mandag, juni 17, 2013

OG GAMMELMOR MED LOKKERNE

Før vi fik … computer, måtte man klare sig med telefonen. Nu kunne man pludselig skrive til hinanden via computeren, senere kom mobilen og så kunne man pludselig skrive til hinanden på farten. Gennem mine uger med opgaven har jeg været dybt taknemlig for min medstuderende, som jeg kender fra tre tidligere moduler, heraf to i samme gruppe. Vi har sms’et og ringet til hinanden, når vi syntes, at det hele var ved at falde fra hinanden.

Min vejleder foretrækker helt klart at mødes med mig, hendes mails er OK, men jeg får mere ud af samtalen med hende. Min studiekollegas vejleder skriver lange forklarende mails, og sidst foreslog hun, at de kunne skype sammen, så var min kollega fri for at køre til Aalborg. Det var gået rigtig godt, og så var det, at min studiekollega sagde til mig, da vi efterfølgende snakkede sammen i telefonen; hvorfor er det lige, at vi ikke skyper sammen? Ja hvorfor i alverden har vi ikke tænkt på det i stedet for at sidde med mobilen fastklemt mellem ører og skulder, mens vi prøver at finde passager frem af det skrevne på computeren? Hendes mands kommentar lød prompte; det er I da alt for gamle til! Og heraf fremkom overskriften så.

Men i dag har vi snakket i over en time sammen, mens jeg både skrev noter på små lapper og  fandt teksten frem på computeren. Nemt og bekvemt.

Og pauseprikkerne efter computer skyldtes, at jeg har en tendens til at tænke i sangtitler, når jeg skal skrive indlæg. Overskriften kom først, og da indledningen skulle skrives, røg Marguerite Viby lige ind fra højre med denne her sang:

Og det siger så noget om min alder, så overskriften passer jo godt nok ;-)

10 kommentarer:

 1. Skype er en utrolig god opfindelse :)

  Det har vi benyttet os af igennem hele uddannelsen ;-)

  Og imens jeg har skrevet BA har vi også brugt den ... også selv om makkeren er i Århus, for vi har nogen gange siddet over skype til meget sent på aften/natten :)

  Vores vejleder har heldigvis også været indstillet på, at vi kunne skype, så vi har virkelig kunnet bruge tiden effektiv efter samtalen for der havde vi det i frisk erindring :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tove, jeg havde slet ikke tænkt på det sidste, du skriver, for det er jo rigtigt. Man er ikke blevet forstyrret i sin skriverytme som ellers, hvor man skal gøres til pænt brug først og ud og køre osv. :-)

   Slet
 2. Ja.. Før vi fik bil.. :-) var det ikke sådan den var?

  Skype eller Appels egen Facetime på iPad og iPhone er så smart, men man skal jo lige have behovet før det er en smart løsning, og det havde I lige der.

  Nogle gange er det også rart at komme ud og mødes i virkeligheden, også selv om der er "spildtid" når der skal køres til og fra. Min erfaring er at vi har behov for "spildtid" ind i mellem, der er grænser for hvor effektive vi kan være.

  SvarSlet
  Svar
  1. Inge, jep og der skulle gerne være et youtubelink med billede i indlægget :-)

   Jeg vil nok helst se min vejleder, det er godt for mig at få tiden frem og tilbage, men lige her hvor vi ellers bruger mobil, så er det skønt at have begge hænder frie, mens vi snakker :-)

   Slet
 3. Uden at klikke på linket, kan jeg den næsten uden ad:
  Før vi fik bil: var der stadig lidt liv i Emil! Fik vi bøffer i den helt store stil osv :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Charlotte, du er da skrappere end mig, jeg kan kun den første linje og så melodien

   Slet
 4. Ja og siden med den jazzede husmor, som måske er den, linket er til: "Da gik fru Olsen - fordet at hendes den ældste, han er i Tivoligarden, så hun har ikke krafter til flere trommer!"

  SvarSlet
  Svar
  1. Charlotte, nej linket er til Før vi fik bil, men jeg tror det er omslaget fra en singleplade :-) Og du er da skrap, jeg kan kun huske billederne af en spjættende MV :-)

   Slet
 5. Og gammelmor i klokkerne med huen og grålokkerne ...
  - men forskrivelsen var måske vel gennemtænkt?

  SvarSlet
  Svar
  1. Ha Rasmine, ja det viser jo kun at jeg er bedst til at huske melodierne og nogle gange noget af teksten ;-)

   Slet