torsdag, februar 25, 2016

Morgengåturen

Med sådan et vejr, som vi har i disse dage, så skulle man være et skarn, hvis man ikke udnyttede det. I dag tog jeg den pose med ting til sommerhuset, som var kommet med hjem sidste gang, og kørte op til sommerhuset. Da planter var vandet, opvaskemaskinen var tømt, låste jeg sommerhuset og gik mig en tur. Vil du med?

Det første glimt af vandet og den første lyd af havets susen

DSC_0715

Hestene går troligt ude hele dagen året rundt, og Mumitroldenes hus sætter stadig gang i datterens drømme om en gang at have penge til at købe det. Jeg nøjes bare med at drømme, for i virkeligheden gider jeg ikke et hus i flere etager og tæt på havet, det er jeg alt for praktisk anlagt til (tænk bare på rengøring og al den blæst der er i Danmark)

DSC_0717

Helikopteren viser mig, hvor målet for dagens gåtur er. Jeg er jo ikke den eneste, biler passerer mig hele tiden på min vej til vandet.

DSC_0718

Så mange biler holder der som regel kun om sommeren på stranden.

DSC_0722

Alle står tæt, det er ikke til at se noget.

DSC_0724

Det hjælper lidt at flytte sig, men stadig er det kun detaljer jeg ser.

DSC_0725

Det hjælper at flytte sig, måske ikke ligefrem i helikopterperspektiv, men nu ser jeg helheden. Den døde hval, som strandede forleden dag, skal parteres i dag. Og lige der er de i gang med at skære øjet ud. I radioen på vej til sommerhuset hørte jeg, at øjet kan fortælle, hvor gammel hvalen er, derfor var det vigtigt at få det ud og lagt på is.

DSC_0728

Gad vide om de har fundet penge til at opbevare hele skelettet. Det vidste biologen ikke her til morgen, for det koster mange penge. Hvis ikke, så ville man skære hvalen over i store stykker og så smide stykkerne i en container. Dog skulle man først have taget flere forskellige prøver fra blandt andet spæklaget.

DSC_0736

Hvis pengene bliver fundet, skal hvalen nænsomt have fjernet al væv ind til skelettet og det vil selvfølgelig så kræve langt mere tid.

DSC_0739

Det er vinterferie her oppe i Nordjylland, og det kunne man se. Der var mange børnefamilier på stranden. Det er da også en oplevelse at få.

DSC_0749

Der forestår et kæmpearbejde med at tilplante klitterne omkring hvalen igen, for al marehalmen var trampet ned eller væk.

DSC_0732

Vand og strand har alle dage været en spændende legeplads, så jeg kan godt forstå, at nogle børn syntes, det var sjovere end at stå i stime for at se hvalen. Jeg havde også set det, jeg ville og begav mig hjemad igen.

DSC_0744

De mange vandløb gør det indimellem til en forhindringsbane at komme frem som gående, men så man hoppe lidt og ikke hvile for meget på et sted.

DSC_0751

Og så er det den rene luksus at komme hjem igen, hvor er jeg glad for, at jeg gav mig selv den fødselsdagsgave, som nu har varet godt 5 år (det vil sige, kære unge læsere, at den har varet i lidt mere end fem år) Rengøringsfirmaet kørte ind på gårdspladsen, da jeg kørte af sted, og da jeg kom hjem, var det til et rent hjem. Nu vil jeg slappe af og lade op til aftenvagterne i weekenden. God torsdag til dig.

14 kommentarer:

 1. Jahhh jeg vil med til Vesterhavet.. :-) Tak for turen Lene, og så fik jeg også set den døde hval. Tak for det.

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak, Inge, jeg nød at have dig med :-)

   Slet
 2. Hvor vildt, at du simpelthen lige kom rettidigt til en gang hvalpartering!!... Og ja, fantastisk vejr, jeg ville ønske jeg var med på den gåtur (måske foruden hvalpartering; jeg er lidt små-sart på den front!!)... Solskin og havluft er balsam for en vintertræt sjæl. Sådan én er jeg lige for tiden....

  SvarSlet
  Svar
  1. Skøreliv, jeg gik nu før de begyndte for alvor at partere, det havde jeg heller ikke behov for at se :-) Solskin og havluft er balsam, også her.

   Slet
 3. Spændende! Men jeg er simpelthen nødt til at vide: lugtede den? ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Fruen i midten, jeg kunne ikke lugte noget. Men de var som sagt heller ikke i gang med den store partering, da jeg var der i morges. :-)

   Slet
 4. Holddaop... du fik da det hele med... Sikke mange mennesker der kigge på...
  Flotte billeder af det hele!
  Øh... skal du ikke ind i 2016 på dine billeder?

  SvarSlet
  Svar
  1. Anne, ha det havde jeg ikke set :-) Jeg må vist hellere få rettet det årstal :-)

   Slet
 5. Der var Lene så lige midt i begivenhedernes centrum. Vi andre må nøjes med at se det i Tv-avisen :-)
  Hvalen er trods alt ikke en rejse værd for os, men havde vi været hvor I er, var jeg helst sikkert også taget på fotosafari :-)
  Tænk, at det allerede er fem år siden, jeg første gang hørte om din gode fødselsdagsgave til dig selv ... jeg forstår virkelig godt, at du ikke har fortrudt den!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, landmanden kom desværre ikke med, fordi han var syg, derfor skulle der fotoreportage til :-)
   De penge er de bedste jeg betaler hver måned, og jeg er selv glad for at kunne aflive en fordom om landmænd og sort betaling, det her er dyrt, for det er et firma, men jeg betaler gerne :-)

   Slet
 6. Sikke en flot blå himmel, og så spændende med den hval. Det skal blive spændende at høre, om de kan finde ud af, hvorfor den strandede her hos os.

  God fredag til dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Hanne, der var det smukkeste vejr. lige som vintervejr skal være, koldt og smuk himmel :-)

   Slet
 7. Tak for en dejligt tur i og omkring sommerhuset, og ned til det vi andre kunne hører om i medierne.
  En god ide med rengøringshjælp.

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak, abildjyde :-)

   Slet