mandag, juni 15, 2015

Musik på plænen

Weekenden bød på længe ventet indløsning af julegave. Først drog jeg dog i strikkeland og nød samværet med mange strikkere. Jeg havde sat Jette, Helle og Anne stævne hos Liselotte og Kenneth, det var skønt at se dem igen, vi fire startede med at blogge i 2006/2007. og en af de første blogge vi læste, var Liselottes. Laura kom også cyklende med sin skønne lille baby, så jeg nåede at få set ham. Jeg måtte dog bryde op før de andre, for vi havde en aften med lækker mad og gode jagtkammeraters selskab i vente. Alt var godt, indtil vi landede på gården ved midnatstid, så blev landmanden syg. Gode råd var dyre, vi skulle til København om søndagen og opleve Mark Knopfler på plænen i Tivoli. Natten gik med en maveinfektion og feber, jeg var sygepasser, og vi sov  med mellemrum. Morgenen bankede på, vi diskuterede, om vi turde binde an på en lang køretur. Det gjorde vi, vi havde glædet os til koncerten, en julegave fra børnene til deres far. Vi havde glædet os til at skulle være sammen med børn og svigerbørn. Landmanden sov hele vejen tværs over landet, lidt cola, panodil og yoghurt fik han undervejs. Jeg holdt trætheden fra døren med te, ostemadder og slik.

P1030111

Eftermiddagste med lækre speltmuffins fra den lokale bager blev nydt hos sønnen sammen med hans kæreste. Senere mødtes vi fire med datter og svigersøn på den restaurant, som nu er er omdøbt til vores familiested. Tre gange har vi spist på Vesuvio, tre gange har vi haft gode madoplevelser og gode tjeneroplevelser.  Landmanden havde meget bedre, så alt var godt. Vi nød at se vores børn glade sammen med kæresterne. De to “gamle” gik sammen med alle de andre ældre, gråhårede mennesker i Tivoli og ventede tætpakket i to timer, inden Mark Knopfler gik på scenen kl 21. Det var en skøn koncert, han spiller som en drøm på sin guitar. Lyden var i enkelte numre lidt mudret, men de fleste numre havde smuk lyd, især de mere akustiske numre. Da der manglede en lille time af koncerten, blev landmanden skidt tilpas igen, men heldigvis kunne en cola og det at komme ud til yderområdet af plænen hjælpe, så der afsluttede vi vores gode aften. Henne hos sønnen hentede vi bilen, smurte madder og så drog vi af sted nordpå. Landmanden var nu frisk til at køre, så han kørte tværs over landet, mens jeg sov. Ved Randers overtog jeg bilen, jeg var dog så træt til sidst, så landmanden måtte overtage bilen de sidste 15 km.

P1030112

Nu er vi hjemme, landmanden er stadig ikke på toppen, men med en elev og mange ting på to-do-listen, så kunne der ikke soves længe i dag. Vi må indhente søvnunderskuddet i aften. Det vigtigste er, at vi kom af sted, så vores børn/svigerbørn og havde en fantastisk musikaften.

Må du få en god mandag.

24 kommentarer:

 1. Stakkels landmand - man er jo som en karklud efter sådan en omgang, men jeg forstår godt, at han ville afsted. Det ville jeg også have gjort - har jo selv været i en lignende situation, hvor det var en englandstur, der var i spil.
  MK er en gudbenådet guitarspiller - ham ville jeg gerne have oplevet, men er ikke sikker på, at jeg ville synes om at stå som sild i en tønde for det :-)
  Det er en skam, at jeres ture østpå altid er så intenst pakkede. I må altså virkelig en gang finde tid til at nå at kigge ind til os.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, han er godt nok træt i dag, det er jeg også, men jeg har heldigvis ikke været syg. Vi stod heldigvis ikke så tæt, men vi var rimelig tæt på scenen og de dybe tones svingninger kunne landmanden mærke forplantede sig i kroppen og gjorde ham utilpas
   Åh ja, Ellen, jeg drømmer om tid, når vi drager østpå. jeg vil så gerne besøge jer, mon ikke vi får tid en dag :-).

