tirsdag, november 12, 2013

NOVEMBERDAG

Mens jeg har været i nattevagt, har mørket snuppet et par timer mere af lysets tid, eller det føles sådan. Det mørke, der mødte mig, da jeg stod op lidt over syv her til morgen, føltes som mørket, der møder mig klokken fem på dagvagtdage.

Udsigten i går morges, da nattevagterne sluttede, var lysere end på samme tid i dag.

20131110_072050

Liselotte skrev i går om striknings virkning, og mange kommentarer vidner om, at hun ramte plet. I går aftes var jeg til strikkeklub, unge kolleger har startet strikkeklubben, fordi nogle gerne ville lære at strikke. Vi var fire, det var rigtig hyggeligt, og jeg nød at være sammen med kolleger, som er på mine børns alder. En strikkede børnevest og havde også gang i et genbrugsprojekt. En anden kollega hæklede et tæppe til gulvet af zpagettigarn a la det her. Den sidste kollega havde gang i et halstørklæde uden opskrift, hun havde set et smart designerhalstørklæde og mente, det måtte kunne eftergøres, det glæder jeg mig til at se færdig. For mit vedkommende går det fremad med sjalet, det er mere valg af næste farve, der sætter tempoet end selve strikningen, og så er jeg endnu ikke der, hvor strikkepindene bliver luftet hver dag. I dag skal bruges herhjemme, det bliver en blanding af have, bagværk og undervisningsforberedelser. Og mens jeg har skrevet, søgt på nettet og slettet, er lyset brudt igennem. Dagen banker på og jeg siger, kom ind, jeg er klar. God dag til dig.

10 kommentarer:

 1. Vi er en flok piger som lærte hinanden at kende da vores børn gik i legestue...vi mødes hver anden tirsdag i vinter halvåret . der bliver strikket, syet, hæklet, klippet karton osv osv.... alle hygger. Og der bliver snakket. Vi er 8 og skal faktisk helst til orde på samme tid. Det er så godt og givende.
  Vi har holdt 20 års jubilæums fest, hvor vores mænd fik lov til at komme med. Og vi er også med til fest hos hinanden.... (sidder lige og tænker på hvornår vi har 25 års jubilæum....det skal jeg ha styr på inden i aften hvor vi skal samles. skulle jo nødig glemme det....)

  Her hos mig er det ved at være lyst, men for pokker hvor det da regner. Go´ dag herfra. Hilsen Joan M.

  P.s: Den yngste af pigerne (25 år) og vores svigerdatter (osse 25 år) er med i en nystartet strikkeklub....de var en flok piger som syntes det kunne være hyggeligt at mødes når deres mænd var i marken..og nu fortsætter de. Den store dille hos dem er HAKNING (tunesisk hækling).... det tror jeg altså skal prøves. Det er så flot.

  SvarSlet
  Svar
  1. Joan, hvor er det hyggeligt med sådan en kvindekomsammen og at I har kunnet holde ved :-)

   Slet
 2. Det er altid en god ide at samles om en fælles interesse.. :-)
  Også en god dag til dig Lene

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Inge, og ja det er dejligt at mødes om en interesse :-)

   Slet
 3. Det er en god idé med de der strikkeklubber. Man skal bare passe lidt på, hvilke emner man diskuterer der. Jeg tænker her på, at der sad "tricoteuser" rundt om guillotinerne efter den franske revolution! ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ha Henny, tak for dagens grin. Jeg lover dig at vore emner ikke rummer så morbide emner :-)

   Slet
 4. Jeg vil osse være med i en strikkeklub! :-)
  Her har det slet ikke været lyst i dag - vi har på intet tidspunkt kunnet slukke lyset, men sådan er det sommetider i november. Og december. Og januar ... ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, ærgerligt at vi bor så langt fra hinanden :-) Og jeg får en ubændig lyst til kager og varm chokolade, når det er så mørkt .

   Slet
 5. Der er så rart med lidt lys i løbet af dagen. Jeg har lige været ved stranden med begge hunde - skønt.
  Apropos strikning er det for mit tilfælde dig jeg skal takke kære Lene. Du har inspireret mig til at komme i gang, sikke en mediativ effekt det har. Endelig kan jeg "tillade" mig selv at sidde i sofaen, for jeg laver jo noget nyttigt i mens! Jeg har strikket en lækker raglan sweater til Peter, og er nu ved at strikke vanter.. Vidste slet ikke jeg kunne, er så glad og stolt over at det lykkes. Min landmand ser med vandtro øjne på mig, og er endnu mere overrasket over resultatet. Så tak Lene <3 Fortsat skøn dag til dig og dine kære. Knus Betina.

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak Betina, jeg bliver da så stolt over at jeg har været inspiration. Godt klaret og held og lykke med videre strikkeprojekter :-)

   Slet