fredag, juli 08, 2016

En dag på farten i juli


Jeg har travlt med at genoplade, så det der med lange gennemtænkte indlæg, som samtidig rummer en del af billederne fra endagsturen i onsdags, er der ikke tid til. Så I får den i små bidder. Når nu vi ikke skulle på langfarten med motorcyklen, så er i år det rette valg, for vejret gør, at landmanden må være over sine kartofler hele tiden. Vi husker stadig det år, hvor han kæmpede en brav kamp for at redde kartoflerne fra skimmelsvampe. Der er vi heldigvis ikke, men vejret er lumsk, så markerne tilses dagligt.

Vores tur havde som første delmål, at vi skulle sejle med færgen Hals- Egense. Landmanden kørte hele tiden efter at undgå de større veje, så vi kom faktisk på veje, vi ikke før havde været på. Sådan en vej kan godt føles lidt kedelig i en bil, men på en motorcykel mærker man vinden og duftene. Man ser de små detaljer anderledes klart, og jeg sidder perfekt bag på motorcyklen med mit kamera og med mulighed for via samtaleanlæg at gøre landmanden opmærksom på ting omkring os. På en lille vej mod Hals oplevede vi en rå med to lam. De blev helt forvirret, da vi kom, så vi måtte holde stille, for råen for frem og tilbage over den lille vej. Til sidst hoppede de ud i kornmarken, og så så vi dem kun som hoppende pletter gennem kornmarken. 

Færgen lagde til kaj, lige som vi kørte ind i byen. Det var markedsdag, dagen før Skansefesten, så der var fyldt med mennesker. Vi fandt dog færgelejet og kom med. Turen gik hurtigt og de to færger havde travlt, for på den anden side holdt masser af campingvogne/beboelsesvogne tilhørende det cirkus, der var en del af Skansefesten.Vi satte kurs sydpå, men hele tiden med Kattegat på vores venstre side. Ved Øster Hurup holdt vi spisepause. Her har jeg tilbragt  mange varme somre som barn, før vi fik sommerhus. Mine forældre satte teltet op på den offentlige p-plads ud til stranden, madpakker var smurt hjemmefra og masser af læskedrikke holdt os gående, inden teltet blev pakket ned hen på aftenen og vi kørte hjem. Jeg husker stranden som uendelig lavvandet og et perfekt sted for familier med småbørn. Der var et leben på pladsen, masser af boldspil, når man ikke orkede sand mellem tæerne, og  teltet stod klar med skygge til læsehesten Lene.Læsehesten Lene læser stadig, jeg har genoptaget boglæsning og har læst Lake House, Italiensvej, Lykkens Gang og Sommer ved Floden, alle bøger, der er letlæste, underholdende og med en god historie. God fredag til dig.

4 kommentarer:

 1. Dejlige billeder fra en dejlig sommerdag på MC. Sikke en frihed med de mange sanseindtryk. Det er sørme flot klaret, at du fik billeder af råen og de to lam.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hanne, tak, jeg har et godt kamera, som nærmest tager billederne selv :-)

   Slet
 2. Vi bliver aldrig enige mht. til det med at køre på MC, Lene, men det behøver vi heldigvis heller ikke at blive :-) - okay, jeg køber den med duftene, men de kan nu også finde ind i en bil; jeg ville hade at mærke vinden, og en ny vej, man ikke har set før, er bestemt ikke kedelig i en bil :-D
  Den lille færgeoverfart tog vi på vores sommerferietur i det nordjyske så langt tilbage som 1988. Hvor tiden dog går ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, vi behøver nemlig ikke være enig. Lad mig omformulere det: jeg ser ikke så meget. når jeg kører bil, jeg kan nemt falde i staver :-)
   Vi har også før været med færgen, dog ikke i 88, men lur mig, om ikke jeg har været med den sammen med mine forældre. De kørte land og rige rundt med os, og så kan jeg ikke en gang huske det ;-)

   Slet