mandag, september 21, 2015

Og så drog vi hjem

P1030547P1030548P1030550

Da jeg stoppede beretningen om turen hjem fra Provence, var vi på vej til en bjerglandsby, Gordes. Beliggenheden har gjort den meget populær, men vi havde kun tid til at nyde den fra motorcyklen og så et enkelt udsigtspunkt. Vi var ikke de eneste turister den dag, og jeg kan levende forestille mig, at byens små middelaldergader har været stopfyldt.

P1030554P1030556

P1030560

Vi havde dog en anden plan, vi ville finde en gammel klippeby, Village de Bories. Oprindeligt blev husene bygget af bønder til at huse redskaber, men også hyrder byggede dem som ly for dyrene og senere blev hytterne til beboelse. Man mener, at de kan dateres tilbage til 2000 år før Kristus, men er blevet genopbygget flere ved hjælp af de gamle metoder. Hytterne var bygget af de kalkstensflager, som var omkring i landskabet, og det var imponerende at se de mange forskellige konstruktioner, der blev lavet. Village de Bories er blevet restaureret og er nu et museum om den tid. De sidste beboere rejste fra hytterne først i det 19. århundrede.

P1030565P1030566

Der var frygteligt varmt, vi havde skiftet til let tøj, stillet motorcyklen i skygge og benyttede enhver lejlighed til at stå inde i hytternes svale rum. Da vi var færdige med at gå rundt i området, kunne jeg ikke mere. Tanken om kørsel på lavendelruten kunne ikke lokke mig mere, jeg ville bare hjem til mere humane temperaturer. Det var nu middagstid, og vi hoppede på motorcyklen og kørte ud til motorvejen ved Avignon. Vi havde en plan om at komme så langt som muligt denne dag, så vi kunne være hjemme søndag aften i stedet for mandag middag.

P1030569

Vi kørte og kørte, heden tog til, vi måtte holde pauser hver time mod normalt hver 2. time. Vi drak vand og vand og lige lidt hjalp det, vi havde det varmt indvendigt og udvendigt. Da vi passerede Lyon, sagde landmanden; nu er temperaturen på 42 grader! Planen blev at køre op i Tyskland, for så ville det være aften og mildere aftenklima. Vi fik energi af tanken om temperaturer under tredive grader, så vi kørte og kørte. Varmen påvirkede os dog, så vi kom til at køre forkert i søgen efter et hotel. Vi blev derefter enige om, at vi bare ville køre hele natten og så holde ind, når vi blev for trætte.

P1030582P1030585

Sådan kom det nu ikke til at gå, for pludselig så vi et motorvejshotel, så her landede vi kl 22.30. Temperaturen viste over 35 grader! Jeg svedte, mit hår hang ned, min hud blussede, jeg var helt færdig og ekspedienten i servicecenteret fik så ondt af mig, fordi jeg skulle vente, til hun havde sørget for kaffe og kage til kunder, før hun kunne finde et værelse til os. Landmanden undersøgte imens, hvor det var bedst at parkere, så vi ikke fristede tyveknægte til at ribbe motorcyklen. Normalt vælger vi logi med aflåste parkeringspladser, det var der ikke her. Værelset var med aircondition og brusebadet med knappen drejet over på koldt vand friskede mig så meget op, at jeg havde lyst til en sandwich og en vand. Vi gik over i servicecenteret, og da vi snakkede med ekspedienten og nævnte noget fra første møde med hende, så hun helt forvirret ud og mente det måtte have været hendes kollega. Jeg sagde så, at jeg var den meget trætte og svedige motorcyklist, hun en halv time forinden havde fundet et værelse til. Hold da op som hun gjorde øjne og grinte højlydt, hun kunne slet ikke genkende mig.

DSC_0437

Efter en god nats søvn var vi klar til at køre videre. Ved den første pause hentede jeg vand og guf til os, jeg hørte godt, at nogen sagde Lene, og jeg så også en motorcykel som vores, men tænkte at P da ikke kunne være her. Det var han så i selskab med to andre MCkammerater. De havde været til motorcykeltræf i Garmisch-Partenkirchen, de var kommet derned fredag eftermiddag, og klokken 10 lørdag formiddag så de på hinanden og besluttede, at den varme kunne de ikke med, så de var nu på vej hjemad. Det blev en hyggelig tur op gennem Tyskland på motorvejen. Vi spøgte med, at det dog var den længste søndagstur, vi nogensinde havde kørt sammen. Hjemme på gården nåede vi lige inden for døren, før torden og lyn kombineret med regn brød løs. En skøn ferie var overstået og vi nød ikke at svede hele tiden.

P1030559

Dette er en del af beretningen om vores motorcykelferie 2015 i Sydfrankrig.

9 kommentarer:

 1. Åh, disse irriterende spammere (herover).
  Du må godt nok have set helt ubeskrivelig smadret ud, siden damen ikke engang kunne genkende dig :-D
  Det har været en rigtig smuk og interessant ferietur du har taget os med rundt på - bare synd, at det var så varmt. Jeg ville også have givet op.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, og nu er de blevet fjernet, det er lang tid siden de har generet mig.
   Jeg lignede en sjaskvåd karklud ;-) Tak,trods varmen nåede vi egentlig at se mange ting, men vi var glade for at vi havde planlagt med tre overnatninger på campingpladsen. Jeg kunne ikke have holdt til at køre rundt fra overnatning til overnatning i den varme.

   Slet
 2. Tak for turen. Det har været sjovt at være næsten med :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak Fruen i midten, jeg har nydt at have jer med :-)

   Slet
 3. Man skal sørme ikke have højdeskræk, hvis man skal stå der, hvor landmanden står og nyder udsigten. Jeg kan næsten ikke holde ud bare at se på billedet.

  Sikke en varm tur. Jeg forstår godt beslutningen om at køre så langt I kunne i nattens kølighed.

  Tak for turen!

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak, Hanne, det ser vist mere drastisk ud end det var. Og selv med vores lette motorcykeltøj var det for varmt :-)

   Slet
 4. Tak for en skøn tur, pyha hvor har det været varmt for jer :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak, Margrethe, det var en skøn og meget varm tur :-)

   Slet
 5. Så nåede jeg også til jeres sidste del af turen. Pyh for en varme - den trængte næsten igennem her til oktober i Holte :-)
  Jeg var da også lige et øjeblik bekymret for den landmand på kanten :-)
  Sikke flotte udsigter I nåede at fotografere undervejs.

  SvarSlet