søndag, august 10, 2014

I MIN MORMORS HUS

var vi ikke. Det er for længst solgt og det har det ikke haft godt af. Men hjemme hos min mormor for knap 24 år siden sad vi nogle af de ældste børnebørn og blev enige om efter min mormors begravelse, at hvis vi skulle holde kontakten ved lige, måtte vi lave et fætter/kusinearrangement. Og sådan blev det, det blev en familieweekend, idet vi inviterede vores forældre med. Jeg er det ældste barnebarn og min yngste kusine er to ældre end min datter. Året efter i august 91 mødtes vi i en spejderhytte, det koncept har vi holdt fast ved, selv om vi er blevet ældre og flere. Hver andet år mødes vi, og da vi skulle have vendt weekenden til lige årstal, så er det i år den 13. gang at vi mødtes. I år blev det i nærheden af Sorø, dejligt nemt for jyderne, for så skulle de bare over Fyn og så var de der næsten. Vores tur endte så med at blive en langtrukken køaffære, da alle skulle hjem fra ferie, så vi sneglede os af sted.
Hvorfor mon de har så travlt med at stille sig på borde og bænke og fotografere hinanden, jeg ligger jo her?

Det har været en dejlig weekend, 12 af de 16 fætre/kusiner deltog, og vores børn i alderen 28(min datter) til 2 (min yngste kusines yngste, som dog snart skal være storesøster) nyder det lige så meget som os. Det var også skønt at være sammen med mine to mostre, som er de sidste tilbage af søskendeflokken. Og så fik jeg jo set mine børn, sønnen har vi ikke set, siden han blev dimitteret, og nu er han startet i jobbet som skolelærer med skolereform, mange tosprogede elever og med masser af mod på jobbet, selv om han nu har 4. klasser elever, hvor han i praktik mest har haft med de store elever at gøre. Istvan nød det også, vi kunne ikke få hundepasning, så han måtte med, og det gik over al forventning. Selv om Istvan ikke kunne forstå, at den lille knibske damehund, som min bror har, ikke ville lege.

Gåtur
Trætheden er mærkbar efter for lidt søvn (tiden skulle jo udnyttes) og en lang tur hjem. Nu sidder vi med hver vores computer og lader roen sænke sig inden næste uges arbejde. Vores kornmarker er klar til høst, men det er vejrudsigten så ikke, så vi må vente tålmodigt! Til gengæld kan de så tage kartofler op mellem bygerne, og jeg nyder de køligere temperaturer, som gør, at jeg bedre kan fungere (og sove).  Må din uge byde på gode temperaturer for dig, god aften til dig.

30 kommentarer:

 1. Tak :) Og sikke en dejlig weekend! Her i familien har vi også praktiseret weekendophold i spejderhytte, men det er konverteret til en endagstur et sted i Jylland. Sådan passer det bedre nu, så flest mulige kan være med, både mht helbred og fyldte kalendere, og vi får stadigvæk set hinanden, så det er helt fint:) Forstår godt, I trænger til en slapper:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Anonym, vi nyder den weekend, og når den kun er hver andet år, så tilstræber flest mulige at kunne være med :-)

   Slet
 2. Det er en rigtig god ide, det I gør der! Siger jeg selvfølgelig, fordi vi gør det samme på samme måde ;-) Og også hvert andet år, så vi sidder ikke lårene af hinanden - til gengæld er der altid en masse at snakke om, ikke?

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, der er altid meget at snakke om. Og for vores vedkommende var det fire år siden sidst, fordi vi ikke kunne for to år siden :-)

   Slet
 3. For en koselig helg dere har hatt.
  Ser omtrent ikke mine søskenbarn,
  Noen har jeg ikke sette på minst 30 år,
  Mens enkelte treffer jeg en sjelden gang.
  Hadde vært flott med slike faste treff.
  Kanskje jeg kan prøve å få til det.
  Ønsker deg ei herlig uke med passe temperaturer :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Astrid, temperaturerne er helt fine nu. På min fars side er vi rigtig mange, så der har vi kun mødtes en gang.

   Slet
 4. Sikke en forskel sådan et par hundrede kilometer går i høsttidspunkt. I aftes fik vi de sidste 20 hektar hvede i hus i ½ time før regnen kom. Så er der blot 15 ha. havre og 20 ha. vårhvede tilbage i vores lille maskinfællesskab.
  Måtte I få en lige så tør og nem høst oppe hos Jer!

