torsdag, maj 21, 2015

Havde mænd gjort det?

Julia Lahme har en blogføljeton med interview med kvinder, som bliver spurgt om ” hvorfor mange danske kvinder ikke tager, eller får lov at tage, førersædet i deres karriere og liv”. I den anledning kom jeg igen til at tænke på den bog, der for nogle år siden udkom med masser af god faglig viden om apopleksi. Bogen er blevet til på initiativ af fire kvinder, fire kvinder, som alle befinder sig i den danske faglige apopleksiverden. De har været med til at redigere og udgive bogen og de har også selv været bidragsydere til kapitler i bogen. Det, der er unikt, synes jeg, er at der er et utal af forfattere (68 i alt) til bogens mange emner. Et kapitel har typisk 2 – 4 forfattere. Min fornemmelse er, at de fire kvinder har formået at få nærmest alle indenfor apopleksiverdenens parnas til at bidrage. Og jeg har tit tænkt, at jeg tror faktisk ikke, at mænd ville have gjort det samme. Der er i hvert fald ikke nogen af de mange erfarne mænd, der har tænkt på, at der manglede en bog om emnet, eller har taget initiativ til dette. Min fordom er, at de har haft travlt med at promovere sig, få skrevet videnskabelige artikler etc. Det har de fire kvinder også, men de har altså også fundet overskud til at være initiativtagere til en rigtig god bog. Det sætter jeg stor pris på.

 Billedet har ikke noget med teksten at gøre, bortset fra at blade indgår i mariehøns' liv og man bladrer i bøger, og så fordi jeg på denne computer ikke har billeder liggende, så jeg måtte genbruge bloggens billedarkiv :-) God torsdag til dig.






10 kommentarer:

  1. Jeg tror desværre, du har ret angående de mandlige forskere, og så er det da noget af en bedrift, de fire kvinder har begået; det har jeg stor respekt for, når man sådan kan samle hele parnasset.

    PS: Jeg synes Julia Lahme er forfærdeligt selviscenesættende, men lad det nu være...

    SvarSlet
    Svar
    1. Hanne, måske lægger vi kun mærke til dem, der passer til vores antagelse?
      Jeg kan nu godt lide Julia Lahme, hun er god til at sætte ord på mange ting.

      Slet
  2. Jeg må nok også synge lidt med på dine fordomme.
    På den anden side: Det er vel ikke fordomme, når det er sandheden, vel? ;-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Ellen, fordom eller forforståelse skal vi jo have, om vi har ret, ved jeg ikke :-)

      Slet
  3. Er forskellen biologisk betinget?

    SvarSlet
    Svar
    1. Jørgen, det er et godt spørgsmål.

      Slet
  4. Interessant med dine observationer om forskelle på mandlige og kvindelige forskere.
    Og skøn forklaring på billedet, der ledsager :)
    Hav en god dag.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak Eva og i lige måde. Og som sagt det er lige nøjagtig min observation og mine fordomme, så at det er sandheden hævder jeg ikke :-)

      Slet
  5. Jeg tror du har ret i dine anskuelser, trods du kalder dem fordomme.

    Tak for et dejligt billed, nød det en stund.

    SvarSlet