fredag, august 19, 2016

Hverdagsfest

Det kan godt ske, at jeg har en stor familie, når vi tæller mine kusiner og fætre med på min mors side, men landmandens familie er endnu større. Og det er kun hans søskende, ægtefæller, børn med kærester/ægtfæller og børnebørn. Jeg har talt mig frem til, at vi nu er 93 og to i vente. Vores to børn har 22 kusiner/fætre på deres fars side, og af dem er en gift med en brite, en er samlever med en svensker, en er forlovet med en skotte (datteren), en er kæreste med en nordmand (sønnen) og en er gift med en franskmand. Den franske del af familien bor i Paris, langt fra farmor og farfar (landmandens storesøster og mand). De to børnebørn er henholdsvis 6 og 8 år, og de har netop været på ferie hos deres farmor og farfar. Storebror vil være landmand, det er langt bedre end at være forskere på sygehus, som hans forældre er. Hvor han har fået ideen fra, vides ikke, men vi havde aftalt, at han og lillesøster skulle ud og se vores landbrug og køre på vores traktorer. Det skete i går. Hold nu op en hverdagsfest vi havde. Jeg skyndte mig hjem fra arbejde, landmanden fra tandlæge og så dukkede de to spændte børn med deres farforældre op. Hver med deres hjemmebagte kage, som var smukt pyntet. Lillesøster havde selv egenhændigt skrevet vores navne i kagen. Billedet er desværre rystet, men du kan vist godt se, at det er vanvittigt smukt skrevet af en seksårig. Jeg kan slet ikke skrive så smukt med glasur. Storebror er god til dansk. De to har ikke villet tale dansk før for et par år siden, men har virket til at forstå meget. I går lavede landmanden og drengen en aftale, landmanden ville lære ham at være landmand, og den skønne franske dreng skulle lære landmanden fransk. Jeg var imponeret, Storebror fandt danske ord med lyde, der lød som det franske ords delelementer og fik landmanden til at gentage dette. Det havde de meget sjov ud af.

DSC07254DSC07255

Endnu sjovere var det at komme rundt på gården, alt blev der lagt mærke til og spurgt til. Og det allerstørste øjeblik var, da vi nåede traktorerne og især de computerstyrede. Landmand og børn klatrede op i traktoren og så fik de lov til at boltre sig på en mark, hvor alle kartoflerne var taget op på. Landmanden kunne fortælle, at de var virkelig kloge og vakse, lynhurtigt fandt de ud af GPSsystemet og funktionerne på mange knapper i traktoren. Bagefter grillede vi pølser, som sammen med gulerodsstave, agurkestave, tomater og kartoffelsalat udgjorde aftensmaden. Vi smilede over hele hovedet, da de var kørt hjem, for alt for tit falder vi sammen efter travle, hektiske dage. I går fik vi energi fra to skønne franske børn.

DSC07264

PS og de havde vist også nydt det. De havde i hvert fald foreslået i morges, at de kunne sove ude hos os i nat, og så kunne farforældrene hente dem i morgen, når de alle sætter kurs mod Paris.

 

SONY DSC

DSC07270

Og mine magneter fik nye placeringer. Og den franske fodboldtrøjes indhold sørgede for at vi fik lækre grillede pølser.

26 kommentarer:

 1. 93... du milde - det må være fedt, men det er da godt, at de analoge julekort er gået af mode; I ville jo blive ruineret af portoudgifterne.

  Fantastisk dekoration på kagen, og så er den udført af en 6-årig. Hun er et soleklart talent. Og børnene i traktoren - de er da fremmelige.

  God weekend til jer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hanne, tak og i lige måde. Vi er heldigvis ikke på julekort med andre end gemalens søskende, og det er blevet til e-mail nu :-)

   Slet
 2. DET kan jeg godt forstå giver mere energi, end det tager. Sikke en skøn dag I alle har haft :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, det var en skøn oplevelse. Vi er klar til børnebørn :-)

   Slet
 3. Jeg sidder her og bliver helt rørt. Altså, Lene. Sikke en skøn oplevelse - for alle parter. Stort smil :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Liv, vi nød det og latteren bølgede konstant :-)

   Slet
 4. Jeg elsker, når børn kan gøre den der positive forskel. Det er - som du selv siger - meget livgivende og energistof til at fylde i depoterne.
  Mette L

  SvarSlet
  Svar
  1. Mette, børn har magiske evner :-)

   Slet
 5. Nåårrhh, det lyder hyggeligt. Og spændende for alle parter.
  Hvordan holder I jer opdateret med hinanden i sådan en stor flok? Jeg tænker, at lige der kunne det være oplagt med en lukket facebookgruppe, hvor man ind imellem kunne lægge et billede fra familiens liv. Med mere end 90 i den nærmeste familie er det ikke let, i hvert fald.