  Jeg har lettere ved at holde fætter/kusine-fest. Jeg har en kusine og ingen fætre :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Farmer, vejrudsigten lover egn de næste uger, så vi krydser fingre for fire dages tørvejr med vind :-) Den fætter/kusinefest må I kunne aftale uden at sende flere mails ud :-)

   Slet
 5. Jeg håber inderligt, at din søn bliver ved med at have mod på lærerjobbet, - som er verdens bedste. Det er så godt, at han har fået job med det samme.

  I dag vil jeg pakke tasken og møde de sødeste elever.

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, jeg håber også, tak for dine ønsker og god arbejdsdag :-)

   Slet
 6. Dejligt med sådan et familietræf. Det lyder som om I alle nyder og prioriterer at deltage og være sammen i familien.

  SvarSlet
  Svar
  1. Inge, vi nyder og som jeg skrev længere oppe, så er det fire år siden vi deltog, så vi glædede os rigtig meget :-)

   Slet
 7. Hvor må det være skønt at have sådan en stor familie, der endda har lyst til at mødes og udveksle erfaringer og fortællinger.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hanne, du har ret - en ting er at have en stor familie, men at have lyst til at mødes, det er skønt :-)

   Slet
 8. Der er jo så dejligt i nærheden af Sorø og det tager jo ingen tid....ahemmm næsten ingen tid at komme fra Sorø og til Aalborg :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Anne, der er så skønt ved Sorø:-: og det er da bare en smuttur

   Slet
 9. Hvor lyder det hyggeligt. Dejlig tradition.
  Vi havde også den tradition med ophold i en spejderhytte i mange år i min familie. Så var der et år, der var meget få tilmeldte og det blev aflyst. Siden blev det ikke taget op igen. Det ville nok have været en god ide, hvis vi havde prøvet med hvert andet år.
  At Sorø er nemt for jyderne, for så skal I bare over Fyn ... Det er meget elskværdigt sagt ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Betty, hver andet år har helt sikkert været med til at weekenden bliver prioriteret højt på listen. Når jyderne arrangerer, så skal sjællænderne højt op i Jylland :-)

   Slet
 10. Det er en dejlig tradition, I har fået skabt. Man skal holde fast, for ellers glider det hele alt for let ud i sand. God dag til dig Lene....

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Susanne. vi holder ved, vi nyder samværet meget højt :-)

   Slet
 11. Det var skønt at læse om jeres gode tradition. Skiftes I så til at arrangere?
  Ikke engang i vores søskendeflok kan vi finde ud af at få holdt fast i sådan et arrangement. Og i min fætre/kusineflok blev det aldrig til noget - jeg tror, det blev forsøgt startet for tidligt, hvor vi var på vidt forskellige livsstadier - og nu er det måske ved at være for sent, fordi vi næsten ikke kender hinanden.

  SvarSlet
  Svar
  1. Conny, vi skiftes til at arrangere, så det går fint. I min mands familie har de på deres "gamle" dage fået startet traditionen, det er så kun en eftermiddag og aften :-)

   Slet
 12. Hyggelig tradition :-) I er vel nok mange mennesker på begge sider i familien. Det må være sjovt. Hunde, der ikke gider lege, er kedelige - skulle jeg hilse og sige. Rart at se, at Istvan trods alt ikke behøver briller, selv om han skal med til fest ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Fruen i midten, vi har en kæmpefamilie på hver sin side, det er skønt :-) Og Istvan skal ikke udsættes for flere fotoløjer, han er jo køn i sig selv

   Slet
 13. Hvor lyder det bare dejligt at mødes på den måde. På min fars side af familien mødes vi også, men vi er en noget mindre flok, også selvom vi tæller både generationen over og under med. Men det er altid hyggeligt at ses :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Pernille, det er så godt at ses og dele fælles baggrund :-)

   Slet
 14. Vidunderlig beretning fra en lige så fætter/kusine kommen sammen.

  Vi har kun talt om det, desværre aldrig blevet til noget, det var 14 år siden vi var samlet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Abildjyde, det er også svært at starte det op, det er nemmere, når det er blevet sat i system :-)

   Slet
 15. Det er bare så fint, at I holder sammen. På husbonds side har vi gjort det for en del år siden - men det glider ud, og det er bare øv!

  SvarSlet
  Svar
  1. Charlotte, ja det glider nemt ud, hvis ikke man dels har faste aftaler om hvem arrangerer , dels møder op, når der kaldes til weekend. Jeg tror at min søster var klog, da hun foreslog hver andet år, det gør, at vi alle anstrenger os for at komme med :-)

   Slet