fredag, oktober 30, 2015

En god dag

Jeg dur ikke til at holde ferie, når landmanden har travlt, ikke fordi jeg får lavet noget, tværtimod. Det ender som regel med, at jeg får lavet de ting, jeg ikke skulle have lavet og bliver småsyg. Jeg har dog fået ryddet op i papirbunken på mit værelse, de er sat i mapper og er endt i mit skab på arbejde. Jeg nåede så ikke at få ryddet op i det skab, det må vente. Jeg har også fået andre småting af vejen, og jeg har strikket, ikke på kjolen, for den skal jeg jo have prøvet først, men derimod på små strikkeprojekter. Kvalme, utilpashed, smerter ved øjet og smerter hist og pist har fulgt min ferie. Strikkecafe og korkoncert måtte jeg aflyse.

Men i dag har været en god dag, jeg har besøgt min far, og han var vågen, han var glad, han var godt tilpas. Han virkede nærværende og grinte sammen med mig, når jeg dansede med ham, eller når jeg mindede ham om, hvordan min ældste lillesøster ligner vores mor, hun kan altid få alting fra hånden, hun er så struktureret og formår at planlægge, så hun når mest muligt på sine dage. Min lillesøster er kun 21 måneder yngre end mig, men jeg ville gå ned med stress, hvis jeg skulle nå alt det, hun når i sin fritid (og hun har lige så travlt som jeg har det på sin arbejdsplads)

Vi nåede at spise middag sammen, at gå tur på plejehjemmet, i plejehjemmets have og en lille tur udenfor plejehjemmet. Da jeg sagde, at jeg nu skulle hjem, smilte min far, og da jeg så fortalte ham, at min yngste lillesøster fra København ville komme på besøg næste søndag, kom det hurtigt og glad fra ham: Åh TAK skal du ha! Vi kan godt glemme alt om at være hans yndlingsbarn, vi er elsket alle fem, men lillesøster har en ganske særlig plads i hans hjerte. Det er helt ok, det gør mig glad, så jeg kørte hjem i godt humør, og lige nu sidder datteren i bus/tog på vej til Nordjylland, jeg glæder mig!

DSC_0266

10 kommentarer:

 1. Det blev en smuk dag! Så varm og dejlig en dag sammen med din far. og især efter hans sygeperiode. Hvor skønt at køre hjem med et lettere sind..
  Vi må bare konstatere, at mennesker er individer med individuelle kompetencer! Og søskende er forskellige... kan jeg se... er jo selv enebarn! Du ser det også hos dine børn...
  God fornøjelse med visitten af datteren.

  SvarSlet
  Svar
  1. Anne, tak, det var en god dag :-)

   Slet
 2. Jeg håber, du får det bedre, nu hvor datteren kommer hjem. Hun har snart kortere op til jer end til København - er det ikke Haderslev?
  Din far lød til at have en god dag - og så får du jo også en god dag, når du besøger ham.

  SvarSlet
  Svar
  1. Conny, jeg havde det godt i går og også i dag. Jo datteren bor nu i Haderslev, men det tager nu også sin tid, dog ca en time mindre end fra København.

   Slet
 3. Jeg må indrømme, jeg sidder og griner lidt - jeg ville gå ned med stress, hvis jeg skulle nå alt det du gør, Lene! Så jeg tør slet ikke tænke på hvor effektiv din søster må være, det er næsten skræmmende 😀

  SvarSlet
  Svar
  1. ha, Henriette, tak, nu skal du tænke på at jeg skriver jo ikke om de talrige aftener hvor jeg bare daser :-)

   Slet
 4. Det er ærgerligt med sygdom i ferien, - det kan jeg skrive under på. Men det lader til, at du alligevel har fundet veje til at have det rart.
  Det er dejligt at få datteren hjem, kan jeg tænke mig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, og jeg har ikke været så ramt som du har, jeg tro mit er psykisk udløst, en reaktion på en meget travl tid. Og jeg nyder at have datteren hjemme.

   Slet
 5. Det må være dejligt at besøge din far, når han har nogle af sine gode dage - jeg kan godt forstå, du kørte opløftet hjem efter den visit.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hanne, jeg måtte sende sms med billede af en glad far til mine søskende :-)

   Slet