mandag, august 08, 2016

Sådan gjorde man i 50erne

P1040556

Weekenden er strøget af sted med lutter gode ting, først var jeg til hyggelig komsammen ved min kollega på søsterafsnittet med samme funktion som mig. Hun er desværre stoppet for at følge sin mand, der fik en chance for at leve sin drøm ud med et ønskejob. Det forstår jeg godt, men hold op hvor jeg kommer til at savne hende. Hun var min livline, dengang jeg var ved at gå nedenom og hjem, hun vidste det ikke, for jeg fortalte ingen det. Men hver gang jeg rykkede mig i håret over alt det, jeg skulle forholde mig til, var hun der som en god sparringspartner. Så ændrede min funktion sig og først for 1½ år siden fik vi samme funktion igen. Hun havde inviteret sine kolleger og så dem fra vores afsnit, som havde haft med hende at gøre. Det blev en rigtig hyggelig aften med masser af latter og gode historier.

P1040561

Næste dag stod den på 60 års fødselsdag med temaet 50erne. Landmanden og jeg måtte lægge hovederne i blød, vi havde ikke som mange andre købt udstyr på nettet. Landmanden kom i sin fars skjorte og sin svigerfars jakke. Seler fuldendte billedet sammen med en nyindkøbt sixpence. 50er tøj er på mode igen, så jeg havde min dejlige kjole på, som er designet i 50er look, og som jeg havde fået af mine børn. Handsker og skørt ville have fuldendt billedet, men det fik jeg ikke bestilt. I stedet for kom en hvid perlekæde og perleøreringe på efter at have konsulteret en hjemmeside. Små ankelsokker kom i skoene, og så måtte det være det. Fødselarens børn, svigerbørn og børnebørn var alle klædt i tøj fra Grease. Pigerne fra Pink ladies og gutterne fra T-birds så så seje ud. Der var mange skønne kostumer, Elvis var også til fest. Fødselaren var gået all in i temaet. Naboer og venner omkring deres gård blev hentet i hestevogn, og vi fik også lov til at få en tur efter kaffen. Vi mødtes alle til eftermiddagskaffe med hjemmebag, fødselaren havde lavet det hele, også til om aftenen, og vi var altså omkring 60 mennesker. Gode boller, sandkage og lagkage. Jeg faldt hen i minder, for krydderkagen var lige nøjagtig den, min far altid bagte.

P1040565P1040571

P1040570

Turen i hestevogn var hyggelig og der var tid til snak og til at nyde landskabet, som jeg tidligere kendte så godt. For festen foregik i nabolaget af min barndomsby. Jeg klappede heste og snakkede med dem, jo jo jeg arbejder ihærdigt på ikke at være bange for heste, de var så smukke. Om aftenen fik vi gammeldags dansk mad, så de fleste mænd så salige ud. Sild, fiskefilet, frikadeller, flæskesteg, god sovs og ikke en eneste grøntsag udover de syltede asier. Desserten var citronfromage og rødgrød med fløde, jeg kunne nærmest trille fra bordet. Vores venneflok stod for et indslag, hvor landmanden og jeg skulle finde hits fra 4o, 5o og 60erne, og så skulle fødselaren gætte hvilke, der stammede fra 50erne. Der var masser af lejlighedssange og nogle taler, ganske som det var i 50erne. Da landmanden og jeg havde en aftale tidligt søndag morgen, måtte vi tage afsked ved midnatstid og nåede derfor ikke kaffen med kiksekage, suk, men jeg var så mæt, så det var vist meget godt. Det var en dejlig fest, og jeg håber, at den blev lige som fødselaren havde håbet. Søndagsaktiviteten må du vente med til i morgen, den kræver sit eget indlæg, for vi kom på motorcykeltur.

P1040573

22 kommentarer:

 1. Krydderkage med minder, smukke kjoler og perler - det lyder som en drøm!

  SvarSlet
  Svar
  1. Skøreliv, det var godt :-)

   Slet
 2. Wow. Først madamme-komsammen med kollegaer :-) Og så en virkelig fed 60 års fødselsdagsfest. Jeg er så imponeret over hvordan I alle gik all-in. Og menuen er lige min stil - tilbage til brun mad, er mit motto! Årh sikke en fin måde at fejre de 60 på. Det vil jeg også gerne gør. Må lige købt mig en gård først, tror jeg.

