplejerske igen :-)

   Slet
 7. Sjov som livet kan forme sig, når man kigger tilbage. Dejligt indlæg.

  SvarSlet