onsdag, september 30, 2015

Hun har jo ret

min kære souschef, som fortalte, hvordan hun sørgede for at komme ud med børnene, når hun kom hjem efter en hård og travl dag. Det kvikker op, og man er bare mindre træt efter frisk luft og motion. I dag lyttede jeg til hende, så da jeg lige var ved at falde i søvn i sofaen, strøg jeg op, og inden jeg nåede at fortryde det, tog jeg travesko på, kameraet i hånden og gik en skumringstur på en halv time og 4000 skridt. Jeg har ikke haft en hård dag pga mit arbejde, men fordi jeg ganske enkelt ikke kunne finde ro i nat, så blev arbejdsdagens møder klaret med fire timers søvn.

P1030834

Min kære souschef var også den, der ramte plet, da jeg fortalte om den dag, hvor jeg havde rundet 10000 skridt på arbejde, hvorpå vi blev enige om, at det gav god mening, at vi tit var trætte efter en dag i plejen. Og så sagde hun, men vi får jo ikke pulsen op, som man anbefaler, og det er jo rigtigt. Vi rammer det ene mål, 10000 skridt, men det andet mål med en halv times motion, hvor pulsen stiger og man bliver lidt stakåndet, og det skal være af minimum ti minutters varighed ad gangen, den motion må vi sørge for efter arbejde. Den er nu klaret for i dag, og så kan jeg vende mig mod aftenens gøremål. Jeg nåede ikke at blive færdig med forberedelserne til morgendagens kursus, hvor jeg er på som underviser for vores sidste ansatte kolleger. Jeg har holdt kurset fire gange nu, men har intention om at skrue emnerne lidt anderledes sammen. Det kræver tid til fordybelse og eftertanke, det snupper jeg så i aften, når huset er gjort klar til rengøring og landmanden er ”fodret af”. En kande te, lidt rosiner og nødder og belønning i form af en enkelt pind på kjoleprojektet skal holde mig fokuseret. Jeg nød at være i strikkecafeen i går aftes, Liselotte guidede mig i gang igen med kjolen, og så må jeg sige, at det er begrænset, hvor meget jeg får strikket, jeg skal jo også snakke. De to ting går ikke sammen, jeg skal helst have øjenkontakt med den, jeg taler med. Og blindstrikning mestrer jeg ikke.

P1030836

Landmanden og medarbejdere nyder det gode vejr, markerne har tørret godt, og igen i dag blev det en god kartoffeldag. Det er lange dage for landmand og co., så de har opgivet sortering om aftenen, vi snupper derfor en gentagelse af sidste søndags aktivitet. Helt i orden for mig, efter morgendagens kursus har jeg fire fridage fra sygeplejen.

P1030837

God aften til dig.

12 kommentarer:

 1. Det er blevet sådan, at jeg er en smule irriteret på den enorme fokus, der er på de 10.000 daglige skridt. Hvis jeg knokler 3-4 timer i haven, giver det måske 1000 skridt, men jeg har da fået fin motion. Det har vi vist været inde på før, den der husmormotion! Pyt med de magiske skridt. Jeg overser også fuldstændig den røde bjælke på Vivofit'en, som provokerer folk til at rejse sig og gå nogle skridt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, jeg kan godt følge dig, men for nogle er skridttælleren en synlig måde at se motionen på, og så må vi huske at rose os selv, når vi er aktive med eller uden skridt :-)

   Slet
 2. Hvor er det dejligt for jer og for kartoflerne, at det er så fint høstvejr.

  Jeg har faktisk besluttet at købe en Garmin-skridttæller. Jeg tror, den vil anspore mig til at komme ud at gå.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hanne, jeg tror det er en god investering :-) Og vi nyder høstvejret

   Slet
 3. Det går helt ned af bakke for motionen her, - min elskede elcykel er til reparation på tredje uge (og her kommer så lige nogen mindre pæne tanker om cykelværkstedet....), så alt foregår i bil og tiden har simpelthen ikke været til motion på grund af proppet aftenprogram, så det er ret så skidt. Jeg må op på motionshesten igen i den længe ventede efterårsferie. Måske skulle man købe en skridttæller....

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, det må være svært når du er vant til den daglige cykeltur. Godt at efterårsferien ligger lige om hjørnet :-)

   Slet
 4. Jeg kigger på skridttælleren og så vurderer jeg hvad dagens aktiviteter faktisk har været... Som regel fortæller det mig at det vil være passende med en rask gåtur!
  Dejligt at landmanden kan komme i marken.Vi talte netop om det ved aftensmaden og håbede at det gode sensommervejr også skinnede på Vildmosen.
  Godt du kom igang med kjolen... Resten er hjemmearbejde, for snak er en del af caféfornøjelsen.
  Pøj pøj med ny struktur på dit introkursus og go fridagsperiode... inkl kartofler!

  SvarSlet
  Svar
  1. Anne,og dermed slår du to fluer med et smæk, du får motion og du får bevæget dig

   Slet
 5. Bliver en lille bitte smule misundelig på, du kan trave en tur og finde energi til andre gøremål, når du kun har sovet 4 timer. Så sejt.
  Jeg ved jo godt hvorfor jeg ikke kan, skal huske det har jeg kunnet, må ikke mere, har jo ar der ikke kan tåle det. Nu er misundelsen ændret til respekt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Abildjyde, tak det kunne jeg så i torsdags, fredag faldt jeg om i sofaen :-)

   Slet
 6. Jeg er imponeret over at du får taget dig sammen til motion ovenpå en arbejdsdag og for lidt søvn. Men det er jo rigtigt, at man får energi af en travetur i frisk luft, og måske få pulsen lidt op. Det er jo bare liiiige det at få taget sig sammen ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Margrethe, tak og de fleste dage falder jeg om i sofaen, men jeg håber ved at skrive det her, så husker mine fingre det og resten af kroppen kan så hjælpe med at genkalde den gode fornemmelse det var :-)

   Slet