torsdag, maj 01, 2014

TOP OF THE WORLD

Jeg tror ikke på lykke som et blivende tilstand, jeg tror på små øjeblikke, hvor følelsen af lykke/glæde fylder én. Dagen i dag har været en dag, hvor der har været mange små øjeblikke af den følelse. Mens jeg malede de sidste havemøbler, mens jeg sorterede vasketøj, men allermest mens jeg dansede imellem kagebagning og dejrøring. DAPradioen stod på en kanal, som sendte gamle sange ud i æteren. Jeg røg tilbage til teenageårene, hvor nogle ferie blev tilbragt hos min faster og familie ude ved Vesterhavet længere nede i landet. Min fætter havde et band, og deres øvelokale var hos min faster. Min søster og jeg elskede, når vi fik lov til at synge sammen med de unge mænd. Det var et rigtigt popband, som spillede til kroballer rundt omkring, og på repertoiret var Carpentersange. Jeg elskede at synge dem, jeg blev glad af at synge dem. I dag kom en dansk udgave af en sang, jeg skrålede dog løs på engelsk, det jeg kunne huske (det var ikke særlig meget, men følelsen af glæde huskede jeg), og køkkengulvet fik lov til at være dansegulvet endnu en gang.

I’m on the top of the world

Og kagen fik mig også tilbage i minderne, det var en gammel kending fra de gode gamle dage, hvor børnene skulle have kage med til diverse arrangementer. Og skulle du nu være endt på denne side, fordi du har søgt på: Hvad kan man bruge i stedet for kærnemælk i en kage? Så kan jeg fortælle dig, at kombinationen af mælk, en rest juice og A38 er et ganske fint alternativ.

P1070924

Inde fra stuen høres en svag sovelyd, landmanden holder en pause, før det går løs i marken igen. Medarbejderne er sendt hjem, om lidt skal de første kartoffelmarker hyppes, muldes eller kammes op (kært barn har mange navne). Det tager landmanden sig af, der skal køres nøjagtig og lige, så kammene med kartoflerne ikke bliver ødelagt. Inden da håber jeg, at han vil lære mig at bruge en buskrydder, så jeg kan komme videre med mine haveplaner.

P1070926

14 kommentarer:

 1. Dejligt at fornemme dine små lykke glimt med masser af glæde :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Miri, tak i lige måde :-)

   Slet
 2. Hvis lykken var en konstant, hed det hverdag, og så må det altså være svært at blive lykkelig ;-)
  Lykke kommer i glimt, og det gør den ekstra dyrebar.
  Defor kan man jo godt gå rundt og være generelt tilfreds med tilværelsen. Det er jeg. Også :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, gode ord , tak :-)

   Slet
 3. ..lykkeglimt er lykke.
  Du kan sagtens bruge en buskrydder, den kan bare være lidt hård at starte hvis den er motordrevet. Når først den er varm starter den ved et enkelt ryk i snoren.. :-)
  Husk at tage hjelm med trådvisir og høreværn på, den skyder ind i mellem noget rundt med småsten o.lign.

  SvarSlet
  Svar
  1. Inge, lykkeglimt, nemlig :-) Og landmanden havde ikke tid i aftes, så nu må jeg se om vi kan finde tid sammen i dag.

   Slet
 4. Når jeg kan snige mig til det sætter jeg radioen på en de kanaler der spiller numre fra firserne og frem når jeg er på arbejde. Det betyder somme tider mærkelige blikke fra ungerne, når vi voksne synger med og laver mærkelige krumspring - men hvor er det sjovt :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Pernille, og voksne må også have det sjovt :-)

   Slet
 5. Jeg blev glad over at læse dit veltilfredse indlæg og kan godt genkende fornemmelsen af, at lykke ikke er noget konstant.
  Kagen ser vældig saftig ud, det må bestemt være den præcise blanding, du fik frem med de tre flydende ingredienser. Lenes hemmelige opskrift :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Conny, dejligt at min glæde kunne mærkes :-) Kagen er god, det er den også med kærnemælk, men det havde jeg ikke.

   Slet
 6. Det var slet ikke svært at fornemme de små glimt af lykke. Den slags dage er dejlige.

  Jeg håber, du fik gang i buskrydderen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, de dage skønner jeg på. Og nej buskrydderen ligger stadig et sted i laden ;-)

   Slet
 7. Dejligt med lidt lykke og tid til at danse i køkkenet :-) Jeg tror, chokoladekagen må være nogenlunde samme opskrift, som den jeg har kunnet nogenlunde udenad, siden jeg var barn. Den ligner, der er også kærnemælk i, og den har altid været et hit til skole- og andre arrangementer :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Fruen i midten, dans og sang er skønt midt i hverdagen :-) Kageopskriften fik jeg af en af børnenes venners mor, den holder stadig :-)

   Slet