lørdag, juni 06, 2015

God morgen

P1030055

Det er tydeligt, at det har regnet i nat, landmanden havde travlt i går, der skulle sprøjtes og slås græs, inden regnen satte ind. Der er fugtigt over alt efter de mange regnvejrsdage. Efter at have læst hos Charlotte om hendes retræteophold, mærkede jeg igen trangen til at gå ind i de stille rum, til at give tid til fordybelse. Godnatlæsningen lige for tiden, når jeg har tid, er bogen Mærk Gud. Den fanger ikke på samme måde som bogen Skæld ud på Gud, og jeg kan se, at andre har det som mig, også at kapitlet om sjælens mørke nat nok er det bedste kapitel. Jeg er dog ikke færdig med bogen (når den er godnatlæsning, er faren, at jeg sover, inden jeg får læst nogle linjer). Lige nu er jeg kommet til kapitlet om ritualer, jeg ved allerede, inden jeg har læst det, at forfatteren formentlig vil påpege, at gennem ritualer og faste rutiner opnår man at kunne mærke Gud. Gudstjenester, stille tid, tid til bøn, tid til læsning er formentlig forslag.

P1030057

I dag tager jeg gummistøvlerne på og går ud, jeg mærker luften efter regnvejret, jeg hører hanen, inden jeg kommer ned til hønsehuset, jeg lukker den og hønsene ud og ser dem travlt optaget af at finde føde rundt på græsarealet.

P1030058

Jeg går gennem frugthaven og nyder det blomstrende æbletræ og rododendronbuskene. Jeg ser, hvordan ukrudt kommer op overalt, men lige nu fokuserer jeg på det smukke og ikke på alt det, jeg burde tage mig af. Græsplænen er smuk grøn og den lilla hæk af rododendronbuske er smukkest netop nu.

P1030061

Rønnetræets blomsterkaskader er faktisk skønnere end de røde klaser senere på året. Jeg sanser og er stille, indenfor finder jeg linket til en hjemmeside, hvor man hver dag kan få gode ord med sig, og jeg sidder stille og nyder musikken og ordene. Hjemmesiden er bygget op på samme måde, som da jeg var på retræte og første gang mødte begrebet kristen meditation, hvor det handler om at gå ind i en tekst og forestille sig, at man var der, at sanse det, der sker, med hørelsen, lugtesansen, syns og følesansen.

P1030065P1030066

Dagen er begyndt, jeg vil nu dykke ned i det sygeplejefaglige område. God dag til dig.

13 kommentarer:

 1. Her har det også regnet og det har tordnet hele den tidlige morgen.Sommerdagen i går er forvandlet til det mere efterårsagtige igen i dag. Heldigvis ødelægger det hverken mit sind eller mit humør. Min dag bliver fyldt med masser af kulør.

  SvarSlet
  Svar
  1. Pia, ha en den dejlig kulørt dag :-) Her begyndte tordenvejr og regnvejr efter at jeg havde udgivet indlægget :-)

   Slet
 2. Vi sidder i skoven og nyder fuglesangen, en lille byge har lige været forbi og solen titter frem igen.. Gode venner er på vej herop, så her bliver nok ikke helt stille.
  God dag hos jer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Inge og må I få en skøn weekend i det svenske. Her er regnen holdt op, vi trænger til varmere stunder, må de snart komme :-)

   Slet
 3. Det er vidunderligt med stillestunder, de giver mulighed for eftertanke. Det er guld til sjælen.
  Skønne billeder.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Abildjyde, stilhed gør godt :-)

   Slet
 4. Nu bliver det for religiøst til mig, så jeg vil nøjes med at nyde sommervejret :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, det er helt fint med mig :-)

   Slet
 5. Stille stunder med eller uden Gud er guld værd.

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, så sandt, stille stunder må der til :-)

   Slet
 6. Har lige læst dine sidste to indlæg, og DE GJORDE MIG GRUNDGLAD!
  Har aldrig tid til at kommentere eller blogge særlig meget, men denne gang skulle der altså lige lægges en kommentar! Jeg er rigtig glad for din blog, bare så du ved det!!!
  På vej i Musikhuset Aarhus til koncert med unge talenter, deriblandt vores gode venners datter Mira Siegel. En dejlig aften venter! God aften til dig. KH, E

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak, Elin, for dine ord. Og må I få en skøn aften med de unge talenter :-)

   Slet
 7. Ja - den indre længsel er en god guide!

  SvarSlet