  SvarSlet
  Svar
  1. Liv, det var en skøn weekend. Åh ja min 60 års fødselsdag bliver vist kedelig i sammenligning med denne :-)

   Slet
 3. Fed og gennemført fest og en skøn ide, især når gæsterne til fulde lever op til konceptet ... Grease havde godt nok først havde premiere i 1978, men det ignorerer vi lige i festfarten :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, men Grease foregik i 50erne :-)

   Slet
  2. Det gør den da! Ups ....

   Slet
 4. Temafester er fantastiske når der bliver gjort noget ud af det :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Pernille, det er min første temafest, men det var sjovt :-)

   Slet
 5. Halvtredserne. - Jeg var teenager dengang. Suk! Det er så underligt, at mange af de ting, folk undrer eller morer sig over fra dengang, overhovedet ikke har den virkning på mig. Men altså, jeg kunne ikke drømme om at bruge ankelsokker til en påklædning med perlekæde og perleørenringe, heller ikke dengang!

  SvarSlet
  Svar
  1. Rasmine, vi forbinder jo hver især årtierne med det liv vi selv levede, så måske er det derfor? Næh det var jo nok et mix af to stilarter og så alligevel ikke, når jeg kigger billeder :-)

   Slet
 6. Det lyder som to skønne og meget forskellige arrangementer. Ærgerligt med din kollega, som stopper. Nogle kolleger har bare stor betydning, og det har hun tydeligvis haft.

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, det var en god weekend med mange oplevelser. Jeg kommer sådan til at savne hende.

   Slet
 7. Det er altid trist at miste en god kollega, sparringspartner, men selvfølgelig følger hun manden i hendes lig, især når han får denne chance.
  Jeg har det svært mht. til temafester, det har aldrig fanget mig, det samme gælder fastelavn etc. er lidt for meget lukket af for fantasi her, ikke at jeg er helt lukket af, men på de område blokere det. Dog nyder jeg at læse om andres fantasifulde påhit, elsker at se resultaterne, og høre reaktionerne.
  Glæder mig til at læse om din søndag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Abildjyde, jeg ønsker det bedste for min kollega, men jeg kommer til at savne hende. Jeg er heller ikke god til temafester, men den her var sjov.

   Slet
 8. Dejlig komsammen, selv om det er ærgerligt, at din gode kollega forlader jer. Forsvinder hun helt der ud, hvor man ikke kan holde kontakt? Og sjov fest. Skægt, at en hel flok klæder sig i Grease-kostumer - og så iøvrigt er ude at køre i hestevogn. Det kan man da kalde kultursammenstød, selv om begge dele var 50'er-ting :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Fruen i midten, nej jeg kan godt skrive sammen med hende, men hun ansat i et helt andet regi, så sparring kan vi ikke mere.
   Kultursammenstød var der vel også i 50erne, hvor teenagebegrebet kom frem og de unge ikke mere var en kopi af de voksne :-)

   Slet
 9. Det kan man da kalde at gå all in med sådan en temafest. Det med taler og lejlighedssange har nu fulgt godt med op i "vor tid" - i hvert fald i mine forældres omgangskreds (som jo også har rod i halvtredserne).
  Jeg ville godt have set dig i din kjole med ankelsokker ;-)

  SvarSlet
 10. Halvtredserfesten lyder virkelig sjov og velsmagende. I halvtredserne var jeg ikke engang født... Men det sjove er, at mange af de retter, du nævner, er nogle af dem, jeg er vokset op med. Måske var min familie bare lidt bagud...

  SvarSlet
 11. Åh, sikke da et herligt tilbageblik, I skabte til den fest. Jeg bliver helt nostalgisk, når jeg læser om menuen. "Ikke en grønsag udover syltede asier" ;-) Haha, som meget har ændret sig.
  Mens jeg læste nedover din blog, tænkte jeg 'der kommer nok et billede af Lene tilsidst' Det gjorde der desværre ikke.
  Det er synd for dig, du mister en betydningsfuld kollega. Det er svært at miste noget/nogen, der har været godt/gode.

  SvarSlet
 12. Fantastisk fødselsdagsfest. Vi er mange, der får flash back til andre tider!
  Ærgerligt at din gode sparringspartner søger andre græsgange.

  SvarSlet