mandag, januar 04, 2016

Når nu man

- mest er vild med lakridskonfekt, bridgeblanding og vingummi, hvorfor er slikdåserne så kun fyldte med twistchokolade, toffifee,og dumlekarameller? Godt der stadig er masser af ingefærsmåkager. Det trænger jeg til på sådan en træt mandagsfridag. Nu er frisørbesøg klaret, lyst hår og farvning af bryn og vipper, tjek! Besøg på bilværksted er klaret, tjek!, drukket masser af varm chokolade  fra deres automat i forsøg på at få den indre varme. Nu mangler indkøb og fys-besøg. Jeg burde også gå en tur, det ville gøre mig godt og helt sikkert gøre min krop glad, men te og småkager trækker mere. Kontoret venter også, ligesom bjerget af vasketøj, der ikke er lagt sammen/strøget og lagt på plads. Min horisont skal også udvides fra at have haft fokus på familie og patienter til at forberede projektdag og introduktion af ny kollega.

- ikke kunne finde de juletil/frakort som jeg havde købt gennem de organisationer, jeg støtter, så er det godt at læne sig lidt tilbage i kontorstolen. Det gav overblik eller måske snarere underblik, for kortene lå under mit kontorbakkestativ. De kan så glæde nogen næste jul.

- har en skærm, der strejker i fjernsynsstuens computer, så må computeren på kontoret bruges som min indlægscomputer. Jeg har nemlig ikke endnu prøvet om Mac og OpenLive Writer kan arbejde sammen.

- har overset, at gospelkoraftenerne allerede starter på onsdag, så må der ændres planer. Så morgendagens fridag skal udover besøg hos min far bruges på at fjerne julepynt. Sådan er det bare, så må Helligtrekonger nydes med gospelsang. Mon Helligtrekongersaften egentlig er i morgen aften, lige som juleaften er før juledag, Storebededagsaften med hveder er før Store bededag og Mortensaften er før Mortensdag? Det er det, googlede det. Så finder jeg den gamle tredelte lysestage frem og tænder lys, mens jeg spiser ingefærsmåkager og fjerner julepynt, måske skulle jeg købe lidt lakridskonfekt, det er jo tolvte juledag i morgen.

God ellevte juledag til dig.

lys i mørket

22 kommentarer:

 1. Ja det er Helligtrekongers aften i morgen aften, og så er julen for alvor forbi. Jeg synes, det er lidt trist, at de fleste standser julen allerede den 27/12, den varer jo helt til i overmorgen.

  OpenLive Writer bør kunne samarbejde med Mac, da det netop er Open Source.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hanne, julen er for mg først startet lige der før d. 27. så det kommer ikke til at ske her :-)
   Tak for info, så vil jeg prøve med min Mac

   Slet
 2. Ja, nu skal det snart ned. Jeg savner det næsten på forhånd ... kunne snildt have noget af pynten (ikke det hele, men fx dekorationerne) fremme i hele januar også, men folk (og John) ville nok synes jeg var mere end halvtosset.
  Flot billede - elsker, når man kan se solens stråler på denne måde.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, min mor har præsteret at beholde juletræet og en del af pynten hen til midt i januar, fordi hun skulle have gæster der og hun syntes de skulle nyde pynten :-)
   Tak, jeg er også vild med når solens stråler nærmest sendes i kaskader gennem skyerne

   Slet
 3. He he, det med konfekten kunne måske skyldes, at alt det bedste allerede ligger i din mave? ;-) Superflot billede!

  SvarSlet
  Svar
  1. Fruen i midten, hvordan ku du dog få den tanke ;-) Netto havde én kæmpe julepose lakridskonfekt liggende, den er nu købt ;-)
   Og tak :-)

   Slet
  2. Fordi sådan er det her. Alt det bedste forsvinder på mærkværdig vis, og tilbage ligger kun det næstbedste :-)

   Slet
  3. Hmm, jeg tror du har fat i noget der ;-)

   Slet
 4. Hos mig er julepynten og juletræet blevet "demonteret" hen over weekenden, hvor det har pyntet (?) på stuens spisebord. Jeg hader, når jeg efter en uge finder et stykke glemt julepynt, derfor tager jeg mig god tid med demonteringen. Og i år tror jeg, at alt er kommet med ned i de 6 julekasser. Måske.
  En tanke til Fruen i Midten: Når man altid tager det bedste først, så kan man derefter tage det bedste af det, der ligger tilbage, dernæst igen det bedste af det, der ligger tilbage. På den måde får man hele tiden det bedste. Siger min bedre halvdel ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Conny, jeg arbejdede i weekenden, så nu er det hele lagt inde på ens eng, så må det komme i kasser i weekenden.
   Nogen gange er det bedste bare ikke det bedste, siger jeg ;-)

   Slet
 5. Tak og det samme til dig! Jeg er alene hjemme og overvejer for en gangs skyld at pakke julen sammen i morgen, da vi alligevel ikke får fejret Hellig3Konger nu husbond er i USA.

  SvarSlet
  Svar
  1. Charlotte, jeg havde for meget om ørerne, så den hyggelige stemning med musik og lys indfandt sig aldrig, men jeg spiste slik :-)

   Slet
 6. Det var godt, du fandt ud af, at Helligtrekongersaften er dagen før. Så når du det hele.
  Jeg har ikke en stump juleslik tilbage, - det gør ikke noget. I hvert fald i teorien, for om aftenen kommer trangen, og så nytter det jo ikke at lede....

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, jeg ville ønske, mit lager var udryddet, for jeg har en slatten vilje lige for tiden :-)

   Slet
 7. Vi følger vores engen tradition ... juletræet siger vi: "Farvel" til den næstsidst dag i vores juleferie, hvilket i år blev søndag, og snelandskaberne, der er meget begrænsede denne jul, bliver fremme til slutningen af januar - midten af februar, hvor de så bliver pakket ned lige før jeg pyntet op til forår samt påske.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tine, det lyder hyggeligt at du pynter op til foråret og påske :-)

   Slet
 8. Jeg har lige taget det sidste julepynt ned... åh, det bliver så bart i vinduerne!
  Jeg kan bedst lide ren chokolade og ren lakrids... synes det er en uskik med alle de blandinger, men til gengæld er det nemt at sige nej tak til blommer i madeira mm.!
  Smukt billede. Elsker himmelsprækker. Især når der er et hav nedenunder. Lyset spiller helt vidunderligt ned gennem bølgerne. magisk... guddommeligt...

  SvarSlet
  Svar
  1. Anne, der bliver bart i stuerne, jeg er altspisende når det gælder slik, men elsker virkelig lakridskonfekt og engelsk vingummi :-)

   Slet
 9. I min barndom blev juletræet tændt for sidste gang i forbindelse med Helligtrekongers dag, når det var blevet mørkt. Jeg tror ikke vi hæftede os ved aftenen før.
  Nu er vi nået til ikke at have juletræ fordi vi har holdt juleaften for sidste gang, og det går egentlig meget godt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jørgen, min mor tændte lys i træet flere gange i løbet af julen, jeg kan ikke huske at hun gjorde det helligtrekongersdag, men det gjorde hun helt sikkert.
   jeg kan slet ikke forestille mig ikke at have juletræ, det havde mine forældre lige til min mor døde, og vi sørgede for et efter min mors død, også selv om juleaften blev fejret hos os børn.

   Slet
 10. En dejlig fridag du havde der, dejlig tankespin om Helligtrekonger er aftenen før, som de øvrige du nævnte.
  Lakrids skal der ligge i slik skålen hvis mine fingre finder vej ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Abildjyde, vi kunne godt dele slikskål så :-)

   Slet