mandag, oktober 26, 2015

Sommertiden er over

og hver gang får jeg altid bagefter vendt rundt på det, så i går troede jeg, at der var længere lyst om aftenen; det er jo det omvendte, der er tidligere lyst om morgenen og hurtigere mørkt om aftenen (tror jeg eller rettere sagt det kan jeg se og mærke). Anyway, jeg tog støvlerne på, denne ferieuge skal bruges på at få masser af skridt på kontoen i form af gåture. Så først gik jeg 5 km ud ad landevejen og sidst på eftermiddagen tog jeg en tur langs markerne (derfor gummistøvler).

Dyrene var ude for at fouragere, jeg så mange, rigtig mange og mange af dem fik jeg også sat i løb, desværre. De kunne jo ikke vide, at jeg kun havde et kamera med. Jeg nød at gå på kornstubbe og kartoffelkamme, som nu var flade.

P1030916

P1030921

Månen stod flot og lyste, himlen blev smuk mørkeblå, mens jeg gik. Benene kom på arbejde, jorden er blød og ujævn, så benmusklerne arbejdede på en anden måde end på vejen. Det kan jeg mærke i dag. Jeg kan også mærke tidsforskydningen, det er lyst, selvom klokken kun er syv. De sidste mange dage, har lyset endnu ikke været brudt igennem, når jeg parkerede bilen ved sygehuset. Det kan nå at ændre sig på de otte dage, jeg holder ferie, men lige nu nyder jeg lyset.

P1030930P1030935P1030938

Landmand og co. skal sortere kartofler i dag, men jeg får lov til at holde pauserne med landmanden. Nu vil jeg dykke ned i ferieplanerne som udover daglige gåture også rummer andre elementer, som gerne skulle få mig til at trække vejret lettere. God mandag til dig.

14 kommentarer:

 1. Ja det er lyst en 1 time før om morgenen, og mørkt alt for tidligt om aftenen. Mon der er nogen der er mødt for tidligt på job i dag ;-)
  Dejlige billeder fra dine traveture.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Abildjyde, mon ikke de fleste har mobiltelefoner, som automatisk ændrer tiden? Det er før sket om søndagen, at kolleger mødte for tidligt eller for sent, hvis det var om foråret :-)

   Slet
 2. Hehe, der vil nok altid være nogen, der tager fejl, uanset hvilke midler de er i besiddelse af til at huske på det. Vi har hele seks ure, vi skal stille manuelt, men det er rigtigt, at alle de elektroniske dimser selv klarer det.
  Og månen er snart fuld. Igen. Jeg synes stadig, at tiden flyver alt for hurtigt ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, jeg havde helt styr på det, indtil jeg instinktivt gjorde noget andet :-) Og jeg synes også at tiden flyver af sted.

   Slet
 3. Smukke morgenbilleder. Der skulle være fuldmåne i morgen... så der er lys fra oven!
  Jeg har også fået og mistet en time af søndagen i omlægningen... jeg er aldeles tåbelig til digitaltid og stiller uret forkert!
  God pausehygge med landmanden mellem jeres mange projekter...

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Anne, og det var nu skumringsbilleder fra dagen før :-)

   Slet
 4. Du spørger bare mig næste gang ;) håndværkeren og jeg havde en diskussion om det i går, jeg vidste, at jeg havde ret, men han er svær at overbevise, men med pædagogisk forklaring og lidt højt-råbende argumenter lykkedes det. Den måne var så smuk, vi kiggede på den, mens vi kørte hjem, vi havde taget den helt store tur rundt i Vendsyssel, så mørket var kommet, da vi kørte ned af den gamle hovedvej fra Frederikshavn.

  SvarSlet
  Svar
  1. Helle, jeg har faktisk styr på at uret skulle stilles tilbage, det snød mig bare alligevel :-) Ja den måne var så smuk, dejlig tanke at vi har nydt den sammen hver for sig :-)

   Slet
 5. For nogle år siden var der en venlig sjæl, der lærte mig, at man stiller havemøblerne og urene frem, når sommertiden begynder og stller dem tilbage igen, når den er forbi. Siden den tid har jeg aldrig været i tvivl, selv om jeg ingen havemøbler har ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Rasmine, og det samme eksempel bruger jeg også, det gik bare galt, da jeg havde stillet urene og skulle regne ud hvad tiden ville være i sommertid :-)

   Slet
 6. Det er så hårdt, at det nu bliver mørket tidligt! Om morgenen er jeg ligeglad med lyset - men om aftenen!!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Charlotte, og jeg har det jo omvendt, lige nu, senere vil jeg gerne have mere lys om aftenen :-)

   Slet
 7. Månen er så smuk lige nu.
  Jeg nyder også den næste uges tid, hvor det er lyst, når jeg kører afsted. I øvrigt undrer jeg mig over det tumult med sommer/vintertid.
  God ferie med lette skuldre.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Eva, ja når jeg kommer tilbage på arbejde, er det nok lige så mørkt igen, men nu vil jeg nyde lyset :-)

   Slet