søndag, november 09, 2014

24 TIMER – NOK ENGANG

Vi er blevet gode til det – vores børn elsker os for det – og deres venner er imponerede.

Denne gang startede vi, da dagen var godt i gang, landmanden havde kartofler, der skulle hentes fra kølehuset og en lastbil, der skulle læsses. Jeg havde vasketøj, LOOP, oprydning og opvask, der skulle klares. Da tøj, sengetøj og proviant til turen (samt køletasken fyldt med frossent kød og nettet med hjemmelavet hyldebærsaft, ribsgele og æblegele) var pakket, startede vi bilen ved eftermiddagstetid. Turen gennem et regnvådt Danmark blev nydt med musik i radioen, te, ostemadder, slik og chokolade. Jeg fik strikket og sovet og pludselig nærmede hovedstaden sig. Klokken var tæt på 19, sønnen ringede, han var på vej hjem fra lydprøve og ville høre, om vi skulle spise sammen. Det ville vi gerne, og vi nåede hans lejlighed på samme tid. Gode burritos med kyllinge/bønnefyld gled ned, mens vi snakkede om aftenens begivenhed.

P1010327

Den begivenhed kunne vi ikke gå glip af. Vi går lige tilbage i tiden. Datteren havde fået arbejde på Cafe Intime, og her mødte hun en sydafrikansk musikant, som nu boede i Danmark sammen med sin danske kone. Han var stamkunde på værtshuset, og han er en kendt musiker i sit hjemland, skriver og producerer selv sin musik. Da han hørte, at datteren sang og det gjorde hun så også en af de syng-selv-aftener, som man har på værtshuset, så blev hun fluks inviteret med i studiet. Siden hen gik musikeren sammen med andre musikinteresserede og dannede Frederiksberg Country Club, et musiksted for musikere, der har svært ved at komme til orde i den fastsatte holdning til musik her i Danmark. Og i går havde han dannet et band til lejligheden, som skulle spille og synge hans musik. Vores to børn var i bandet sammen med en af datterens bedste veninder og en af hendes venner. Så selvfølgelig skulle vi til København og høre koncerten. Sønnen spillede bas, datteren sang, datterens veninde sang og spillede akustisk guitar og hendes ven var trommeslager. Mange øvetimer var gået forud og alligevel var det noget af en udfordring at spille sammen med en professionel musiker, der improviserede og lavede om på de indøvede versioner. Det blev en fabelagtig god aften, god musik, skønne mennesker, skønt sted og vi nød hver en stund af aftenen, samtidig med vores forældrehjerter selvfølgelig bankede af stolthed over vores musikalske børn og deres venner, der gjorde det rigtig godt. Bagefter skulle vi også opleve datterens tidligere arbejdssted, der hvor kontakten blev skabt. Det er et sted helt for sig selv, julepynten fra sidste år hang sammen med efterladte damesko i loftet, der var tæt pakket, og man måtte ryge derinde. Det kan jeg så stadig lugte i mit hår i dag. Vi hyggede os med de fire unge mennesker fra bandet og deres venner. Da værtshuset lukkede, ville de unge mennesker fortsætte videre i byen, vi to gamle fandt datterens lejlighed og gik i seng midt nat.

P1010331

Søndag formiddag spiste vi brunch sammen med vores børn på Cafe den Blå Hund, en superlækker brunch, som mættede så meget, at landmanden og jeg nåede hjem uden at skulle have mere at spise. Vi hyggede os sammen med datteren og sønnen, og efter kæmpeknus drog vi fra hovedstaden kort før middag og landede herhjemme igen ved eftermiddagstetid. 24 timer var gået, 24 skønne timer, nu er hverdagen tilbage. Landmanden ser fodbold og landmandskonen blogsurfer. God søndag aften til dig.

