søndag, marts 04, 2018

Weekendfri

DSC_5195

Weekenden er gået med lange gåture, lidt strik (lidt fordi min arm ikke vil være med til mere), film, serier og en dejlig koncert med Stine Bramsen. Det er første gang, at jeg har været i Musikkens Hus til koncert. Det var en god oplevelse. Der var god lyd, vi sad godt, selv om vi var helt oppe på 2. balkon. Godt nok kunne jeg ikke se, om det grønne mønster, man fik et glimt af gennem kjolens rygudskæring, var en rygtatovering eller en top af en art. Det var jo egentlig også ret ligegyldigt, når blot jeg kunne se Stine Bramsen, høre musikken og nyde hele bandet give den gas. Koncerten var en julegave til landmanden fra mig, og han fik en mere som erstatning for den koncert, vi skulle have været til sidste år med Poul Dissing og Benny Andersen. Så nu går jeg og glæder mig over en koncert i april, jeg burde være bedre til at bestille koncerter, for jeg nyder at være af sted.

DSC_5197DSC_5201

I dag har der også været tid til en lang snak med datteren, det gjorde godt at grine og at snakke om livet. Bagefter fik jeg overtalt landmanden til at spille Bezzerwisser med mig, det er noget, vi ellers kun gør sammen med vores børn. Det skal vi gøre noget mere. Ayla og landmanden har trænet, og nu slapper begge af på hver sin måde, men det ender nok med en lur til begge.

DSC_5194

Litteraturkredsens næste bog er Spejl, Skulder, blink af Dorthe Nors. Vi fik at vide, at den nok ville skille os i vores opfattelse af bogen. Vi fik også at vide, at vi skulle snakke om det, der stod mellem linjerne. Og så fik jeg helt præstationsangst, for det var jeg ikke særlig god til i skolen. Det er en meget speciel bog i skrivestil. I begyndelsen måtte jeg holde pauser, for bogen var skrevet som en, der konstant snakker og som hopper fra det ene emne til det andet uden sammenhæng, men blot som hjernen får tilskyndelser til at tænke på. Så jeg har for først gang oplevet, at en bog nærmest kunne gør mig forpustet, hjerneforpustet. Men jeg kom til at holde af hovedpersonen, og jeg nød at læse bogen færdig. Nu er jeg spændt på vores snak om bogen, det varer dog et par uger endnu.

DSC_5193

Lidt faglitteratur sneg sig ind, det var det, jeg havde lyst til, men jeg blev nu ikke færdig. Skridttælleren er alle fridagene kommet op over 10000 skridt. Det gør mig godt at gå, jeg tænker rigtig godt. Og i disse dage har jeg lavet brainstorm på det oplæg, jeg skal forberede i morgen. Morgenens fridag har jeg været nødt til at inddrage, så jeg dels arbejder hjemme, dels deltager i en temaeftermiddag om dokumentation på sygehuset. Det er ok, jeg har forlænget weekendfri næste weekend. Jeg glæder mig til min vinterferie, som bliver ekstra lang, fordi jeg har valgt at ønske fri de tre skæve helligdage i påsken og så arbejde de tre efterfølgende skæve helligdage. Det kan kun blive godt. God søndag aften til dig.

DSC_5205

16 kommentarer:

 1. Det lyder som en fantastisk weekend, Lene! ❤️

  SvarSlet
  Svar
  1. Maude, se det var godt at det lød sådan, for det har overordnet set været en god weekend, men jeg havde svært ved at holde det fokus i første skriv af indlæg ;-)

   Slet
 2. Du må se at få anskaffet dig en teaterkikkert, så du kan få styret din nysgerrighed mht. de optrædendes påklædning ;-)
  Jeg skal tilbringe i morgen aften i selskab med Erik Grip. Det bliver hyggeligt, tror jeg. Det var en fødselsdagsgave fra min søster.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, Jørn mente også han skulle have taget sin lille jagtkikkert med :-)
   God koncert, Erik Grip har jeg været til en koncert med, dengang jeg drak rød tuborg og var sygeplejeelev i Viborg :-) (og når jeg falder over rød tuborg, drikker jeg den stadig :-)

   Slet
 3. Det lyder som om weekenden har været god - med noget godt for ørerne og hjernen og fodgængeren. Jeg har lige lært et nyt ord, idiolekt, hvilket ord dukker op når du omtaler forfatterens særlige skrivestil.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jørgen, der har været lidt af hvert :-)Det ord må jeg slå op.

   Slet
 4. Sikke da en skøn weekend med masser af dejlige indslag. Og så akn jeg se, at du nævner Rød Tuborg i en kommentar ovenfor, - den drak jeg også (eller Gammel Carlsberg) og savner stadig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, god weekend og Rød tuborg laves vist stadigt, så du kan få en smag af din ungdom :-)

   Slet
 5. En dejlig weekend.
  Det at komme til koncert er så dejligt, og dejligt at lyden var god, det er så vigtigt for helheden. Jeg er også for dårlig til at få booket, og gjort alvor af det. Det er længe siden jeg sidst har været til koncert.

  SvarSlet
  Svar
  1. Karin, det var en skøn oplevelse :-)

   Slet
 6. Ha ha, jeg fik koblet Bezzerwisser og træning sammen, så inde i mit hoved er der nu billeder af Ayla og Landmanden, der træner Bezzerwisser ;-) Dejlig weekend, med plads til lidt at hvert :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. fruen i midten, ha, den må jeg give videre. Det kunne da være noget af et nummer, de kunne optræde med :-)

   Slet
 7. Lyder som en fantastisk weekend.
  sikke Ayla er vokset.
  Nyd din lange påske ferie weekend.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Anette, Ayla trives godt :-)

   Slet
 8. Ja, Stine Bramsen synger godt. Det var da en dejlig gave at få.
  I min læseklub kunne de fleste ikke lide Spejl, skulder, blink. Jeg syntes egentlig, den var ret god; også selvom jeg ikke var specielt vild med hovedpersonen, så vidt jeg husker. Men (igen så vidt jeg husker) bogen slutter med, at der er håb forude. Fra at lade sig skalte og valte med tager hovedpersonen lidt mere ansvar for sit eget liv; er det ikke rigtigt?

  SvarSlet
  Svar
  1. Conny, jeg var da glad for at have givet den og så opleve Stine :-)

   Conny, godt husket, jo eller det vil sige, hovedpersonen møder jo en jyde i toget, en ældre dame, som spørger til hvordan hun har det og siger at det nok skal gå alt sammen. vel egentlig den tryghed hovedpersonen eftersøgte.

   Slet