   Slet
 2. I har været sammen med mange mennesker til den koncert. Jeg kunne se på facebook, at en del af mine venner der havde tjekket ind og glædede sig. Jeg er misundelig på, at I "bare lige" tager af sted til hovedstaden helt oppe fra nord for Limfjorden - dog ikke så misundelig på landmanden denne gang.
  Vi skal ind at høre og se Elton John i Tivoli - og jeg har sågar købt billetter til det lille indelukke, så vi kan få lov at stå som sild i en tønde tæt på scenen. Jeg har altid sagt, at den eneste kunstner, jeg ved, jeg vil betale for at komme ind at se, er Elton John, så nu er det nu.
  Jeg håber dog ikke, vi får brug for cola ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Conny, jeg håber I får en lige så god oplevelse, som vi fik på trods af sygdom :-)

   Slet
 3. God bedring til din landmand. Jeg håber han snart er på toppen igen.
  Det var hyggeligt at se dig og vise præmiebabyen frem. Han er ret kær, hvis jeg selv skal sige, og i hvert fald nem at have med i byen.
  Det er forfærdeligt at køre hvis man er for træt, så godt at I kunne skiftes lidt på hjemvejen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Laura, det var også godt at hilse på yngstemanden, han var da utrolig nem :-)

   Slet
 4. Lyder som en lidt hård tur. Jeg ville have gjort det samme - jeg elsker også Mark Knoflers guitarspil. Jeg tænker at din mand så nok også er vild med Dire Straits. Jeg håber at han snart er helt på toppen igen. KH Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Anette, jeg håber også at han er på toppen i morgen :-) Ja Dire Straits musik er han vild med og hans første to motorcykelfilm på you tube havde musik og sang af Mark Knopfler og Emmylou Harris :-)

   Slet
 5. Det var en af de koncerter jeg gerne ville have været i Tivoli og overvære, men weekenden har været fyldt så grundigt op, så vi orkede simpelthen ikke at tager derind, og da vi ikke havde billetter til indercirklen, vidste vi bare det ville blive en kamp at komme i nærheden af plænen.. :-)
  Stakkels landmand, håber han er frisk igen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Inge, tak, lige nu er vi så trætte, så hvad der er træthed og hvad der er restsygdom vides endnu ikke :-) Der var totalt booket på alle restauranter i Tivoli i går, mange sad og nød koncerten fra fortovspladserne :-)

   Slet
 6. Jeg ville gerne have oplevet Mark Knofler, men at han skulle komme har forbigået min opmærksomhed. Jeg er nu heller ikke så god til det med mange mennesker. Jeg har al Marks musik og alt det fra tiden med Dire Straits.

  Det er sejt, at I lige tager turen til København.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hanne, vi er efterhånden vant til at tage disse hårde ture, jeg håber snart på afslappethed og flere dage :-)

   Slet
 7. Mærkeligt...hvad har landmanden og jeg dog ramlet ind i ? Jeg måtte ændre planer søndag på grund af maveinfektion. Aflyse min Aarhus tur og tage direkte hjem til Sorø, hvor jeg ligger på langs endnu.
  Derudover , tusinde tak for gode timer sammen, det er så berigende at være i dit og de øvriges selskab.

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak Anne og hvor er det synd at du måtte aflyse søndagens program. God bedring til dig.

   Slet
 8. Nej hvor godt, at I alligevel nåede at komme til koncerten. Min ældste datter Hanne og hendes mand var der også og nød det meget.
  Kh Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. Marianne, det er vi også, det var en rigtig god koncert :-)

   Slet
 9. Sikke da en maratontur, I har været på. I er seje, at I sådan trodser afstand og maveinfektion ;-)
  Dejligt, at I havde en fin oplevelse.

  SvarSlet
  Svar
  1. Betty, vi har også følt os lidt seje (og trætte) i går :-)

   Slet
 10. I er godt nok seje, - hvor var det godt, I kæmpede jer afsted.

  Jeg er også Mark Knopfler-fan. Det må have været en skøn oplevelse at se ham live.

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, vi er rigtig glade for at vi tog af sted, det var en oplevelse :-)

   Slet
 11. Åh, jeg ville også gerne ha' været der, men sønnen havde eksamen mandag, så det passede ikke lige ind i programmet at 'de gamle' skulle til koncert.
  Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Mette, nej det er ikke altid det hele kan falde i hak. Håber alt gik vel med eksamenen :-)

   Slet
 12. Pyha, det var det noget øv for landmanden, og selvfølgelig dig.
  Det at opleve Mark Knopfler live er jo fantastisk, det han kan med guitaren er kræs for øregangene.

  SvarSlet
  Svar
  1. Abildjyde, det vigtigste var at vi fik en skøn koncert :-)

   Slet