mandag, marts 31, 2014

DEN RETTE TONE

Det er fridag, men jeg har selv konverteret den til halv arbejdsdag, så jeg kan få nogle hængepartier elimineret. Og som sædvanlig ender jeg i funderinger over små skøre ting, så som hvordan underskriver man sine mails. Kærlig hilsen, venlig hilsen, med venlig hilsen, mange hilsener. Der er en sand rigdom af variationer. Jeg er ikke i tvivl, når det er første gang, jeg sender mails, eller hvis det er nogen, jeg aldrig har mødt. Da får de standarden med venlig hilsen. Men til mine egne kolleger? Jeg har valgt at skrive kærlig hilsen, nok fordi jeg faktisk tænker på mine kolleger med kærlige tanker. I dag får jeg så en mail fra en ny samarbejdspartner i vores tværfaglige teams, hun skriver mange hilsener. Og det fik mig til at stoppe op, for det er jeg også begyndt at gøre, det føles som en mellemting mellem kærlig og venlig. De helt tætte kolleger skriver altid knus til mig, så det gør jeg så også. Men hvad så med starten på mailen? Min tætte kollega, som er 20 år yngre end mig, skriver altid hej x til vores tværfaglige kolleger. Jeg skriver kære xx, som regel altid fornavn og efternavn, med mindre det er tværfaglige kolleger, jeg arbejder tæt sammen, så skriver jeg kun fornavn. Sjældent bruger jeg hej, med mindre den anden har brugt den formulering.

20140306_063105

Og således kan man få tiden til at gå her på landet. Regnskabsmapperne er afleveret her til morgen, LOOP ligger lige ved siden af landbocenteret, så jeg har også trænet. Nu mangler jeg kontorarbejdet for landbruget og en ansøgning om at få mit abstract optaget på en sygeplejefestival, der er deadline i dag. Hvorfor er det, jeg altid skal lave de her ting i sidste øjeblik? Hvis du så mig lige nu, ville du se mig med et smil og et lille kærligt rysten på hovedet. Sådan er jeg bare, og jeg gider ikke skælde mig selv ud, for jeg kan jo egentlig godt lide mig selv med de fejl og mangler jeg har, så hvorfor hidse sig op over den detalje. Jeg har fri, jeg kan hygge mig med det, og så er det, sådan det er.

20140329_060337

Må du få en dejlig dag. Mange kærlige hilsener Lene

PS Og billederne har ikke noget med indlægget at gøre, jeg er bare så glad over, at jeg nu kan sende billeder fra min mobil til min mailkonto Smiley

15 kommentarer:

  1. Tak for endnu et dejlig indlæg som nu har sat en refleksion i gang om hvad jeg selv gør - god arbejdslyst KH Anette

    SvarSlet
    Svar
    1. Jobmæssigt bruger jeg mest Hej og få gange Kære og slutter med Med venlig hilsen eller mvh. Privat bruger jeg også Hej og en gang imellem kære og slutter med, KH Knus, kram mange hilsenen, gode hilsener alt efter situation og person KH Anette

      Slet
  2. Jeg skriver som regel Hej... og venlig hilsen, det sidste er nemt, for det står i vores signatur, så der behøver vi slet ikke tænke. :-)

    Det er kun nogle få af mine kollegaer jeg er på Kære og kærlig hilsen med.

    SvarSlet
    Svar
    1. Inge, jeg har også overvejet en standard signatur, for så giver det sig selv :-) Jeg er blevet oplært i skolen med at man skriver Kære også til mennesker, man ikke kender, men at det der adskiller, er at man skriver både fornavn og efternavn.

      Slet
  3. Jeg melder mig i koret af "Hej" folk hvis det er nogen jeg har bare en lille-bitte kontaktflade med. Er det andre og halv eller hel offentlige kontakter bruger jeg som oftest til eller "goddag" hvis lige er i små-drillende humør. Min afslutningshilsen vil jeg holde for mig selv, men tror du har været præsenteret for den i et par tidligere mails..

    Men den er ind i mellem lidt tricky for jeg synes det er svært med den der kære og kærlig hilsen ting. Det bliver let for privat og små-intimt og kommer til at virke helt forkert.

    SvarSlet
    Svar
    1. Overleveren, det er sjovt som der er forskel i vores måde at opfatte de her småord på :-)

      Slet
  4. På arbejdet skriver jeg hej, eller måske slet ikke noget, det kommer an på så meget. Underskriften kommer helt af sig selv, men jeg har tit tænkt at det ikke hænger sammen med den afslappede, 'sløsede' start, og så gammeldags og formel til afslutning.
    Helt privat skriver jeg også mest hej, men underskriver oftest med kærligst, kærlig hilsen, knus eller kh

    SvarSlet
    Svar
    1. Pia, god pointe med forskel på start og afslutning :-)

      Slet
  5. Det kommer an på ... så temmelig meget.
    Hej eller kære som indledning - eller ingenting fra og med den tredje mail i en tråd.
    Kh, hilsen, kærlig hilsen, venlig hilsen, mange hilsner, de kærligste hilsner, de bedste hilsner, knus - afhængigt af modtager og/eller mailens indhold.
    Kolleger var næsten altid 'kære', men de fik bare en 'Hilsen Ellen' til slut. Kunne dog varieres en del,som fx 'Brokkehilsner fra Ellen... ' hvis det var en løftet pegefinger, jeg sendte, eller 'Feriehilsner', hvis det var lige op over en sådan. Mulighederne var legio :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Ellen, en sand variation af muligheder :-)

      Slet
  6. I Sverige skiver vi altid Hej til indledning - næsten uanset hvad. Afslutningen er det sværere med. Jeg har gennem mange år brugt hilsnen: Guds fred og alt godt - og den bruger jeg oftest. Af og til bytter jeg til latin: Pax et bonum, som er ret brugt i pilgrims-kredse bla. (det er ikke fordi jeg ellers slynger om mig med latin:-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Charlotte, jeg holder meget af din afslutning :-)

      Slet
  7. Jeg er helt sikkert en 'Kaere', 'Hej' bruger jeg ikke paa skrift. :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Tina, så er vi vist meget på linje :-)

      Slet
  8. Jeg har gennem en del år arbejdet i it branchen, det af flere gange. Her var det altid Hej, uanset om det var blandt kollegaer, kunder, leverandører etc.Vi indleder med et Hej uden navn. Dog kan et brev der kommer med et produkt ud til en kunde godt indledes med Kære Kunde.

    SvarSlet