lørdag, december 19, 2015

Julekalenderen, 19. december

Dagen er strøget af sted, datteren og jeg nød den Gamle By i Aarhus, vi morede os over, at min tid nu var kommet på museum. Julepyntede lejligheder fra 1974 var det store hit, hvor mange skulle ind.

Mentale to-do-liste: tiden nærmer sig, hvor jeg skal have købt ind til juledagene, så i morgen tidlig må jeg gå fra mental liste til synlig liste, og så plejer jeg at være ret skrap til at få handlet det ind i en fart. Også så meget, at mine børn plejer at fortælle historier om deres mors slikindkøb især.

Julerelateret: Datteren har set DRs julekalender, mens jeg flettede stjerner, som skal være pynt på julebordet. Bagefter så jeg Juleønsket og selv om jeg ikke er så meget for Rasmus Seebachs måde at synge på, så er titelmelodien til julekalenderen krøbet ind under huden på mig.

Sov godt, drøm sødt og lade julefreden sænke sig.


Min julekalender i år skal være, at jeg hver dag i december gør et eller andet julerelateret og et eller andet, som kan streges på den mentale to-do-liste og blogger om det. Egentlig ville jeg gerne lave en konkret papirliste med ting, der skulle være færdig inden jul, men sådan en liste ville få lige den modsatte virkning på mig, jeg ville blive stresset, ked af det og irriteret på mig selv, når jeg ikke nåede det planlagte, så dette er min skræddersyet kalender til mig, lige som jeg er, der hvor jeg er i mit liv.

9 kommentarer:

 1. Jeg må i Den Gamle By, det lyder som en skøn oplevelse, jeg har ikke fået set vores del historien endnu.
  Ønsker dig en vidunderlig 4. søndag i advent.

  SvarSlet
  Svar
  1. Abildjyde, den er et besøg værd. Og tak i lige måde :-)

   Slet
 2. Vi skal også se de lejligheder - Cs reaktion var morsom, da hun opdagede, hvad Den Gamle By havde gang i og sagde "Halvfjerdserne! Der blev jeg født! Det er ikke engang kun dig, der er museumsgenstand, mor - det er også mig!"
  Mine englændere ville have rundet Aarhus på vejen herop, netop for at se juleudstillingen på museet, men de kan simpelthen ikke nå det, desværre.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, dem må I se. Åh ja det er ikke sådan, når man pludselig må erkende at ens barndom også hører til museumstingene :-) For mange år siden var jeg på sygeplejemuseet sammen med mine elevkammerater. Vi grinte over at nogle af de ting, vi var lært op med allerede var kommet på museum. Hvis jeg i dag sagde pulstæller, ville de unge kigge på mig dybt forundret :-)

   Slet
 3. Jeg har altid syntes, det var så hyggeligt at se ens eget liv på museet.

  Julekalenderkigning og stjernefletning lyder rigtig hyggeligt.

  Jeg håber, dine juleindkøb forløb som forventet (hvis det altså var i dag).

  SvarSlet
  Svar
  1. Hanne, det var en helt igennem hyggelig dag :-) Mine juleindkøb sker først i morgen efter arbejde

   Slet
 4. Åh, jeg er en smule misundelig - tænk bare lige at kunne besøge Den Gamle By. Jeg har været der nogle gange, men ikke nær nok.
  De er i hvert fald dygtige til at dekorere.
  Arbejdermuseet besøgte jeg for et års tid siden for første gang, og blev også glædelig overrasket. Det kan ikke sammenlignes med Den gamle by, og så alligevel, når det er vores egen (tidlige) tid, der er på museum.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kisser, og for vores vedkommende var det første gang for datteren og jeg har vist kun været der som barn og så sammen med mine forældre i forbindelse med kontrolbesøg på sygehuset

   Slet
 5. Den gamle by i Aarhus er så afgjort et af mine yndlingsmuseer, det samme er Frilandsmuseet i Lyngby Eller Arbejdermuseet i København.
  Da jeg første gang hørte om halvfjerdserkvarteret i den gamle by, synes jeg det lød fjollet. Men efter at have været der, synes jeg det blev spændende. Også selvom Emilie grinede og synes vi måtte være afsindig gamle, når vi kunne komme på museum :)

  SvarSlet