lørdag, april 19, 2014

LØRDAGSTRÆTHED

Trætheden er mærkbar og synlig hos de tre beboere på gården. Slik og is forbruget er steget tilsvarende, nu finder vi på bedre måder at håndtere trætheden. I dag tog sønnen og jeg en Walk and Talk hen ad vejen. Ikke en lang tur, men nok til at sanse luften, fuglesangen og væksten overalt. Vi diskuterede Dewey, Piaget og Illeris, vi diskuterede sønnens empiri, og vi mødte en hare (faktisk flere gange). Om vi havde med en læringsinteresseret hare at gøre, skal jeg lade være usagt, men den sad lige så stille og lyttede med og sprang først af sted, da vi var meget tæt på den (og så vendte den som sagt tilbage og lyttede med igen). Mit hoved summer af indtryk og viden, men det er jo ikke min opgave, så jeg øver mig på at stille afklarende spørgsmål, på at undre mig og på at være mere end blot korrekturlæser (det indebærer, at jeg udover grammatikken også kender til de fagtermer, der bruges). Vi holder fast i at spise sammen, landmanden, den studerende og husmoderen og dermed kan vi følge med i hinandens hverdag. Solen skinner udenfor, traktoren summer i det fjerne, der studeres og skrives opgave, det er forår i Danmark. God lørdag til dig.

P1070880

9 kommentarer:

 1. Sikke meget du må lære ved at være din søns sparringspartner :-)
  Det er ikke kun forår - det er et fanTAstisk forår!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, ja noget af det er genopfriskning fra min diplomuddannelse, resten laver snurretoppe af min hjerne :-) Det er så skønt et vejr!

   Slet
 2. Godt at du kan hjælpe og lytte...jeg skal lige slå et par ord op efter at have læst dit indlæg...for så har jeg også lært nyt i dag :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Anne, det er altid dejligt at lære nyt :-)

   Slet
 3. Og vi har en kons. studerende, som meget snart er klar med sine sidste opgaver! Ja, det er en spændende tid, vi lever i:-) Fortsat god Påske til alle på gården.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Charlotte, jeg føler det næsten som dengang jeg selv gik til eksamen :-)

   Slet
 4. Haren var da helt sikkert læringsinteresseret, ellers havde den ikke fulgt jer så langt. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hanne, det tror jeg også, måske lidt af en filosof ;-)

   Slet
 5. Det må være spændende at kunne være en ligeværdig sparringspartner for sønnen. Han er heldig. Da jeg var korrektøse på datterens bacheloropgave, var det mest det grammatiske, jeg koncentrerede mig om - og så, om der var "flow" i teksten.

  SvarSlet