fredag, april 15, 2016

En fredag på landet

P1040167

Foråret er i gang udenfor, men markerne er våde, og de lover mere regn, så forårsarbejdssæsonen i marken kan blive en lang affære. Når jeg planlægger for os begge eller for mig selv, tænker jeg altid forårssæsonen ind i planerne. Nu begynder jeg at tænke på, om alle planer holder. De er dog gået i gang med at pløje og harve, men de marker, hvor der skal sås korn, skal have gylle, og sådan en maskine kører man ikke ud på en meget våd mark. Endnu er vi ikke der, hvor der køres længe, og medarbejderne derfor skal have eftermiddagsmadpake med. Og forhåbentlig får vi heller ikke for mange af de dage, hor der skal køres rigtig længe, hvilket betyder aftensmad til alle. Ikke fordi jeg kan sagtens lave aftensmad til dem, men det er hårdt arbejde at sidde på en traktor mange timer hver dag, dag ud og dag ind. Jeg skal bare tænke på udsendelsen Rigtig Mænd og den unge landmand, som var bleg, havde en dårlig hudkulør og var lidt smålasket, netop fordi man nemt snupper usunde madløsninger, når man hele tiden er på farten, og mad og drikke er noget, man snupper undervejs. Det er typisk, at de unge medarbejdere tit har lidt godter med til at forsøde de mange timer, og jeg har også nemt ved at sende kager og småkager med ud. Jeg er jo selv en af dem, der er udpræget belønningsspiser.

P1040173

For mit vedkommende er der sengetøj i vaskemaskinen, der er strøget tøj, der er betalt regninger, der er talt i telefon med nogle hængepartier, men der er også slappet af. Jeg har nemlig arbejdsweekend i morgen, og mod sædvane skal jeg i dagvagt, jeg glæder mig faktisk, fordi jeg normalt er i aftenvagt, når jeg er i plejen. Eftermiddagen i dag starter arbejdsrelateret, jeg skal til supervision, og det glæder jeg mig også til. Jeg har et emne, som jeg håber de andre også synes, er interessant at drøfte.

P1040160

Mens jeg skriver, er regnen begyndt, og påskeliljerne lyser op overalt, de gør mig glad. Andre holder ikke af gule blomster, jeg elsker mine påskeliljer. Når regnen stopper, hvad den forhåbentlig gør, skal jeg fylde vaserne med de gule forårsbebudere. Men nu må jeg hellere gøre mig selv byklar, tandlæge og supervision venter. Ha en god fredag.

P1040181

12 kommentarer:

 1. Du er blevet ret stærk udi makrofotografering :-)
  Især det sidste billede er godt :-)
  God weekend ønskes retur herfra.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Ellen, og det handler vist mest om øje for motivet og at kunne holde hånden stille :-)

   Slet
 2. Enig med Ellen. Dejlige billeder. Og et godt "bold-øje"😉
  Ser ud til at blive et langt forår for landmænd og andre udearbejdende. Jeg kan nu godt lide tanken om en sød hilsen i madpakken til en træt traktorører!

  SvarSlet
  Svar
  1. Anne, tak :-) Søde hilsner må der til i en travl tid :-)

   Slet
 3. Ja, det er lange arbejdsdage der venter landmændene og deres medarbejdere. Jeg tror de er glade for lidt ekstra godt til blodsukkeret :-) Skønne billeder du har fanget.

  SvarSlet
  Svar
  1. Margrethe, tak :-) Lange arbejdsdage kalder på blodsukkerstimulerende godter :-)

   Slet
 4. Jeg tænker tit på landmændene når vejret er samtale emne, de er afhængig af vejret arter sig korrekt til deres afgrøder og efterfølgende økonomi. Min altankasse, og min sjæl er ikke økonomisk afhængig, jeg kan jo krydre sjælen med andre goder, dette kan landmanden jo ikke.
  God arbejds weekend.
  Ps. Har været lidt stille, du ved hvorfor.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Abildjyde, og jeg ved hvorfor. Tak fordi du alligevel kommer rundt i blogland.

   Slet
 5. Dejlige billeder!
  Jeg synes, jeg har lært en del om det at være landmand bare ved at læse med på dit site. Mange tak for den meget info.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Hanne, jeg er glad for at bidrage med lidt viden om landmandslivet.

   Slet
 6. Skønne billeder af foråret! Som du kan se på min blog, har vi også set forårsblomstring i dag

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Charlotte, jeg var over ved dig i nattens mulm og mørke, det så godt ud :-)

   Slet