lørdag, juni 16, 2018

En god ide

hvis jeg selv skal sige det. Inspireret af  gåturen til alt for Damernes løb/walk lokkede jeg datteren på tur fredag. Vi parkerede på Nørresundbysiden, gik gennem Lindholm Strandpark og over Kulturbroen og drejede til højre forbi roklubberne og lystbådehavnen. Folk hyggede sig på bådene eller på land. Vi havde et mål, jeg ville prøve Street Food og ville give frokost der. Først snusede vi rundt og sansede alle de små spisesteders tilbud.



Derefter valgte vi to menuer og delte dem, mens snakken gik og flere og flere mennesker dukkede op. Det er ikke sidste gang, jeg skal derhen og vi nåede at gå næsten 5 km, før vi var tilbage ved bilen.



Lørdag er brugt i Haderslev, datteren skulle dimitteres sammen med sine medstuderende. For tre år siden flyttede de alle fra nær og fjern til byen for at studere i to år. Herefter flyttede de ud i verdenen igen i et års tid til praktikpladser og bacheloropgave. I denne uge blev de så samlet for en stund og i aften fester de, inden de i morgen siger farvel og drager ud i verden som professionsbachelorer i grafisk kommunikation. Må de hver især finde det job, som passer til dem.






Inden dimissionen nåede vi frokost på en af de mange gode spisesteder, som Haderslev byder på. Bagefter blev der også tid til en lille rundtur før vi drog mod skolen. Nu er landmand og frue hjemme igen. Hundene og landmanden slapper af foran fjernsynet. Jeg har snuppet iPaden og computeren og skiftevis ser en gammel filmkending og surfer på nettet. God aften til dig.


8 kommentarer:

  1. Tillykke med din datter. Det må være dejligt for de studerende lige at mødes igen, før de drager tilbage til virkeligheden.
    Streetfood er et skønt koncept. Jeg undrer mig hver gang over, hvor mange mennesker der er. Mon de tager kunder fra de "almindelige" restauranter, eller får de bare endnu flere til at spise ude?

    SvarSlet
    Svar
    1. Eva, tak. Min datter og jeg snakkede om, at det var rart at det ikke føltes som at gå på cafe/restaurant, så måske får det andre til at spise ude lidt oftere?

      Slet
  2. Tillykke med datteren (og til hende) :) det er så dejligt, når børnene havner det helt rette sted.

    Vi har været på Aalborg Street Food et par gange (og en enkelt gang i Aarhus), og jeg er vild med det - stemningen og maden og alt det man kan kigge på. Jeg er generelt ikke så vild med at spise ude (ja, ja endnu en særhed), det der med at skulle sidde og spise med folk ved borde omkring mig, det bliver let så fisefornemt og stift, jeg er jo en afslappet type, som bedst kan lidt sjov og ballade og snak (ikke samtale) - men det kan jeg altså godt lide på street food, stemningen og typerne er mere mig.
    Sjovt (eller hvad man nu siger) endnu et sted, hvor vi er helt forskellige, hvis jeg ser film (kendt eller ikke), så skal jeg have ro til koncentration, jeg schysser på håndværkeren og gider ikke snak, det er ikke fordi, jeg ser de helt vilde psykologiske tænkefilm, jeg er mest til action- og krimifilm.
    God søndag til dig - vi skal fejre håndværkerens fødselsdag sammen med børnene, selv om det egentlig først er i morgen, men de er jo på arbejde/studie i morgen.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak, Helle, vi håber at der findes et job lige til hende
      jeg kan faktisk også bedre lide den form for spisning end på cafe/restaurant. Det føles lidt som en skovtur og jeg fik tid med at se på så mange ting/mennesker :-) Så der ligner vi hinanden.

      Slet
  3. Streetfood har jeg til gode, men det må afprøves ved lejlighed - vi har ikke rigtig noget i Præstø ;-)
    Jeg krydser fingre for din datter - er det normalt svært at finde job, eller er der et rimeligt håb om, at der ikke går for lang tid?

    SvarSlet
    Svar
    1. Ellen, mon ikke snart der dukker Street Food op i nærheden af jer? Datteren kunne fortælle, at Helsingør også har fået sit eget Street Food marked.
      Jeg har faktisk ingen fornemmelse, for det handler jo også om et match mellem firmas profil/ønsker og jobsøgers stærke sider inden for grafisk kommunikation. Mange har fået job hos deres praktiksted, det var så ingen mulighed for min datter, da det var et lille firma.

      Slet
  4. Jeres mad ser rigtig lækkert ud.
    Jeg må indrømme, at jeg ikke rigtig har lært at elske konceptet Street Food endnu. Måske skulle jeg bare prøve noget mere ...
    Tillykke med datteren. Lad os håbe, der findes et job derude til hende - snart.

    SvarSlet
    Svar
    1. Conny, jeg elsker det uhøjtidelige ved Street Food og det at man kan vælge forskellige ting og så mixe det :-)
      Og tak, ja jeg håber, der er.

      Slet