lørdag, januar 25, 2014

SÅ ER DET NU

at voksenLene skal træde i karakter. Det er nu, at hun skal på banen. For allermest har jeg lyst til at lægge mig på sofaen og se serier. Der er ryddet op (næsten) efter morgenmaden. Jeg fandt ud af, at det var den weekend, hvor vores vens lille søn var hos ham. Heldigvis nåede vi at få vennen til at købe juice og mælk, for det er noget, vi normalt ikke drikker. Da mine børn var små, lærte jeg et godt råd. Min svigerinde havde en kasse med duplo, som altid kom frem, når der kom børn på besøg. Så da mine børn voksede fra Duplo, blev det ikke sat på loftet, men fik sin egen kasse nede i gangen. Det er altid en succes, andres legetøj er ofte sjovere end ens eget. Nu ligger der traktor, bondegård, dyr og masser af andre klodser på køkkengulvet. Da vores børn var små, kunne landmanden ind imellem synes, at vi havde det vældig rodet. Men legetøj er ikke rod, det er leg og fantasi, og i løbet af ti minutter kan det være ryddet op i kasser, så gulvet kan ses igen. Jeg har altid været tilhænger af, at legetøj gerne må stå fremme, også når man ikke leger med det. Det blev så nemmere at praktisere, da vi udvidede beboelsen. Ofte har vi snoet os gennem bikermices bosted, videre til turtles opholdssted og til sidst gå uden om Barbies bolig. Og jeg kunne godt høre på andre børn, at det ikke var vanligt, at alt det, de havde brugt hele eftermiddagen på at bygge op, måtte blive stående. Men det måtte det her.

I dag kan huset godt se lidt kedelig ud, det er kun os, der sætter ting frem, så jeg smiler lidt, mens jeg får sat skik på magneterne på køleskabet og pakker træpuslespillene væk. Måske skulle jeg sætte mig og bygge lidt med duploklodserne? Måske skulle jeg hellere hælde en kop te op og sætte mig på mit værelse og gå i gang. Måske skulle jeg bare give mig selv lov til begge dele, jeg har jo weekendfri og ingen planer for resten af weekenden udover at skrive.

Og du får lige et billede mere af morgenhimlen, som godt nok er blevet lidt mere rød end i virkeligheden ( i hvert fald på denne her computer). Jeg skulle lige prøve den funktion af på kameraet, som kan bruges til solnedgange.

P1070592

14 kommentarer:

 1. Jeres hjem lyder som et dejligt sted at være barn, også for voksenLene.. :-)
  Du kunne jo også få skrevet den ansøgning, så er du fri for at tænke mere på den..
  God lørdag

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Inge, ansøgningen er skrevet på dansk, det engelske må vente, da jeg ikke har en fagengelsk ordbog til rådighed herhjemme, som jeg troede jeg havde.
   Og i dag får jeg besøg af den lille gut igen, så jeg skal være færdig med resten af dagens program, så jeg kan lege :-)

   Slet
 2. Jeg kan godt li lyset, så i tankerne holder jeg fast i at din morgen virkelig var så rød. Her skiftede vi bare fra sort til gråt.
  Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Mette, solopgangen var smuk og rød, bare ikke så rød :-)

   Slet
 3. Vi har lego fra Thv var barn tilbake på 1950 - og 60-tallet, selvfølgelig komplettert med alt det våre barn fikk opp gjennom årene. Det ligger på loftet og venter på barnebarn. På hytta har vi en gammel kleskurv med duplo, og den er framme rett som det er.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hege, jeg har også masser af lego liggende på loftet :-)

   Slet
 4. Det lyder hyggeligt med en kop te og en kasse Duplo.

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, og i dag skal kassen frem igen :-)

   Slet
 5. Duplo er sjovt at lege med ;-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Annemarie, og allersjovest sammen med børn :-)

   Slet
 6. Det er altid sjovt for et barn, at der er noget "fremmed" legetøj. Når vi har Luna på knap 2 år på besøg, henter hun alle de bamser stadig har på sit værelse og så hygger hun sig.
  Flot billede.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Lone, ja det er godt med lidt af hvert legetøj, og hvis der en gang kommer børnebørn har jeg et helt loft med legetøj og bamser :-)

   Slet
 7. Hvor lyder det hyggeligt med sådan en legekasse. Min mor og far har praktiseret nogenlunde det samme, og nu er der også oldebørn til at lege med de gamle sager. Derfor har jeg lidt svært ved at røre mine tilsvarende kasser her i oprydningsåret 2014, selvom der ikke er udsigt til børnebesøg lige foreløbig, men engang ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Conny, mine kasser på loftet med legetøj bliver stående, det kunne jo ske at der en gang kom børnebørn, hvem ved :-)

   Slet