torsdag, oktober 22, 2015

Glæden ved at synge

Bilturen på vej til og fra arbejde gøres kortere og energigivende ved at synge. Selv om jeg er begyndt at lytte til bøger under kørslen, så vælger jeg faktisk ofte at synge i stedet. Det er en aktiv kørsel, hvor lytning bliver en passiv måde at komme fra et sted til et andet. Jeg vælger ofte at synge de samme sange, jeg synger aldrig alene, jeg har altid en kunstner med mig, og mens jeg synger, begynder dagdrømmene at fylde mit hoved. Hvor jeg før hen godt kunne være lidt flov over mine dagdrømme, ser jeg dem nu som måder at håndtere hverdagens mange opgaver på. Jeg flyver væk og kommer tilbage med fornyet energi og indimellem opstår der tanker/ideer midt i drømmene, som jeg tager med ind i hverdagen.

Onsdagens koraften er livgivende, vi får sunget, men vi får også grinet og snakket. Hold nu op som vi kan snakke, og nej det er ikke bare de 26 kvinder, de fire mænd kan ganske udmærket klare at overdøve alt andet. Næste onsdag deltager vi i et Syng-Dansk arrangement i Kollerup Kirke sammen med de andre voksne kor i Jammerbugt kommune. Til den lejlighed har vi skullet indøve en dansk sang til en fælles korsang, Den danske sang er en ung, blond pige. Den bekræftede mig i, at jeg godt kan synge traditionel korsang, men hvor er jeg dog glad for mit rytmiske/gospel kor. Da det jo er danske sange, der er på programmet, er vi så heldige, at der også findes danske gospelskrivere, at der findes nye danske samledigtere og at vi har en korleder, som også er sanger og komponist. Og så snyder vi lidt og sniger en ikke-dansk sang ind. Vi elsker den sang, vi får lov til at være pompøst gospelkor, vi er ikke så mange som på videoen, men sangglæden er den samme. Vi smiler mere end koret på videoen, for i dansk tradition er den sang lige “lidt for meget”, men det er netop derfor vi elsker den, og vores korleder ender som regel med at bryde sammen af latter til sidst, fordi hun elsker at få os til at give den hele armen.

Det er fridag i dag, der er bestilt smørrebrød, for uanset vi ikke bliver færdige i dag, så skulle vi kunne være færdige med kartoffeloptagning, når lørdag siger godnat. Og da jeg tager af sted i morgen tidlig i to dage på årsmøde i Dansk selskab for Apopleksi, så skal det være i dag, at traditionen opretholdes med smørrebrød til alle medarbejderne. Nu vil jeg få ordnet alle hængepartierne, så ferien fra søndag ikke skal startes med at være praktisk. God torsdag til dig.

P1030458

9 kommentarer:

 1. Jeg prøver lige, jeg har nemlig kunnet sende et svar til en blogspot blog, måske kan jeg også sende til dig :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Helle, og det kunne du :-)

   Slet
 2. Hvad søren - nu kan jeg igen kommentere hos jer med blogspot, det er dog for vildt.

  Jeg elsker også at synge, men gør det ikke så godt ;) det har jeg fået at vide hele livet, så nu åbner jeg ikke munden, hvis andre kan høre det - selv om jeg har hørt mig selv på video, og det lyder faktisk ikke helt elendigt - kun halv-elendigt ;)
  Jeg tror også, at vi snart skal have smørrebrød, det er vi alle glade for.
  Håber, at du nyder dit kursus - jeg passer på regnvejret så længe.

  SvarSlet
  Svar
  1. Helle, syng du bare :-) jeg skal først af sted i morgen tidlig, så jeg prøver ihærdigt at blæse regnvejret væk

   Slet
 3. Man bliver så glad af at synge og det giver overskud. Fx er salmerne noget af det, der gør, at jeg glad går i kirken om søndagen. Da jeg startede med at komme der, kunne jeg næsten ikke nogen, men med årene har jeg fået udvidet mit repertoire.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hanne, salmer nyder jeg også at synge i dag. Som barn og ung syntes jeg de var så kedelige :-)

   Slet
 4. At synge er en stor glæde. Jeg synger morgensang med min klasse hver eneste morgen, - og de er vilde med det. Vi giver den gas!

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, hvor er det skønt at høre. Sikke en god start på dagen

   Slet
 5. Sang er vidunderligt. Når jeg kører bil, alene, er det som oftest med sang og dagdrømme, præcis som du, hellere det en lytte en bog.
  Håber dit kursus var godt, og du nu er godt i gang med at nyde din ferie ;-)

  SvarSlet