torsdag, september 10, 2015

Sådan cirka tolv timer

har jeg været væk fra hjemmet. Bilen kørte ud fra gårdspladsen ca. fem minutter over seks og kørte ind igen ca. klokken ti i seks (atten). Jeg nåede op på afdelingen og fik indkaldt til møde i næste uge og fik printet læsestof til mine forskningskursusdage om 14 dage. Så tog jeg bilen ud på University College Nordjyllands afdeling ude ved det nye sygehusbyggeri. Her holder sygeplejerskeuddannelsen til, og i dag skulle jeg høre, hvad sygeplejersker in spe har fået ud af først at få præsenteret problemstillinger fra det virkelige sygeplejeliv og derefter at skulle søge viden om det og give forslag til implementering. Jeg valgte at være der under alle seancerne, dvs. hele formiddagen, og blev vældig inspireret. Hurtigt ind i bilen og hjem og spise frokost, hvorefter der ventede mere skrivebordsarbejde, før jeg sluttede dagen af med først en seksmåneders samtale med en kollega og min souschef og dernæst undervisning i apopleksi med de to sygeplejestuderende. Inden jeg tog videre, havde jeg lige en snak med en kollega. Ud i myldretrafikken, ro på, man kommer ikke hurtigere frem ved at hidse sig op! Klokken kvart over fire landede jeg uden for min fysioterapeut. Jeg nåede ikke at få handlet og hentet tekrus, men fik købt en grovbolle med ost og en vand, og så fik fysioterapeuten lov til at arbejde med min nakke-skulder-arm-hånd. Bagefter nåede jeg indkøb og afhentning. Hjemme skyndte jeg mig og fik smurt aftensmadpakker, ud med dem til folkene i marken. Der høstes i meget våde marker, men der høstes. Mens jeg finder ny energi ved at skrive indlæg, får tankerne lov til at komme omkring dagen. Kartoflerne koger, frikadellerne steger i ovnen og der er lavet gulerodssalat. Sovsen får Knorr lov at stå for. I går var klokken over ni, inden der blev holdt fyraften, jeg håber de kan køre lige så længe i aften.

P1030752

Alt i alt en god dag, og nu har jeg fem fridage, der skal fyldes med husmodermotion, besøg af gamle elevkammerater, besøg hos min far sammen med min to søstre fra Jylland og installering af ny printer. Jeg skulle også gerne nå at få kigget på litteratur til kurset, gå ture, LOOPe og slappe af. Min fysioterapeut spurgte, om jeg var god til at koble af. Jeg er rigtig god til det, jeg kan sidde en hel aften uden at lave andet end at læse eller se serier. Nu vil jeg smække benene op, mens maden bliver færdig. God aften til dig.

P1030758

14 kommentarer:

 1. Du skriver så meget om alle de serier, du ser. Nu er jeg altså blevet nysgerrig og vil gerne vide, hvilke serier det er du ser med så stor glæde. Måske kunne jeg opdage noget nyt! :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, alt muligt let tilgængeligt (for min hjerne) Så kender du Typen (nu har jeg vist set dem alle), det er egentlig lang tid siden at jeg har set en decideret serie, men de er virkelig i den meget lidt seriøse ende ;-) Jeg kan finde på at se tyske serier på Charlie eller de engelske, som jeg lige nu ikke kan huske navnene på.
   Jeg har svært ved at samle mig om film, men indimellem finder jeg en happy end film :-)

   Slet
 2. Det var dog en frygtelig masse regn I har fået (jeg har lige llst op på dine mange sidste indlæg) her er det tørt, så høsten er forlængst i hus, lige bortset fra roerne ;-) jeg kan godt forstå at du må tænke alternativ menu. Der skal høstes, når det er muligt, så må alt andet skubbes til en anden god gang.

  SvarSlet
  Svar
  1. Pia, ja det er helt vildt, vi har ikke oplevet noget lignende i de 33 år vi har haft landbrug.

   Slet
 3. Igen en travl dag for alle i dit liv.
  Vi har været på Læsø de sidste dage (mere på bloggen senere) og jeg sendte tanker til dine høstfolk, da vi kørte hjemad. Støvskyer fra høstarbejde, senere lys fra høstmaskiner. Marker med stubbe, runde baller. Traktorer på vejen med tungt læs bag. Lav blød sol over høstede marker. Det blev til siden til en vidunderlig solnedgang. Et smukt syn for os byboere. Håber høsten kommer hus!

  SvarSlet
  Svar
  1. Anne, jeg elsker synet af mejetærskere og halmballer. Vi håber på at blive færdig i dag

   Slet
 4. Hvilken dag, med masser af gøremål, både her og der. Så er det skønt med 5 dage, hvor du bare gør det du har brug for.

  SvarSlet
  Svar
  1. Abildjyde, det er godt med disse dage til at lade op på og få noget andet fra hånden :-)

   Slet
 5. Du har vist fortjent dine fem fridage, selv om du på forhånd har fyldt dem med mange aktiviteter. Jeg krydser fingre for at jeres høst snart er i hus uden flere problemer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Benedicte, om alt går vel er høsten i hus i dag.

   Slet
 6. Uha, det var meget du har haft gang i, ja man skal passe på stressen ikke rammer. Her høstes også på fuld kraft, og maden serveres i marken....det tar faktisk lang tid når det skal serveres flere steder. Forleden aften havde jeg taget mit strikketøj med ud-. det var så hyggeligt at sidde der bagved bilen og vente på høstfolket kom en efter en... Et lidt specielt men dejligt liv vi har....
  Go´ weekend til jer. Håber du får hygget med dine gamle studie kammerater.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Joan, her i huset vil landmanden ikke have varm mad ud til høstfolkene, de får madpakker og så mødes de ved den varme mad sidst på aftenen.

   Slet
 7. Tænk at I stadig døjer med eftervirkningerne af regnen. Her er der vist knastørt.

  Du har sørme nogle lange - men gode - dage.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hanne, der er sjaskhamrende vådt, men vi fik også tæt på de 90 mm sidste lørdag oven i alt det vi i forvejen havde fået.

   Slet