søndag, marts 11, 2018

Udenfor mit vindue

er der masser af liv. Duer, solsortehannen med sit pralende orange næb, og solsortehunnen i mere afdæmpede farver. Musvitterne, gråspurvene og bogfinkerne er de fleste, men der gives også plads på foderbrættet og ved mejsekuglerne til blåmejsen, grønsiskenen og grønirisken. Skovskaderne er forsvundet igen, de havde travlt med at jage hinanden væk, selv om der er nok til alle.

Jeg har hentet gyngestolen fra stuen ind i køkkenet, skubbet planterne væk fra terrassedørens vindue og sat mig der med te, strikketøj og tæppe omkring benet. Selv om vi fik isoleret godt for nogle år siden, så er det alligevel lidt koldt at sidde så tæt på vinduet.

I går så jeg sidste afsnit af sæson 13 i Greys hvide verden, og nu er jeg hjemløs, indtil jeg får snakket med mine unge kolleger eller min søn om, hvordan jeg finder sæson 14 på nettet. For ja jeg har den kanal, der sender de nyeste afsnit i sæson 15, men dem vil jeg jo ikke se. Nå, det er et luksusproblem, og heldigvis kan jeg da fylde min søndag med så meget andet.

I dag er sidste dag i udfordring 1 i 10-kampen fra Kræftens bekæmpelse. Første udfordring var at få 75 g fuldkorn hver dag. Jeg spiser rugbrød og fuldkornsknækbrød hver dag, men for at nå målet har jeg nu tilføjet havregryn om morgenen, enten som havregrød eller Bircher Mysli (kold grød). Min variant af Bircher mysli er 1 dl havregryn, 1 dl mælk, 1 dl A38, et drys kanel og en halv pære eller æble, som er revet. Alt røres sammen og stilles i køleskabet med låg på skålen til næste morgen. Så lægger jeg mandler og bananskiver på. En dag havde jeg glemt at lave det, og jeg havde ikke lyst til havregrød, så jeg puttede alle ingredienserne i skålen og spiste det. Det smagte ikke så godt, mælken og A38 harmonerede ikke, jeg havde en sur smag i munden. I dag har jeg lavet bananpandekager med havregryn til morgenmad sammen med A38 med mysli og optøede solbær/ribs fra fryseren. Bagefter nød jeg fuldkornsknækbrød med ost. Fuldkorn har mange gode egenskaber, det mætter og det forebygger en lang række sygdomme, blandt andet tarmkræft. Du kan læse mere om fuldkorns gode egenskaber her: https://www.cancer.dk/10-kampen/udfordring-1/ Jeg er spændt på, hvad næste uges udfordring er.

Det regner udenfor, og det indbyder absolut ikke til en gåtur, så jeg håber lidt, at landmanden kører sig en tur. Jeg er nemlig bedst til freestyledancing, når jeg er alene hjemme. Vi får se, nu må jeg hellere fatte strikketøjet igen, den hestetømmekant forneden på kjolen skulle gerne være færdig i dag. God søndag til dig.


9 kommentarer:

 1. Det lyder hyggeligt. Jeg nyder også at se på fuglene, der hugger i sig af kattetørkost, æbler og gammelt brød, og især solsortene er vilde med at komme i fuglebadet, når der er efterfyldt med varmt vand.

  SvarSlet
  Svar
  1. Eric, åh et vandbad må være sjovt at have.

   Slet
 2. Wow, sikke dog en vidunderlig vinduesplads til verden! Der ville jeg kunne tilbringe hele dagen, tror jeg. Og kjolen er rigtig flot. Nu gør du ikke rigtig i sådan noget, men vi er da en enkelt her, der godt kunne tænke sig et billede af dig i den :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, jeg nyder pladsen og overvejer at flytte rundt, så det bliver en permanent vinterpausen. Hvis kjolen klæder mig så skal det vist foreviges :-)

   Slet
 3. Faktisk er vi nu to, der godt kunne tænke sig at se den på ;)
  Det er noget af et arbejde at strikke en hel kjole. Jeg har nu haft gang i en kjole i str. 4 år, og det synes jeg, har været en noget langstrakt proces - ærmerne bliver sikkert en endnu længere proces. Jeg må finde en strikkeplads som din - så mangler jeg bare lige den hyggelige gyngestol.
  Mht. 10kampens udfordring har jeg da bagt en chokoladekage med fuldkornsmel i ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Conny, og I får jeres vilje,hvis den klæder mig :-) Den kage lyder lækker.

   Slet
 4. Dejlig hyggeplads, du har der :-) Jeg håber, du fik chancen for at danse i et tomt hus, men vejret var jo heller ikke til køreture, så gad Landmanden virkelig det?

  SvarSlet
  Svar
  1. Fruen i midten, ingen dans, desværre. Jeg trænger til bevægelse men gråvejr har lagt sig som en dyne på min energi :-)

   Slet
 5. Dejlig hyggeligt hjørne du der har.
  Første udfordring var ikke så vanskelig for mig. Dog er jeg så ikke til havregryn. Jeg spiser All Bran, og ja, 2 x 3 skefulde HUSK, fuldkornsrugbrød, fuldkornspasta, brune ris, og tærtedej/pizzadej er altid af fuldkorn, laver pandekager med fuldkorn og havregryn, frikadellerne blandes med havregryn og eller fuldkornsmel, så min dagligdag ligger på noget over de 75 g.
  Dejligt at vide min kost er okay :-)

  SvarSlet