torsdag, november 13, 2014

TAG ET BILLEDE OG SKRIV EN TEKST

Alle samles om morgenen på kontoret. Nattevagten prøver at få ro til at fortælle. Folk er begyndt at tænke på, at de skal have fart under vingerne, hvis de skal nå dagens arbejde.

P1000578

Når rapporten er slut, forsvinder folk ud på stuerne. Der løbes stærkt, og ind imellem føles det som om man prøver på at stå på hovedet for at nå det hele.

P1000579

Alle patienter bliver hjulpet til at blive soigneret, de får lavet mundpleje og får morgenmad, enten som mad, sondemad  eller ernæring via drop. Der er mange forskellige slags mennesker, og mange forskellige måder at blive ramt af en blodprop i hjernen. Og lige for tiden ligner vores afdeling Fredericia Hovedbanegård, der er patienter overalt.

P1000582

Der er mennesker i krise og som har brug for, at vi kan rumme deres angst og frustrationer.

P1000583

Mange af vores patienter har brug for at blive soigneret flere gange i løbet af dagvagten, lige som mundpleje er en vigtig forebyggelse af lungebetændelse.

P1000586

Når dagen er slut, så sænker man lige skulderne lidt, tager en dyb indånding, prøver at tænke på om der er noget, man har glemt at dokumentere eller handle på, hvorefter man kører hjem.

P1000585

Og så er man da vist arbejdsskaderamt, når selv dyrebilleder får en til at tænke på sygepleje til mennesker med apopleksi. Selv om der er travlt, så synes jeg, at jeg har nogle gode patient kontakter i løbet af dagen. I dag har jeg fået ros af en gammel mand for min barbering med en sløv sygehusskraber, og jeg har været af sted tre gange til mulig trombolyse. I morgen tidlig er jeg klar igen, nu vil jeg smække benene op og nyde min nye grønne te med blåbær. God aften til dig.

14 kommentarer:

 1. Pyhhh lyder som En af de hektiske dage.. :-) god aften hos jer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Inge, tak og ja der er rimelig hektisk - du er nordjyde, så du forstår ordet rimelig ;-)

   Slet
 2. Jeg er altså glad for, at jeg ikke arbejder som sygeplejerske - I har simpelt hen alt for tit alt for meget at lave, synes jeg.
  Hehe "Fart under vingerne" - er det jysk? Jeg kender kun "luft under vingerne", og det betyder noget helt andet end ... "fart over feltet", måske?
  Jeg kan godt forstå, hvis du kan rode tingene lidt sammen - jeg ville være mere end halvdød med sådan et arbejdspres gennem så lang tid.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, åh ja, det var da vist en sammenblanding af to udtryk :-) Jeg er glad for at jeg kun arbejder 30 timer/uge. Vi har dage, hvor der er ro og hvor vi får lov til at dykke længere ned i sygeplejen, men de fleste dage er der travlt. Lige nu er der bare meget travlt.

   Slet
 3. Hov, stop lige, den skal jeg lige ha' i langsom gengivelse: Forebygger god mundhygiejne virkelig lungebetændelse? Jeg har indtil flere historier om ældre familiemedlemmer, der har været indlagt for noget, men som døde af en tilstødende lungebetændelse, som man åbenbart let får på hospitaler :(
  Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Mette, dårlig mundhygiejne er med til at øge forekomsten af bakterier i mundhulen. Disse kan føres videre ned i lungerne og for svækkede patienter kan det betyde lungebetændelse. Jeg googlede lige mundpleje og lungebetændelse og fandt blandt andet dette:

   http://www.tandlaegebladet.dk/side.asp?aid=15343&p=15343&n=1,18,31,15343&uid=547418599&side=100&color=

   Slet
 4. Det var faktisk sjovt at læse den travle beretning med smukke svanebilleder til. Lidt surrealistisk.

  Og mine tanker om travlhed i den offentlige sektor har jeg jo luftet før, så jeg vil nøjes med at ønske god fredag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, travlheden kan til tider få et surrealistisk præg. Og jeg tror faktisk ikke kun det er i den offentlige sektor at travlheden præger arbejdstiden.

   Slet
 5. Jeg tager endnu engang hatten af for det arbejde, I udfører. Det er ikke så tosset at få et indblik i jeres travle dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Susanne, det gør også godt af og til at formidle hverdagen videre :-)

   Slet
 6. Jeg håber, du får en rolig weekend.
  Tak for de skønne svane- og andre fuglebilleder.

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak Conny, min weekend byder på gode stunder :-)

   Slet
 7. Hvad hjertet er fyldt med ... flyder tasterne over med. Interessant med en sådan billed-skriveøvelse. Der er uendeligt mange måder at formidle på. Jeg kan godt lide at følge dine overvejelser om og praktisering af, hvad du gerne vil her på bloggen. Jeg er lidt spændt på, om det lykkes for min at lægge en kommentar, nogle gange er mine kommentarer forsvundet i cyberspace eller i dit spamfilter.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Ilse, kommentaren er kommet fint igennem, og jeg har ikke set dig i spamfilteret, faktisk har jeg længe slet ikke haft nogen spamkommentarer. Måske skal jeg prøve igen om jeg kan kommentere hos dig, jeg savner at kunne kommentere

   Slet