onsdag, september 14, 2016

Pensionistsolopgange

For en sygeplejerske, der går ind på sit sygehus klokken kvart i syv, er det nu slut med at nyde solopgangen på vej til arbejde. Det var bælgravende mørkt, da jeg stod op klokken kvart i fem i morges, og lyset havde stadig ikke fået magt, da jeg kørte ud fra gården klokken ti minutter over seks. Fra nu af er det kun folk med sene mødetider og pensionister, der kan forevige solopgangene. Vejret kan vi absolut ikke klage over og for en landmand, som i disse dage lægger kartofler ind i kølehuset på den anden gård, hvor de står udenfor, er det perfekt vejr. Vi mangler stadig aftensmaden, for landmanden havde en lille havremark, som først nu er tør nok til at blive høstet, så det hygger han sig med, mens jeg får ryddet op, lavet aftensmad, ordnet vasketøj og kontorarbejde.

I dag nød jeg at have de tre vejledere for sygeplejestuderende samlet, så vi kunne diskutere den nye sygeplejereform og den nye begrebsramme for sygepleje, som vi skal introducere i afdelingen. Vi nåede langt med at beskrive vores sygepleje, og hvordan de studerende kan nå deres mål, mens de er hos os. Der resterer dog stadig noget arbejde med redigering og formulering, så jeg er lige ved at peppe mig selv op til en times tid ved computeren i aften. I morgen er min arbejdskalender totalt booket, jeg kan blive helt træt ved at kigge på den. Møde med min ledelse om et emne fra 7 –8, samtale med kollega (en del af introduktionsprogrammet) fra 8 – 8.30, møde igen med min ledelse om et andet emne fra 8.30 – 8.55. Møde med alle i min funktion og vores ledere i vores klinik resten af formiddagen. En halv times pause, før jeg så skal undervise studerende, elever og ny kollega i apopleksi i 2½ time. Fredag skal jeg på temadag om den nye reform af sygeplejeuddannelsen, hvor der dykkes mere ned i detaljerne. Det afføder så, måske, nye ændringer af vores materiale, som skal ligge klar på de studerendes portal, senest på mandag. ( Og lige nu kan jeg ikke huske, hvordan jeg gjorde sidste gang, men så har jeg da heldigvis en manual).

Hvis nu jeg var gået ud i stedet for at skrive det her indlæg, kunne jeg formentlig have set solnedgangen, men pyt. Jeg hygger mig lige her, hvor jeg er. Håber du også hygger dig. God onsdag aften til dig.

P1040658

16 kommentarer:

 1. "Pensionistsolopgange" - den var jeg vist selv ude om - men det er da et meget godt udtryk :-)
  Håber mødevarighederne kan overholdes med dit stramme skema - det kan godt være lidt stressende at lukke ét møde kl. hel, samtidig med man skulle være et andet sted klokken samme hel.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, den lå lige til højrebenet :-) Du dukkede op i mine tanker, da jeg ikke så solen stå op på vej til arbejde :-)
   heldigvis er mødestedet for de tre første ting same sted, så jeg skal bare blive siddende. Men det sidder i baghovedet, for jeg har været vågen siden kl 3.

   Slet
 2. Ja, det der med solopgange er weekend-beskæftigelse om lidt. Jeg får en lille snas endnu, da jeg først møder 7:15. Det er mærkeligt med al den sommervarme og samtidig de korte dage.
  Du ligger som sædvanlig ikke på den lade side.

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, vi må ud og snuse til solopgangen i weekenden, hvis det da ikke regner ;-)
   Lige nu er der fart på både herhjemme og på arbejde.

   Slet
 3. Mørket er virkelig kommet for at blive ...Indtil videre :) Du er en travl kvinde , godt du er glad for dit arbejde :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Miri, ja mørket med alle dens muligheder for at tænde lys er kommet. Der er lidt for travl lige nu, men når mørket for alvor sætter ind udenfor, satser jeg på mere ro.

   Slet
 4. Ja, mørket trænger sig langsom på nu. Eller hurtigt, rettere sagt! Jeg sov tyve minutter længere idag end jeg plejer, og da jeg så endelig stod op klokken 05:40 var det stadig mørkt som i graven. Jeg kan nu rigtig godt lide efteråret, men det er ikke let med de mørke morgenstunder!

  SvarSlet
  Svar
  1. Skøreliv, jeg holder af efteråret og december, men overgangen er svær

   Slet
 5. Jeg sukkede også lidt over mørket kl. 6 i morges.. :-)
  God onsdag til dig, håber du når alle dine møder, jeg bryder mig bestemt ikke om når møderne ligger så tæt at det ene afløser det andet, men sådan er det jo ind i mellem.

  SvarSlet
  Svar
  1. Inge, tak, det er for hårdt at holde møder oveni hinanden, man når ikke at fordøje indtryk og lade dem fæstne sig.

   Slet
 6. Et hidsigt program, skal jeg love for. Jeg håber, du får tid at nyde solnedgangen. Mørketiden, som er begyndt nu, har jeg aldrig været ven med - det er bare noget, der skal overståes.

  SvarSlet
  Svar
  1. Erik, lidt for hidsigt, men det er heldigvis ikke hverdagskost.

   Slet
 7. Haha, den overskrift kunne jeg også godt se adressen på ;-) Selv om jeg først står op næsten en time senere end dig, er det stadig tusmørke. Rigtig morgen er det først, når Kamelen og jeg går morgentur halv syv. Og det går kun den forkerte vej. Øv. Er allerede begyndt at glæde mig til marts ... Sikken travl dag, du får. Jeg håber, du også får tid til at trække vejret og få en god onsdag :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Fruen i midten, ja sådan kan andres blogindlæg få en til at tænke videre ind i ens egne indlæg :-) Jeg elsker efterår og vinter, men overgangen er svær.

   Slet
 8. Fin betegnelse!
  Du bliver da helt mødelagt med det skema. Er der nu en sygeplejereform igang igen... Man kan jpo ikke følge med, når man er i kategorien pensionistsolopgangsnyder!
  Hvilke store nye tanker er der så på spil... nytænkning eller nyformulering?

  SvarSlet
  Svar
  1. Anne, mødelagt, godt ord :-)
   Du får et indlæg om den reform, tror jeg.

   Slet