onsdag, august 31, 2016

Og jeg har altså fridag i dag :-)

så det holder jeg. Listen af ting, der skal nås, er overkommeligt og med gode ting, såsom mit netop overstået besøg hos fysioterapeuten. Jeg er i gang med en holdningsændring og har derfor haft plaster på hele ryggen for at tvinge mig væk fra tantepuklen. I dag blev jeg bekræftet i, at den utilpashed og manglende følelse af at være fuldt tilstede i livet, jeg havde sidste uge, skyldtes en fysisk reaktion på plasterets virkning. Jeg har jo, siden jeg var 12-13 år haft denne holdning (skulderne godt frem og hovedet fremskudt). Når kroppen så forhindres i dette “naturlige” mønster, så kommer der en fysisk reaktion. Efter de første to dage vænnede jeg mig til det, jeg blev dog konstant mindet om at rette ryggen, løfte hovedet, skyde nakken tilbage. I forgårs røg plasteret af, fordi det kløede. Røg er det korrekte ord, for landmanden blev bedt om at tage det af, jeg havde lige løsnet det foroven. Det bestod af fire – fem baner, som nærmest dækkede hele min ryg fra lænd til nakke. Landmanden rykkede til, så plasteret røg af i et snuptag. Virkningen var en landmandskone, der hoppede rundt i stuen og ømmede sig. Jeg har en besked fra min fys til ham; sådan gør du ikke mere! Jeg har små rifter på ryggen efter den hårdhændede behandling, jeg har dog også en hudreaktion på plasteret, så vi venter med en ny omgang til næste gang, med mindre jeg finder ud af, at jeg godt kan huske mig selv på det. Det er svært, for lige nu føles denne holdning unaturlig, selv om det faktisk er det normale holdningsmønster. Mit håb er, at jeg kan bryde den dårlige vane, men vi får se.

DSC_2342

Mejetærskeren holder klar ude på gårdspladsen, det har blæst tilstrækkeligt de sidste dage til, at havremarken er tør. Egentlig har jeg første koraften i aften, men jeg håber på, at jeg i stedet kan sætte sen aftensmad på bordet til to landmænd og sammen fejre, at kornhøsten er i hus. Så mangler vi kun de mange kartoffelmarker, kartoflerne er forhåbentlig i hus, når efterårsferien rammer det ganske skoleland i oktober.

DSC_2344

Der er mørkt, når jeg står op klokken fem, og der er mørkt klokken ni om aftenen, når jeg begynder at gøre mig klar til nattens søvn. Endnu har vi ikke varme på i huset, men det håber jeg, at vi snart får. Jeg savner mit varme badeværelsesgulv om morgenen. Til gengæld nyder jeg, at solen står op med mig, det giver smukke morgenhimmelsyn, når jeg kører på arbejde.

DSC_2345

På listen står gulvvask, busknedklipning, kontorarbejde, der står også gåtur og tjek af sommerhus. Jeg tror, jeg kombinerer de sidste to ting, og jeg er sikker på, at de er bedst at starte med. God onsdag til dig.

22 kommentarer:

 1. Hvor er det et vildt og konkret eksempel på at krop og psyke hænger sammen! Hold da op!
  Tak for de smukke morgenstunder, og god onsdag til dig også!

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak, Skøreliv, ja det hele hænger uløseligt sammen :-)

   Slet
 2. 'Tantepuklen', hehe, hedder den virkelig det? Det lyder en anelse bedre end mormorarme ... tantepuklen må være den, der sidder lige under nakken, ikke sandt?
  Hvordan skulle du så have fået det kæmpeplaster af? Ved at bløde det op, er mit gæt, men det var godt nok noget af et monsterplaster.
  Man kan godt mærke, at der kun er tre uger til jævndøgn - det går hurtigt, synes jeg, men det er dejligt, at man kan nyde nogle flere solop- og nedgange.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, det hedder det, se blot her: http://www.femina.dk/skoenhed/krop-velvaere/slip-af-med-tantepuklen-4-oevelser-til-traene-den-vaek
   Det var lange strimler af sportstape, og det sidder fast. den kære gemal skulle have lirket det stille af ;-)
   jeg nyder solopgangene på vej til arbejde, snart er det mørkt, når jeg kører.

