lørdag, august 02, 2014

HELT SIN EGEN

Først var landmanden irriteret, siden hen måtte han blot konstatere, at Istvan er helt sin egen, hvorpå det kom tørt fra fruen: så ligner han sin herre.

DSC06973

Men jeg kan godt forstå, at landmanden ærgrer sig. De havde igen kvalificeret sig til det Nordjyske mesterskab i dressur, og da de sidste år fik minuspoint på lydighedsbanen, så har landmanden trænet det med Istvan igen og igen. Først skulle Istvan i vandet og hente to duer, der var tykt med andemad og flere hunde nægtede simpelthen at gå i, Istvan sprang i og styrede lige mod de to duer og hentede dem hjem, maksimumpoint.

DSC06990

DSC06999

Så kom lydighedsbanen, Istvan er som sagt sin egen, så han mener ikke, det er nødvendigt at gå tæt ved siden af landmanden. Det fik landmanden ham dog til, Istvan blev også liggende, da landmanden gik fra ham, Istvan kom, da der blev fløjtet, Istvan lagde sig dæk halvvejs henne ved landmanden som befalet og så var der bare det sidste stykke vej hjem. Men der syntes Istvan lige, at en kokasse skulle snuses til og efterfølgende tisses på, før han løb hen til landmanden. Så røg et point og chancen for pokal var lig nul.

DSC07007

Der var nu tid til kaninslæb, Istvan strøg af sted på sporet, snuppede nærmest kaninen i farten og kom fluks hjem med den, maksimumpoint.

DSC07015

Sidste disciplin var dueapportering, Istvan havde ingen problemer med at løbe ud og finde først den ene og bringe den hjem og dernæst den anden og bringe den hjem, maksimumpoint. Så var vi færdige, og der skulle gå tre timer, før alle de andre hunde i Åben Klasse var færdige.

DSC07028

To havde fået maksimumpoint, så de dystede på tid om at hente to duer og en kanin for at placere dem som 1 og 2. Landmanden og to andre dystede herefter på samme måde om 3., 4. og 5. pladsen. Landmanden og Istvan endte med en 3. plads. Næste år skal de op i veteranklassen, da de nu to gange har fået point nok svarende til Første præmie. Så får vi at se, om Istvan vil høre efter, eller om han har tænkt sig stadig at være helt sin egen.

DSC07046

DSC07035

DSC07050

Landmanden er kørt ud i marken, han har meget, der skal nås, inden regnvejret rammer Nordjylland i morgen. Jeg slapper lidt af, før bærbuskene skal angribes. Og Istvan? Han er selvfølgelig med i traktoren, man skulle da nødigt gå glip af noget. God lørdag til dig.

DSC07032

20 kommentarer:

 1. Dygtig hund :)
  Kan dog godt forstå Landmanden :)
  Og Istvan :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Miri, jeg har også fuld forståelse for begge parter :-)

   Slet
 2. TILLYKKE. Jeg synes det er godt gået af dem begge to og tænker at det må være en usædvanlig dejlig hund. Det meste af tiden gør han jo alt det vigtige, men når han helt ærligt synes at opgaven er mindre vigtig så er han sin egen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Marina, han er en dejlig hund og vi får os tit en latter over den skøre hund :-)

   Slet
 3. Man kan ikke vinde hver gang, og 3. gang er lykkens gang :-) C (eller hunden) lige vundet en flot placering i Bremen, så vi ved hvor meget en præmie betyder, og hvor meget der skal arbejdes for at få en. Landmanden kan vist godt være stolt af Istvans bedrift alligevel :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Pia, tillykke til C og hund. Ja der skal virkelig arbejdes for at få det perfekte sammenspil mand og hund imellem. Landmanden er ikke holdt op med at ærgre sig fordi han synes det her er svær at træne med. Istvan gør det aldrig til træning :-)

   Slet
 4. Tænk at være så dygtig og samtidig helt sin egen ;)

  SvarSlet
 5. Hehe - men sig ikke til din mand, at jeg smiler ;-)
  Det er da smadderflot at blive nummer tre, men det er åbenbart lige som i al anden sport: Man vinder guld, men taber sølv ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, jeg tier stille :-) Det der ærgrer og bliver ved med at ærgre, er at Istvan ville have slået de to andre hunde i tidsduellen, og hvis de havde stillet op i eksempelvis bedste hund i fem dyster, ville Istvan score maksimumpoint hver gang i de tre andre discipliner. Men det er flot og det anerkender gemalen også, men han ærgrer sig :-)

   Slet
 6. Det lyder, som om Istvan er en meget klog hund. Han viser, at han kan alt, hvad der skal til, når han vil. :-) Det må da så afgjort også være det bedste at være til stede som sig selv. Og lydighed skal der til, når den skal til og har afgørende betydning. Måske ved Istvan, hvornår det er ... hvornår det virkelig gælder? Det kan jeg godt forestille mig, at han gør, og så kan hverken en kokasse eller noget andet distrahere ham fra at gøre det, der skal gøres.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ilse, Istvan er nemlig en meget klog hund, og en meget nysgerrig hund, og det sidste gør at han er en rigtig god jagthund :-)

   Slet
 7. åh han er da en charmerende hund men lidt synd for din brave landmand.
  kh Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. Marianne, han er ikke til at stå for, og ligesom alle vi andre kan han også fejle, så det landmanden lære at leve med :-)

   Slet
 8. Ha ha, lille hund, lille hund, lille hund paa vejen... NAAH nej, det var jo en kat!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tina, men det passer godt på Istvan ;-)

   Slet
 9. Det er altså en flot hund, I har - og så er han ovenikøbet sin egen :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Conny, han er helt sin egen :-)

   Slet
 10. Jeg synes Istvan er en herlig hund! som Tina skriver: Lille hund på vejen...:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Charlotte, vel er han herlig :-)

   Slet