torsdag, januar 15, 2015

Stolt

Sproget.dk skriver om det at være stolt:
  1. glad for og tilfreds med en bedrift, formåen, genstand e.l. som man direkte el. indirekte er (el. føler at være) anledning til el. i besiddelse af
  2. som kender el. har en stærk fornemmelse af sit eget værd; som sætter sit personlige omdømme og sin værdighed højt (undertiden nedsættende); 
Jeg føler mig stolt her til morgen, og det i den første betydning, nemlig glad og tilfreds med en bedrift, som mine kolleger og jeg har været anledning til.  Jeg tager det roligt  i dag og møder først på arbejde klokken ni, fordi jeg stadig bliver svimmel, når jeg har været i gang med noget. Det har så givet mig tid til at læse Dansk Selskab for Apopleksis sidste medlemsblad, hvor vi har en artikel i om vores tilbud om børenomsorgssamtaler. Om samtalerne kan du læse lidt mere her på min anden blog. Her til morgen fik jeg læst en anden artikel om et projekt på Herlev Hospital, hvor man inspireret af os nu også tilbyder samtaler til børn, og de er derudover i gang med at udvikle en app til børn og unge om det at have en far eller mor med en hjerneskade, og hvor børnene/ de unge kan finde hjælp. Det lyder spændende, og det er rigtig godt, når alle bygger på hinandens erfaringer og viden og hele tiden udvikler sig.

Det blev en god start på dagen, må du også få en god start.

Nice 2014

12 kommentarer:

  1. Det kan du/I også godt være stolt(e) af. En virkelig vigtig indsats.
    Jeg læste dit indlæg om arbejdet. Det øgede så lige min respekt for afdelingens prioriteringer i en presset tid.
    Det varer nok ikke længe før TV fortæller om Herlev og deres gode idé!

    SvarSlet
    Svar
    1. Anne, vi er glade for at vi har den prioritering :-)

      Slet
  2. Hvor er det godt med en arbejdsverden, hvor man kan samarbejde i stedet for at ligge i evig konkurrence og tys-tys, som vi jo gjorde i medicinalindustrien. Skønt, at man bare kan tale frit med hinanden - og lære af det, som du skriver.

    SvarSlet
    Svar
    1. Ellen, jeg synes også det er godt :-)

      Slet
  3. Videndeling på tværs er så godt og at lære af egne og andres erfaringer (både gode og dårlige) er en vigtig del af videndelingen. Hvor er det godt, at I gør sådan. Appen til børn af hjerneskadede forældre lyder spændende. Lægger du et navn til den, når I er færdige, så vi kan se, hvad det er, I går og laver?

    SvarSlet
    Svar
    1. Hanne, app'en har vi ikke noget med at gøre, det er Herlev og Hjernesagen :-)

      Slet
  4. Dejligt når den slags gode og fornuftige tiltag spreder sig, I har god grund til at være stolte. :-)

    SvarSlet
  5. Du/I kan da også med rette være stolte - det er da i den grad noget hvor I er med til at gøre en kæmpe forskel for nogle hvor livet lige viser sig fra en barsk side. KH Anette

    SvarSlet
    Svar
    1. Anette, vi ønsker ikke at de børn føler sig glemte hos os.

      Slet
  6. Hvor er det bare fint, at I kan gøre noget for de apopleksiramtes børn. Det er voldsomt, uhyggeligt og uforståeligt, når en forælder pludselig rammes af alvorlig sygdom og må på hospitalet. Bare det, at de voksne tager sig tid til snak må være guld værd. I har god grund til at være stolte :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak fruen i midten, og selv om forældrene kun har få eller ingen fysiske handicap, så ved vi at mange kommer til at døje med træthed, depression og nedsat livskvalitet efterfølgende, så vi prøver at forberede børnene på at mor eller far ikke altid vil være som før.

      Slet