torsdag, februar 28, 2013

FOR 20 KR. BLANDET eller noget om kvindesnak, re-certificering og håndskrift

Uh som jeg hyggede mig i går, masser af snak mellem kvinder i alle aldre. Jeg har nu fundet mig en personal shopper, hvis jeg skulle få lyst til at gå amok i skøre, skønne og sjove øreringe. Oline kunne vise den ene hjemmeside efter den anden med øreringe, jeg ville elske at gå med. Strikketøjet blev luftet, og jeg tror, jeg skal ha arrangeret en strikkecafe, for det er altså meget sjovere at strikke sammen med andre end alene. Emnerne var viden om, og jeg stornød at være en del af langbordets selskabelighed.

P1050316

Noget jeg ikke nød, og som både i går og i dag fik mig op i det røde felt var re-certificering. En ting er, at vi med mellemrum skal tjekkes via en test på nettet, om vi nu har helt styr på brandreglerne eller blodsukkermålinger. Det synes jeg er helt fint. Men hvor man ved brandtesten får at vide helt nøjagtig hvilke spørgsmål, man er dumpet i, så holder blodsukkertesten det som en hemmelighed. Man får blot at vide, at man på et bestemt område har fejl, og jeg brugte så megen tid på at trykke mig rundt på testens hjemmeside for at finde baggrundsviden i går. Men selv da min kollega og jeg sad med hver sin computer, så hun kunne tjekke siderne med viden om apparat, målinger og svar, og jeg sad ved en anden og tog testen, så dumpede jeg igen. Jeg var hidsig, for hvis jeg nu kunne få viden om, hvor det var, at jeg svarede forkert, så kunne jeg jo tage ved lære. Godt nok var det ikke de samme spørgsmål hver gang, men nogen gik igen og deriblandt det, jeg dumpede i. I dag satte jeg mig ned og brugte lang tid på i detaljer at skrive ned fra hjemmesiden, for man kan heller ikke printe materialet ud. En anden kollega bestod imens, så med hende og mine notater ved min side tog jeg testen. Jeg bestod, men havde alligevel to fejl på trods af det grundige forarbejde. Det må man gerne, bare ikke i de fem obligatoriske spørgsmål. Bagefter fik jeg svar på, hvilke spørgsmål jeg havde rigtig og forkert. Nu er de printet ud, ikke med hjemmesidens gode vilje, men ved hjælp af Ctrl + print screen, og bagefter fik vi en tredje sygeplejerske gennem testen og fik også skrevet hendes spørgsmål ud. Så er der håb om, at resten af personalet kan gennemføre uden alt for meget tidsforbrug. Min ledelse har skrevet og klaget over testen, for det kan jo ikke være mening, at nattevagterne ikke kan måle blodsukker, fordi de ikke har tid til at bruge 1 -1½ time på at bestå en test. Eller at to specialesygeplejersker hver har brugt flere timer på at regne ud, hvor de tog fejl, den tid kunne vi helt sikkert have brugt på noget bedre. Og spørgsmålet jeg tog fejl i, var formuleret på en måde, så jeg troede, at det i bedste damebladsstil ville sætte en fælde for mig, og så var det rigtigt!

P1050320

Og fra på mandag er det slut med at skulle læse alle mine kollegers håndskrifter (det er jeg nu god til, har mange års træning med min mosters håndskrift). Sygeplejejournalen bliver elektronisk, det skal nok blive godt, men lige nu og her bliver det et kæmpe arbejde at indstille sig på. Men det er først på mandag, nu holder jeg weekend fra sygeplejen og koncentrerer mig om landbruget og mine fridage i stedet for.

P1050317

God torsdag aften til dig.