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva,, vi holder os nok ikke opdateret :-) Mange er dog venner med hinanden på facebook, så man hører lidt ind imellem. Og så mødes de , der kan, 2. juledag og vi ældste mødes til runde fødselsdage.

   Slet
 6. Ih hvor fint, at I kunne lægge gård, traktorer og tid til et besøg af søde, sjove franske unger :-) Måske meget godt, at I ikke stod på gloende høstpæle, for så havde det nok været svært for Landmanden at være helt så fleksibel og onkel-agtig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Fruen i midten, det var godt at det ikke var høsttid, men lur mig om ikke landmanden havde fundet tid til at tage dem med på mejetærskeren :-)

   Slet
 7. Det er da hverdagsfest, når det er bedst! Og fester, dem må der godt nok være mange af på årsbasis når der er SÅ mange familiemedlemmer! Wauw!

  SvarSlet
  Svar
  1. Skøreliv, vi kommer ikke sammen på samme måde som andre i en lille familie. Landmandens søskende mødes til runde fødselsdage, hvis der holdes fest. Og 2. juledag mødes en del af os. Vi er så heldige at vi har haft nogle bryllupper de sidste år, hvor vi var inviteret med. Det er dog noget af en flok. :-)

   Slet
 8. Hold da op - I har haft en skøn dag! Selvfølgelig er i ved at være klar til børnebørn (livets dessert), men I skal nok væbne jer med tålmodighed. Her i familien har jeg den glæde at der kommer et oldebarn i midten af september (det er mit barnebarn på 31 år der nu er klar til at blive mor)Så jeg håber, at de andre unge skønne kvinder også snart er klar! Kh Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. Marianne, vi væbner os med tålmodighed, og egentlig er det ikke noget, jeg tænker på. De børnebørn kommer, når de kommer, hvis de kommer. Det bliver da spændende med dit oldebarn, og jeg håber dine børn og børnebørn ved, hor heldige de er at have oldemor med sig.

   Slet
 9. Hverdag med et tvist af festlige, interessante, sjove møder er bare de bedste. Det lyder som en dejlig dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Aase, det var det :-)

   Slet
 10. En fest at læse. De unger bliver spændende at følge... Mon ikke der er til mange gode besøg endnu?
  Utroligt stor og spredt, både geografisk og kulturelt, familie I har. Nettet er heldigvis opfundet!

  SvarSlet
  Svar
  1. Anne,tak. Ja det bliver spændende at følge dem, håber vi bliver et fast punkt på ferierne i Danmark :-)

   Slet
 11. Jamen, så er der da håb forude med generationsskiftet ;-)
  Hvor er det skønt med videbegærlige børn uden fordomme.

  SvarSlet
  Svar
  1. Conny, jeg tror det er en ægte franskmand, så mon ikke det bliver Frankrig, der får glæde af ham :-)

   Slet
 12. Det er sådan nogle oplevelser, der er værd at gemme på :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Pernille, og nu står de også her, så jeg kan læse tilbage om dem :-)

   Slet
 13. Kaere Moster.

  Tak for den dejlige beskrivelse af jeres dag med vores unger. De har ikke talt om andet siden de er kommet tilbage til Frankrig - og storebror baerer stadig flittigt den fine kasket som i saa soedt havde fabrikeret til lejligheden. Der er ikke nogen tvivl om at vores ferier faar et stop paa jeres flotte gaard. Derudover har storebror besluttet at han vil arbejde paa jeres gaard naar han bliver gammel nok :-)

  Kaerlige hilsner til dig og Landmanden.

  Fra Franskmaendene

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Franskmænd. Selv tak, vi nød at få lov til at have jeres skønne børn på besøg. Skulle hilse fra Landmanden og sige at han ser frem til sin nye medarbejder :-) Hils. Kh Lene

   Slet