mandag, februar 24, 2014

MORGENSTUND med tanker om ugen der venter

Andre steder er morgenstunden ved halvsyvtiden beskrevet som lys, det er den ikke her, vi er stadig i tidsrummet mellem lys og mørke. Egentlig ville jeg sove længe, men det vil kroppen ikke være med til, og så stoler jeg på den, nu må det være nok med syv timers søvn. Da jeg vågnede i morges og nød, at jeg kunne vågne langsomt, kom jeg i tanke om, at denne fridag ret beset er i stedet for næste weekendfri, og at når vi når til søndag, så har jeg stadig haft fuldtid i denne uge. Sådan kan man snyde sig selv lidt. Pyt, i morgen har jeg specialedag med forberedelse af undervisning og opfølgning på masser af hængepartier. Onsdag har jeg fri igen med tid hos fysioterapeuten, hun er ikke tilfreds med tingens tilstand, det er jeg heller ikke, men jeg kan ikke undvære at sidde ved computer og iPad, så jeg træner og laver øvelser i håb om, at det hjælper. Torsdag til søndag har jeg så aftenvagter og så er den uge forbi.

Det er min besøgsuge hos min far, så jeg smutter ned til ham i morgen efter arbejde. Jeg glæder mig til at se ham. Selv om han nu for det meste er i hallucinationernes land, så er de for som regel gode og fylder ham med latter og smil. Det værste er, når han bliver bange og ikke kan forstå, hvad der skal ske ham. Men han er et fantastisk sted, hvor de konstant og vedblivende holder fast i at prøve at nå ham, så han ikke bliver bange og forvirret. Min far er så rum-retningsforvirret, så hvis vi f.eks. begynder at køre hurtigt med kørestolen pga begyndende regn, så får han alt for mange sansestimuli, og han bliver bange og vred. I sidste uge var jeg til begravelse, en af landmandens jagtkammerater var død 84 år gammel. Kræftsygdom var årsagen, men han var klar til det sidste, og blot for to år siden skød han en stor kronhjort. Sådan kunne jeg da godt ønske, at min fars liv var, men livet er jo netop ikke altid, som vi ville ønske, for så havde jeg min mor og min niece stadigvæk. Så jeg øver mig i at være her og skønne på det gode i livet lige nu. Og der er meget af det gode i livet for mig. Jeg er heldig og jeg er dybt taknemlig.

God mandag til dig.

P1070664

10 kommentarer:

 1. Du får en uge med fart over feltet.. Nyd din fridag Lene. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Inge, jeg nyder. Hverdagsfri er guld værd i min verden :-)

   Slet
 2. Så mange tanker og følelser, der kan opstå, når vi sidder dér og skal overskue vores uge.
  Kærlige tanker fra mig

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Miri, åh ja, men de finder deres rette plads undervejs :-)

   Slet
 3. Jeg har sagt det før, men jeg siger det igen: Du skriver så smukt om din far. Kærligheden til ham træder så tydeligt frem.

  Jeg håber, du får en god uge.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Hanne, min far har givet mig så meget, jeg håber jeg kan give lidt tilbage :-)

   Slet
 4. Hverdagsfri er næsten bedre end weekendfri - man føler man får meget mere ud af det. Hvorfor ved jeg ikke ... :-)
  Hvor er det bare godt, at der findes steder som der, hvor din far er.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, jeg elsker hverdagsfri :-)Og vi er så glade for at vi valgte det sted. Gerontopsykiatrisk afdeling har været inde omkring min far og både sygeplejerske og læge derfra har kun lovord at sige om Sct. Kjeldsgården, de er superdygtige.

   Slet
 5. Jeg bliver ved med at forundres over, at der findes et sted, hvor der er ressourcer og kompetencer til at give din demente far den pleje og omsorg, han har brug for.Hvor er det dejligt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, forklaringen ligger måske i at det er et selvstændigt plejehjem, som får en pose penge af kommunen og så selv bestemmer, hvordan de bruger den. Men dejligt er det :-)

   Slet