fredag, september 08, 2017

I denne uge

kan du mærke, at dit overskud vender tilbage ... Du har ligget lidt i dvale den seneste tid, men nu har du igen mod på at erobre verdenen. ( mit horoskop i denne uge)
Lidt ret har de, sofaen har langt om længe kastet mig ud over kanten, jeg har for første gang i lang tid gået en tur, ikke for at gå efter noget, men bare for at gå. Og danse sammen med danserne i Vild med dans har jeg også gjort, det ved de bare ikke. Det er skønt.

Det er 40 år siden, jeg startede som sygeplejeelev på Viborg sygeplejeskole. 40 år! Min leder er lige blevet 40 år, mange af mine kolleger er yngre end mine børn. Hvor bliver den dog af, den tid? I morgen kører jeg en tur tilbage i tiden, jeg skal mødes med en del af mine elevkammerater, sådan som jeg gør hvert år. I år spiser vi brunch i Århus, bagefter går vi tilbage i tiden i den Gamle By, hvor 70er afsnittet selvfølgelig skal besøges, og til sidst slutter vi af inde i byen med spisning. Heldigvis skal jeg have en af mine elevkammerater med mig det meste af køreturen, så der er en at snakke med.

Snakket/diskuteret har jeg gjort hele dagen sammen med mine to projektkolleger. Vi forsøger at få vores analyse og fortolkning beskrevet, og det er svært. For hvor vi er tilbøjelig til at være beskrivende, skal vi hæve os op og fortolke og sætte fundene ind i et andet perspektiv. Men med små skridt kommer vi frem, det er faktisk svært hele tiden lige at få os arbejdet ind i materialet for så at lukke det ned og vide, at der går en lille måned, inden vi igen skal arbejde med det.

Aftenbilledet ser idyllisk ud, men det er altså ikke en sø, men derimod en mark, hvor kartoflerne er taget op.


16 kommentarer:

 1. Tiden går hurtigere, eller vi er langsommere når vi kommer i den alder, hvor kroppen ikke bare gør hvad der bliver sagt.
  Jeg håber du får flere gode møder med gamle kolleger. Jeg er glad for de gamle kolleger, jeg mødes med engang imellem.

  SvarSlet
  Svar
  1. Donald, jeg føler i hvert fald at tiden har speedet op, og tak, vi mødes hvert år i september, og det samvær nyder jeg :-)

   Slet
 2. Hvor hyggeligt med et træf og besøg i Den gamle By. Jeg bor jo lige op ad Viborgvej, så du kan næsten vinke til mig (hvis du virkelig vinker til ;))

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, jeg glæder mig, og jeg vil forsøge at vinke meget til :-)

   Slet
 3. God dag med dine venner fra elevtiden. Det er hyggeligt at have relationer, der går så langt tilbage. Sidste lørdag var jeg til 55 års jubi med klassekammerater fra realen. Vi var 16.
  Det er da skrækkeligt med al det vand. Jeg synes, det er så synd for jer og alle landmænd, der har sået og passet afgrøderne for så at opleve, at en del bliver ødelagt af vand. Godt den kartoffelmark på billedet er høstet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Betty, det blev en skøn dag.
   Det er ikke godt med al den vand, og på de kartoffelmarker, der ikke er høstet, er der jo lige så meget vand,det står blot mellem rækkerne.

   Slet
 4. Vidunderligt med en travetur bare for traveturens skyld.

  Turen med dine studievenner er godt i gang, krydser fingre for vejret arter sig præcis til det i skal hygge med.

  God fornøjelse. Og god weekend

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Karin, jeg havde en dejlig dag i mindernes tegn :-)

   Slet
 5. God fornøjelse med dagen!
  Jeg har ellers opdaget, at I er velsignet med både skyfri aftenhimmel og nordlys deroppe (har set flotte billeder fra Thorupstrand) - jeg er ikke spor misundelig! Hvis du kan holde dig vågen, og der ingen skyer er, må du love mig at gå ud og kigge :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, tak og jeg kunne ikke holde mig vågen, faldt omkuld, da jeg kom hjem klokken kvart over ti i aftes :-)

   Slet
 6. Tillykke med dit 40-årsjubilæum! Det er godt nok flot - tænk alt det, du har gjort for mennesker i så mange år! Jeg ville ønske at jeg var dækket ind under dit stjernetegn. Tror du monstro man kan købe sig til den slags? Ligesom en særskilt forsikringspolice?...

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Maude, og det var da en skøn måde at tænke om mine 40 år som sygeplejeelev og sygeplejerske :-) Jeg gad dog dække dig ind under mine vinger, men om man ligefrem kan købe sådan en police? Tjah :-)

   Slet
 7. Det blev forhåbentlig en fin dag i Aarhus? Hyggeligt, at I mødes hvert år :-) Æv for en sø :-( Godt, det ikke er en kartoffelsø. Og apropos kartofler, smed jeg en halv pose stinkende og rådne vildmosekartofler ud i går. Så ærgerligt, at nogle båtnakker har håndteret dem helt forkert, da de blev pakket, når nu Landmanden (og andre) har gjort sig sådan umage med at dyrke dem :-(

  SvarSlet
  Svar
  1. Fruen i midten, det blev en dejlig dag.
   Og søen og dine kartofler hænger sammen, desværre. Vi havde nogle tidlige kartofler, som var fine, da de blev lagt på lager. Da de så skulle sortere dem, blev jeg kaldt ud, for der var mange "bloppere", altså våde og på vej til at rådne, blandt dem. Vi fik virkelig sorteret dem alle fra, ikke desto mindre måtte grossisten kassere dem, da de kom ned til ham. Og flere af vores kolleger sorterer og pakker direkte til butikkerne, det vil sige, de har ikke en grossist, der tjekker kartoflerne igennem og pakker dem i mindre poser, så måske er det derfor du har fået den oplevelse.

   Slet
 8. Det kan være så dejligt at mødes med de mennesker, der har været vidner til små eller store dele af ens liv. Jeg håber, I havde en fin dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hanne, vi havde en dejlig dag, tak :-)

   Slet