fredag, maj 06, 2016

Solidaritetseffektiv

Landmanden kom ind i går aftes klokken 23 og stod op igen i morges kl. 4.30. Der skal udrettes noget, så længe vejret er godt. En kornmark blev færdig, inden folkene mødte klokken syv. Nu klokken otte er de færdig med at sortere de sidste kartofler til dagens læs, og en sår, en harver og en tromler. Landmanden er over det hele, for der skal vejledes, sættes i gang og planlægges næste skridt. Om lidt kan han selv begynde at tænke på gødning til kartoffelmarkerne. Jeg stod op i solidaritet med landmanden, så nu er hele huset støvsuget og udvalgte steder har fået en klud. Der er vasketøj i vaskemaskinen og resten er sorteret, klar til at blive puttet i. Det udendørs overdækkede tørrestativ, som jeg drømmer om, er ikke en realitet, men to tørrestativer med fliser på foden kan sagtens rumme min vask, så der skal lufttørres i dag. Indkøbssedlen er klar, jeg skal også være bud for landmanden, så når vi har nydt formiddagsteen sammen, drager jeg til byen. Inden da kan jeg nå en kop te og finde havesaks, trillebør og energi frem, der skal klippes roser ned.

God fredag til dig.

morgennydning

20 kommentarer:

 1. Lene, du er en fantastisk superwoman :) (måske lige bortset fra, at jeg ikke helt kan kapere, at du både støvsuger selv og har rengøringshjælp - her sker ingen af delene, ikke ret tit i hvert fald).
  Morgenen er altid den bedste tid, så hvis man kan finde ud af at stå op, så sker der på magisk vis meget mere, end hvis man først stod op op ad formiddagen.
  Mette L

  SvarSlet
  Svar
  1. Mette, tak :-) Jeg støvsuger kun, fordi jeg ikke har rengøring i denne uge, og der var jord forskellige steder (har aldrig fået gemalen at børste arbejdsbukserne af :-)

   Slet
  2. Jeg er bange for, at jeg havde ladet det ligge til rengøringen kom :( Jeg kan heller ikke komme i gang med haven. Den nyder jeg bare at sidde i. Men hvis mine nyindkøbte 2 lavendler og 3 krydderurter ikke skal gå til i varmen, så skal de vist snart i en af mine mange tomme krukker :)
   Mette L

   Slet
  3. Mette, sådan kan jeg også have det. Det er så meget vigtigere at nyde haven :-)

   Slet
 2. Landmandslivet er hårdt, men hvis de arbejdstider er prisen for at holde fri på søndage, så ved jeg godt, hvorfor min far valgte at arbejde på søndage :-)
  Det er godt, det kun er en overgang, det er sådan.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, om Jørn så havde arbejdet søndag, så havde han alligevel arbejdet sent i går og tidligt i dag, for på den måde kunne han holde alle tre medarbejdere fuldt beskæftiget fra morgenstunden af. Man skal jo være effektiv, når vejret er her :-)

   Slet
 3. Kære Lene! Hvor er det fint! Min morfar var landmand, og derfor fylder landmændenes betingelser og liv stadig en del hos mig, selvom det var mange år siden han døde. Jeg kan stadig blive lidt stresset sidst på sommeren når jeg ved at landmændene høster om kap med tiden, og det trækker op til uvejr.

  SvarSlet
  Svar
  1. Skøreliv, tænk at det stadig sidder i dig. For mig gik der et par år før jeg tænkte sådan ;-)

   Slet
 4. Solidarisk effektivitet! Det skal jeg da lige love for. Håber også I (på et tidspunkt) får tid til solidarisk dovneri - som vi i øvrigt dyrker til overflod herhjemme ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Liv, vi er rigtig gode til at dovne :-)

   Slet
 5. Du er så flittig og når så mange ting ;-)
  Jeg bliver mindet om, hvordan vejret i min barndom satte dagsordenen for landmændene. Sådan er det stadig med lange arbejdsdage i perioder. Det er hyggeligt at læse om, selv om landbruget er helt anderledes i dag. God arbejdslyst til jer begge. ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Betty, og den vejrdagsorden har jeg haft det svært med, men nu har jeg lært at håndtere det :-)

   Slet
 6. Ja man kan nå meget, når man står tidligt op ;) Og så er der jo meget dag tilbage til at nyde det i.
  Landmændene må virklig nyde, at det er blevet tørvejr og solskin.Det gør vi andre såmænd også.

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, og vi nyder dagene med sol som resten af befolkningen :-)

   Slet
 7. Tak fordi I er på tæerne tidligt som sent, for at give os gode kartofler!

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak, Charlotte :-)

   Slet
 8. Selvfølgelig følger I bondens lov. Når vejret markarbejde, skal markarbejde udføres, når det ellers er på de tider markarbejdet skal udføres på. Og jeg forstår at solidaritetseffektivitet intet har med skolens lov om terperi at gøre.
  Håber I finder rolige stunder siden.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jørgen, vi finder og har plads til rolige stunder :-)

   Slet
 9. Da jeg havde lyst til havearbejde, var vejret dårligt. Nu da vejret er godt, er der andet der kræver min opmærksomhed...

  SvarSlet
  Svar
  1. Pollyanna, sådan er det, selv om jeg ikke kan siges at have haft lyst til havearbejde endnu, men nu er roserne klippet ned :-)

   Slet