torsdag, januar 03, 2013

ENIGHED

Vi er svært enige, min kaktus, min amaryllis og jeg – julen varer til Helligtrekonger. Min kaktus fylder køkkenet med smukke lyserøde blomster, og min amaryllis er først nu sprunget ud med hvide trompeter.

Juletræet med sin pynt gør mig glad, jeg nyder at kigge på træet med lys og pynt, som rummer hele mit liv som minder.

Fire dage har jeg fri (jeg havde bildt mig ind, at det var fem), jeg ved godt, at jeg er nødt til at arbejde med noget undervisning, men det har jeg udskudt til søndag. Fridagene skal bruges til at pleje mig selv, til at læse, til at få gang i strikkeriet igen, men først og fremmest til blot at være til. I radioen hørte jeg til morgen, at sygefraværet er faldet under krisen. Det kan man så tolke som man vil, og det gør “man” så. Enige bliver man nok ikke. Vi er forskellige, det den ene ville melde sig syg for, ville en anden aldrig drømme om at melde sig syg for. Jeg glemmer aldrig en medarbejder, som i ramme alvor fortalte om hans far, som var slagteriarbejder, og som havde meldt sig syg, for han havde haft så få sygedage i forhold til de andre ansatte. Eller de to unge kolleger, som i tidernes morgen meldte sig syge, fordi de ikke havde sovet hele natten. Til gengæld har jeg også haft kolleger, som har ringet ind for at raskmelde sig, men selv gennem telefonen kunne vi høre, at de overhovedet ikke var raske, men de havde bare så dårlig samvittighed over stadig at være syge.

Jeg er ikke syg, men jeg er svært glad for, at jeg har fri, det gør livet lidt nemmere. Så nu vil jeg pakke mig ind i tæpper, drikke te og se fjernsyn, mens rengøringsholdet fjerner støv og nullermænd fra matriklen. Det er bare den bedste fødselsdagsgave, jeg nogensinde har givet mig selv. Jeg hader at gøre rent ;-)

Håber du får en dejlig dag.

P1050132

Nej billedet er ikke taget i dag, men for en måned siden ;-)

14 kommentarer:

 1. Du må have nogle gode fridage. Det er så rart at have love til bare "at være". At bestemme selv og bare mærke efter, hvad der gør godt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Susanne, jeg kan mærket, at det gør godt at være her, lige her :-)

   Slet
 2. Ja ... sygdom og sygdom er bestemt ikke den samme ting hos de forskellige. Jeg har også oplevet begge ekstremer fra, som i dit eksempel med ham, der ikke ville snydes for sin 'kvote', til min fætters kone, der i år kan holde sølvbryllup med sin arbejdsplads uden at have haft en eneste sygedag; på trods af en depression, hun måtte igennem, da deres søn blev diagnosticeret skizofren.
  Vi er ikke ens, og derfor bliver det mindre krisesygefravær også tolket forskelligt.
  Kan du have dig nogle gode fridage :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Ellen, og fagforeninger og arbejdsgivere tolker helt sikkert fraværet forskelligt :-) Din fætters kone har da været sej, og måske har hun også haft en arbejdsplads, der kunne rumme hende, Det er virkelig flot

   Slet
 3. Det lyder som en rigtig hyggedag.. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Inge, det føles også sådan :-)

   Slet
 4. Ja det er forskelligt hvad der kan få folk til at sygemelde sig, men til gengæld kan jeg så godt blive knotten over at folk med snue og influenza går på arbejde og smitter en masse andre..Håber du får nogle gode fridage..;-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Annemarie :-) Den med snue og arbejde synes jeg er svært, for man smitter jo før, det bryder løs. Og jeg bliver altså ikke hjemme fordi jeg er forkølet, men jeg vasker hænder og spritter dem i en uendelighed, samtidig med at jeg aldrig nyser eller hoster ud i luften :-)

   Slet
 5. Jamen, når nu du holder på, at julen skal vare lige til Helligtrekonger, så er det sørme god opdragelse, at dine planter blomstrer netop nu ;-) Jeg har ingen amarylis iår. Det er egentlig en fejl. Jeg troede jeg havde en, der havde oversomret i haven, men løget kunne ikke holde til, at spiren blev spist (af et rådyr?), så det gik desværre til. God hyggedag til dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Fruen i midten, tænk jeg vidste slet ikke jeg var god til at opdrage blomster ;-)

   Slet
 6. Du har nok ret i, at vores tærskler for, hvornår vi melder os syge, er forskellige. Som en, der har været nødt til at sygemelde sig mange gange i de seneste år, vil jeg sige, at det ikke er rart, hvis man føler, at personen i den anden ende synes, at man er en pjække***. Det er jo også sådan, at ens stemme sagtens kan lyde normal, selvom man er endog meget syg. Det skal da nødigt være sådan, at man er nødt til at bevæge sig ud i noget a la "Chris og chokoladefabrikken" for at lyde troværdig. Jeg tror faktisk, at det faldende sygefravær skyldes, at folk er bange for at miste deres job. Og det behøver vi ganske rigtigt ikke være enige om. :-)

  Nyd dine fridage!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Henny, og selvfølgelig skal man ikke mistænkes for pjæk, og vi skal i hvert fald ikke have Chris frem i folk ;-) Henny jeg taler som hustru til en selvstændig, som har oplevet at folk sjældent er syge her, og min frisør kan fortælle det samme. Så kan du sige, at det er fordi vores medarbejder er bange for at melde sig syge. Det tror jeg ikke. Jeg tror sommetider, når man føler sig værdifuld og værdsat, så vælger man også at gå på arbejde de dage, hvor man er lidt utilpas med svimmelhed eller kvalme i håb om at det går væk. Vi har dog måttet sende medarbejdere hjem hvor de symptomer var begyndelsen på en influenza, men jeg har selv oplevet, at symptomerne forsvandt op af dagen, når jeg kom på arbejde. Og misforstå mig ikke, Henny, jeg tror på folk, når de melder sig syge, jeg tror blot at vi har forskellige tærskler, og nogle af de tærskler flytter sig, og jeg tror også at du har ret i, at for nogle flytter tærsklen sig til et sted, hvor den ikke skulle være, fordi de er bange for deres job.
   Men vi behøver absolut ikke være enige om det her :-)

   Slet
 7. Det lyder som om du har nogle dejlige fridage i sigte, og at du allerede har brugt en af dem.

  Privat rengøringshjælp er genialt. Det har jeg også haft i en del år, men afskaffede det, da jeg blev arbejdsløs. Nu er jeg kommet lidt til penge igen, og overvejer seriøst at ringe til min gamle rengøringsdame og høre om hun vil komme hos mig igen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hanne, jeg nyder :-) Og jeg nyder rigtig meget, at jeg langt om længe trodsede landmandens modstand, nu er han lige så tilfreds som mig. De gør jo også rent hver uge i folkerummet og deres bad, det blev der ikke gjort, da jeg skulle gøre det :-)

   Slet