tirsdag, november 12, 2013

KØKKENSKRIVER

Mens risengrøden koger og jeg holder skarpt øje med den, og mens jordbærmarmeladen simrer, har jeg taget computeren med mig i køkkenet. Før hen havde jeg altid en bog med mig, når risengrøden skulle overvåges og omrøres jævnligt, det gav en halv times boglæsning midt i en hektisk børnefamiliedag. Nu er der ikke nogle børn til at gøre dagen hektisk, det klarer jeg fint selv. De engelske scones mangler at blive bagt, og jeg læser og læser for at opdatere mit undervisningsmateriale. Jeg mangler også at omsætte mit diplomafgangsprojekt til powerpointslides, hvad i alverden har jeg lavet indtil nu?
Jeg hyggede mig ved computeren i morges. Jeg drak formiddagste sammen med landmændene. Jeg fik farvet bryn og vipper. Jeg har trænet lidt længere i LOOPcenteret. Jeg har spist frokost og surfet lidt på nettet. Jeg har revet blade sammen uden for huset og luget lidt ukrudt. Jeg har handlet ind og købt kage til eftermiddagsteen. Jeg har drukket te og spist kage sammen med landmanden. Nu sover landmanden, ilden i brændeovnen har hele dagen sikret en god varme i stuen, og jeg har læst om apopleksi. Egentlig skulle vi have rester, men jeg fik sådan en lyst til risengrød, så nu er den snart klar, og jordbærmarmeladen er hældt på glas. Jeg har fire timer til resten af mine projekter. I morgen bliver en lang dag, først arbejde bl.a. med undervisning af nye kolleger, så en rask gåtur ind til byen efter Lemoncurd, så gøre konferencerum klar til aftenens faglige hyggeaften, hvor mine scones sammen mine to kollegers agurkesandwich, cookies og engelsk slik gerne skulle få vore kolleger i stemning til at høre om en konference i London og mit afgangsprojekt. Jeg glæder mig, men først vil jeg nyde min risengrød.

Risengrød er den bedste medicin :-)

18 kommentarer:

 1. Her i huset er det Eddie der laver mad, undtagen når det er risengrød der står på menuen...så er det mig der rører i gryderne. De sidste par gange har jeg dog lavet risengrøden i ovnen...så nemt, og det giver timer til læsning:-) velbekommen :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Anne, hvordan laver du risengrød i ovnen? Og jeg er vildt misundelig over at det er det eneste mad du laver :-)

   Slet
  2. Jeg fandt opskriften på den side der hedder "alletiders kogebog" ...at lave det i ovn er vist som at lave grøden i en høkasse/i sengen pakket ind i en dyne.
   Jeg er heller ikke ked af den ordning med at Eddie laver mad :-) vi ville få alt for mange ostemadder, hvis det var mig der stod for den del i husførelsen :-)

   Slet
  3. Høkasseprincippet har jeg tidligere brugt, men landmanden synes grøden bliver for fast :-)

   Slet
 2. Risengrød ka' vi ikke li', men det er jo en temmelig nødvendig ingrediens til risalamande, og når det er tid til det, laver vi den i 'høkasse': Kog den i 10 minutter under omrøring, pak så gryden godt ind i et tykt håndklæde og put den under dynen inde i sengen. Efter et par timer eller tre (hvor længe den står, spiller ikke den store rolle) er den helt mør, uden du behøver at spekulere på den overhovedet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er desværre ikke helt rigtigt. Den kan ikke tåle at stå under dynen i 8-10 timer (arbejdsdag + transport + aftensmadstid). Jeg taler af erfaring, da jeg måtte lave ny risengrød til risalamanden, som vi skulle ha' med til juleaften. Risene var helt pulveriseret, og det ka' vi ikke li', så det var en ommer, meget sent den 23. :(
   Mette

   Slet
  2. Ellen, jeg har tidligere brugt det princip, men min kære gemal syntes grøden var alt for fast og helt galt blev det, når jeg lavede risalamande :-)

   Slet
  3. Mette, surt show, det har man ikke tid til på det tidspunkt :-)

   Slet
  4. Okay, jeg mente nu også, at det ikke betød så nøje, om den stod to eller tre timer :-) Jeg har aldrig ladet den stå i mere end tre ... og har heller aldrig modtaget klager over konsistensen ;-)

   Slet
 3. Nu fik jeg lyst til at lave risengrød ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Betty, det smagte også godt, men her i huset skal der laves meget hvis jeg skal gøre mig håb om rester til klatkager. I dag spiste vi al grød lavet på en liter mælk :-)

   Slet
 4. Sikke meget du har nået.
  Jeg håber risengrøden var god. Her er der ofte risengrød på menuen når faren er på vagt. Han er ikke så meget til det, men vi andre elsker det, og så er det jo ret nemt at lave.

  SvarSlet
  Svar
  1. Laura, jeg elsker risengrød, og åbenbart så meget, at mine børn nedlagde forbud mod det en periode :-)

   Slet
 5. Kan jo ikke lade være med at smågrine lidt af din slukommentar... måtte opgive arbejdsdagen i går i utide, krybe hjem med influenza-symptomer... og hvad gør man så når man er kommet inden for døren... sætter risengrød over! Så jeg erklærer mig ganske enig.

  God arbejdslyst med powerpoint... det er ikke svært at gøre pænt.. det vanskelige består i at gøre det interessant og ikke endeløst...

  SvarSlet
  Svar
  1. Overleveren, håber risengrøden hjalp og god bedring :-) Jeg har besluttet mig til slet ikke at lave powerpoint, jeg vil hellere se mine kolleger i øjnene og så sammen snakke om resultatet af mit projekt :-)

   Slet
  2. Dine kolleger vil med garanti være dig evigt taknemmelig for den beslutning! :-)

   Slet
 6. Du skriver sådan nogle gode indlæg, Lene - jeg får desværre ikke kommenteret noget videre, når jeg har arbejdsuge.

  Jeg har været i julestemning siden dit juleindlæg, min far kogte også grøden færdig i høkasse,men jeg tror tricket består i ikke at lade grøden stå for længe, for så bliver den stiv og kedelig og ikke til at spise :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Henriette, i år har jeg også lyst til at jule allerede nu, men jeg holder mig i skindet ;-) Og jeg tror du har ret med længden af tiden i høkassen.

   Slet