22 kommentarer:

 1. Det er da også for åndsvagt at de ikke skriver hvilke spørgsmål der er svaret forkert på..Men godt at du bestod og nu kan hjælpe kollegaerne så I kan måle blodsukkeret. ;-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Annemarie, dybt godnat, jeg blev så stjernetosset, men nu kan jeg måle blodsukker igen, men jeg holder fri nu ;-)

   Slet
 2. Kære Lene
  Hvis du arrangerer en strikkecafe, så kommer jeg :-)
  Blodsukkertesten har tilsyneladende givet anledning til problemer over hele sygehuset. I weekenden hvor jeg havde vagt blev dumpede begge sygeplejersker på det ene af vores sengeafsnit, så vi var nødt til at "låne" en sygeplejerske som havde bestået på det andet afsnit fordi vi havde en patient inde som på grund af sin kemoterapi havde behov for hyppige blodsukkermålinger. Det gav helt urimeligt merarbejde til sygeplejerskerne, og dårlig patientsikkerhed. Det var næppe tanken da testen blev indført.

  SvarSlet
  Svar
  1. Laura, jeg tager dig på ordet :-) Klinisk biokemisk sagde også at vi ikke var de eneste. Det er tåbeligt, sådan som det er sat op.

   Slet
 3. De elektroniske sygeplejejournaler glæder jeg mig til, for jeg tror det bliver nemmere for os læger at tilgå de informationer sygeplejerskerne har indhentet. Det må give færre spørgsmål til patienterne og mindre dobbeltarbejde til os alle.

  SvarSlet
  Svar
  1. Laura, jeg er helt sikker på at det bliver godt, vi nyder allerede, at vi kan finde alle oplysninger et sted. Nu kan jeg tjekke lægens ord, se røntgenundersøgelser, mens jeg er ved at dosere medicin.

   Slet
 4. Øv at jeg bor helt hernede - jeg ville da elske at være med i din strikkecafe :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Helle, så langt er der da heller ikke :-)

   Slet
 5. Lyder som en tung og ikke særlig velgennemtænkt test, som giver utilsigtet meget bøvl. Man kunne håbe på, at klagen hjælper, men det er måske enfoldigt? God lang weekend :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Fruen i midten:-) og så var der endda kun 12 spørgsmål. Jeg tror ikke at det bliver ændret, desværre

   Slet
 6. Håber jeres klage hjælper, det er da dybt tåbeligt, at I skal bruge så meget tid på noget I ikke kan trække læring ud af.

  SvarSlet
  Svar
  1. Inge, som jeg kan se det, er det en test udviklet af et firma, og altså ikke sygehusets hjemmeside. Så jeg tror ikke vi sådan får ændret det. Men tåbeligt, det er det.

   Slet
 7. Du siger bare til, hvis der skal fyldes op i strikkecafeen:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Charlotte, du er skam med i mine strikkeplaner :-)

   Slet
 8. Strikkecafé er sagen...så hyggeligt og - bare jeg boede tættere på :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Lavendel, det gad jeg også godt at du gjorde ;-)

   Slet
 9. At sikre sig, at fagpersoner kan det, de skal, er jo godt nok. Men den test lyder da godt nok som noget værre hø.
  Du må have en dejlig weekend.
  Og held og lykke med dine strikkecafeplaner!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Conny, jeg er helt med på test til at genopfriske viden, men her synes jeg at de pædagogisk kunne have gjort det bedre :-)

   Slet
 10. En hjemmeside/et program som man ikke kan printe ud fra, hører da fortiden til og burde være forbudt ved lov nu om dage.

  De der tests burde være indrettet så man kunne lære af dem - det lyder som et tåbeligt system. Godt at du endte med at bestå.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hanne, jeg tror, det er med vilje. Den pædagogiske holdning er, at vi skal blive ved med at læse om emnerne inde på nettet, indtil vi kan bestå. Men det har vi ikke tid til, og vores brandtest er indrettet sådan, at vi får at vide, hvad vi er dumpet i, så man kan tage ved lære næste gang, også selvom spørgsmålene ændrer sig.

   Slet
 11. Hvorfor kom jeg lige til at tænke på den indvandrertest, eller hvad den nu hed, som ikke engang de mest veluddannede 'etniske' danske kunne bestå?
  Kan man ikke altid muse hen over teksten, så den bliver fremhævet, kopiere og sætte den ind igen i fx Word? Det gør jeg tit, hvis der er noget, jeg har brug for at printe, som ikke vil printes.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, selv det med musen kunne jeg ikke, jeg er spændt på hvor mange, der nu er bestået :-)

   Slet