   Slet
 3. Haha, dér fik du lige vokset ryggen. Eller noget ;-) Av av! Det lyder som en træls måde at få rettet sin holdning på. I modsætning til Ellens så foretrækker jeg altså, at det ER lyst, når jeg skal op. Uf, jeg hader at kunne se ændringen mod mere mørke for hver dag. Og se så lige at få tændt for den gulvvarme! Det gavner ingen, hvis du spænder op lige fra morgenstunden, fordi du fryser tæerne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Fruen i midten, jeg komtil at tænke på Mel Gibson, som prøvede at vokse ben i en film :)
   Jeg kan godt lide mørket, men når vi kommer hen til mørke, når jeg kører på arbejde og når jeg kommer hjem, så skal der blus på de levende lys :-)

   Slet
 4. Hvor usandsynligt det end lyder, kunne jeg faktisk godt tænke mig at prøve sådan en gang plaster, for at hjælpe en bedre kropsholdning på vej. Men ... har du hørt om 'Remove'?

  https://www.webapoteket.dk/saar-og-sygepleje/plaster-og-kompresser/remove-servietter-p-200027

  SvarSlet
  Svar
  1. Liv, jeg har hørt om remove, det bruger vi på arbejde. Men det her plaster skulle bare af med det samme, fordi det kløede. Det kom det så også. Jeg kan mærke, at jeg er bevidst om holdningen, men det kræver stadig omtanke og nærvær, for ellers ryger jeg tilbage i det gamle.

   Slet
  2. Undrede mig faktisk også lidt, hvis ikke i brugte Remove på jobbet dit ;-)
   Det er et lignende sted, vi første gang stiftede bekendtskab med det. Og det fungerer også til at tage klistermærker af postkassen. Siger det bare. Hahaha.

   Slet
  3. Liv, tak for info, måske skulle jeg få købt det. Vi har stadig skabe med mærker efter klistermærker :-)

   Slet
 5. Sikke nogle smukke solopgange - godt fanget.

  Jeg billed-googlede "tantepukkel", og der var mange ganske illustrative. Det må være utrolig svært at korrigere en kropsholdning, man har haft, siden man var 13. Held og lykke. Og så Remove næste gang!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Hanne. det er svært, jeg skal hele tiden minde mig selv om det.

   Slet
 6. Av, av, av. Jeg håber, du husker dig selv på holdningen, så du måske slipper for mere plaster.
  Det er godt nok nogle dejlige morgenstunder, du har foreviget.

  SvarSlet
  Svar
  1. Conny, jeg forsøger. Morgenstunden var meget dejlig i tirsdags :-)

   Slet
 7. Gid det var lige så nemt at få nye gide holdninger og vaner, som der er at få de dårlige af slagsen. Det der plaster må være det samme ergoterapeuterne har brugt på mors drophånd. Mor husker ikke navnet, men fik at vide at det var noget kinesisk noget og rigtigt farvestrålende.

  SvarSlet
  Svar
  1. Pia, ja gid det var. det er ikke helt det samme. Det din mor får på og som jeg også har prøvet for min skulder er kinesiotape. det skulle være godt for blodcirkulationen i området blandt andet.Det jeg fik på denne gang er sportstape, som er mere stram og knap så eftergiveligt

   Slet
 8. Åh, så flotte billeder ;-)
  Jeg håber, din fridag er gået sådan som du gerne ville. Du har i hvert fald fortjent den, tænker jeg ;-)
  Jamen stakkels landmand, som sikkert har gjort det bedste, han kunne. Vi har jo lært, at plaster skal hives af i en ruf. Men værst for dig. Held og lykke med din holdningsændring

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Betty. jeg havde en god og effektiv fridag. Åh ja sådan hiver jeg også små plastre af, men her skulle der nok have været lirket lidt mere :-)

   Slet
 9. Det er skønt med lister. Specielt når man husker at skrive de hyggelige ting på også. F.eks.gåtur :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, jeg er ikke så god til lister, så denne gang tænkte jeg at de gode ting også skulle skrives på :-)

   Slet
 10. Uha... AV! Ny opplastring senere?
  Godt det kom af. Jeg håber, du slipper for en allergisk reaktion på hele ryggen. Gitte kunne ikke tåle plastret på hendes brækkede lilletå; ildrødt OG kløende udslet. Det generede næsten mere end tåen, der trods alt er smertefri, når hun sidder med foden opad. Nu bruger hun noget specielt og DYRT plaster...
  Håber høsten er kommet i hus. Har fulgt med på blog og IG.... og krydset fingre for et godt udkomme.

  SvarSlet
  Svar
  1. Anne, stakkels din datter.Og tak, vi er færdig med det, vi kan høste lige nu, mangler en lille bitte mark, det er ok.
   Om jeg skal have plaster på beslutter vi næste gang, lige nu er jeg ikke så hooked på det, fordi jeg var så utilpas de første dage.

   Slet