P1010343

22 kommentarer:

 1. Man kan få de mest fantastiske oplevelser på små, hyggelige spillesteder med undergrundsmusik - langt mere intense end store koncerter med kendte navne og mange mennesker. Når ens egne børn står på scenen, er det ekstra flødeskum :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Anonym, det nar du ret i, og vi nød stemningen og musikken med flødeskum ;-)

   Slet
 2. Jeg er også imponeret, og lidt misundelig. Jeg kan nemlig ikke tage mig sammen til at tage den modsatte vej for at se familiens nyeste skud på stammen, fordi hverdagen slår mig ud og breder sig ud over min weekend.
  Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Mette, du er også et andet sted i dit liv, har stadig hjemmeboende børn, har et job med masser af rejseaktiviteter og krav om skriverier om alt muligt. Vær god ved dig selv, du skal nok få den lille ny verdensborger at se :-)

   Slet
  2. Du har helt ret, Lene, tak for de søde ord og påmindelsen :)
   Mette

   Slet
  3. Selv tak Mette :-)

   Slet
 3. I er gode til at opsøge stjernestunder. Det må bestemt have været en skøn oplevelse.

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, tak og vi nød det meget :-)

   Slet
 4. Godt, at I har mod på lige at stikke til København, det kommer måske med øvelsen. Det er selvølgelig skønt at få lov til at se sine børn slå deres folder og være glade. Det kender jeg godt.
  Vi kørte forbi Vildmosen i dag - jeg kan ikke huske vejen til hvor du bor - så ville jeg nemlig have vist det til Lasse. Jeg må vist lige slå adr. op og så kan gps'en vise vej næste gang.

  SvarSlet
  Svar
  1. Helle, skulle I komme forbi en anden gang (med GPS) så kig endelig indenom :-)

   Slet
 5. Det lyder som et skønt døgn :-) en af sidegevinsterne ved længere køreture er jo god tid til at snakke. Hvornår har man ellers så meget sammenhængende tid til og få vendt stort og småt :-) ha' en dejlig uge KH Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Anette, faktisk snakker vi ikke så meget, vi lytter radio og kommenterer lidt på det og så nyder vi ellers bare landskabet :-)

   Slet
 6. Respekt! Du siger, at vi er gode til at komme ud og se og opleve ting. Det er I altså også - det er måske nok nogle andre ting, I gør og ser, men ellers har jeg nu svært ved at se forskellen ;-) Det, I lige har gjort, er jeg ikke sikker på, at jeg ville have kunnet lokke John til. Men jeg kan søreme godt forstå, at I gjorde det!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, tak, ja det her er vi gode til, vi er ellers ikke så gode til at komme ud af starthullerne og selv skabe oplevelser, men her i november er hele månedens weekender besat :-)

   Slet
 7. I er så gode til de der hurtige og intense ture til Hovedstaden, jeg er lige så imponeret som ungernes venner.. :-) og jeg forstår godt at begge jeres børn elsker at I kan og vil og gør det.
  God mandag til dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Inge, når børnene kalder, så kommer vi :-)

   Slet
 8. Det lyder som en oplevelsesfyldt køwenhavneromgang. Skønt også at jeres to børn kan dele musikken. Det må have været en fornøjelse at være med til.

  SvarSlet
  Svar
  1. Conny, det var superskønt og faktisk er det vist første gang siden mellemskolens kor, at de to optræder sammen offentligt :-)

   Slet
  2. Jeg fandt på dit link til musikeren også et stykke, hvor din datter synger med, og umiddelbart lyder det ret godt. Nu vil jeg tage hjem, hvor jeg ikke behøver "lytte i smug" :)

   Slet
  3. Conny, og veninden og datteren udgør Jyllands døtre på et andet nummer :-)

   Slet
 9. Disse små hyggelige listige steder er fantastiske, de kan give mange gode oplevelser/minder.

  Kunne godt tænke mig et lydfil/klip fra koncerten

  Jeg kender til det at nå meget på kort tid, både oplevelser blandt dejlige mennesker og de praktiske to do. Tror dog ikke jeg ville kunne holde mig vågen søndag aften :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Abildjyden, måske bliver der en offentlig youtubefilm, hvis landmanden får redigeret sin film :-)

   Slet