søndag, september 16, 2018

Noget med bjergsøer og noget om højdeskræk, Motorcykeltur Harzen 2018, dag 1, del 2


Første dags motorcykeltur i Harzen fortsatte lidt mod vest, lidt mod syd, lidt mod øst for til sidst at ende i Wernigerode igen. Som sagt var selve turen på vejen ikke det, der inponerede os mest, vi var vist blevet forvænnet med spektakulære udsigter udover bjergtoppe med mange forskellige klippeformationer i Alpelandene.Den sidste dag, hvor vi kørte nogle af de samme veje, snakkede vi om, at vejret også havde en betydning. Solens stråler filtreret af granerne og deres magiske lysvirkninger på skovbunden gør noget andet end på en overskyet dag.

Harzen har mange opdæmmede søer, som sikrer drikkevand, elektricitet og som sikring mod oversvømmelser, når bjergenes snemasser smelter om foråret. Denne dag kom vi forbi blandt andet Sösestausee.



Det var så også her, at jeg i min iver for at tage et godt billede af søen, tabte mit kamera udover rækværket. Heldigvis var der en kant på den anden side, hvor det landede og landmanden havde held med at fiske det ud gennem tremmerne. Så det var en glad landmandskone, som poserede efterfølgende, da vi skulle se om kameraet virkede. Lukkemekanismen var dog gået i stykker, så resten af turen måtte mobilkameraet tage billeder.

I Herzberg am Harz holdt vi frokostpause. Omend byen var smuk med gamle huse, så var byen nærmest tom for mennesker og spisested/cafe kunne vi ikke finde. Vi endte dog hos en bager, som havde lækre salater og sandwiches, som vi nød udenfor. På vej tilbage til motorcyklen blev vi stoppet af en af byens borger. Han spurgte om det var os, der var kommet forbi tidligere på en BMW motorcykel. Han havde selv haft en, men havde aldrig set den model med vandkøling før - tænk at man kan se dette blot ved at kigge på en motorcykel, der kører rundt i jagten på en parkeringsplads. Jeg var stået af, det tekniske interesserer mig ikke, men landmanden fik en god snak med manden.


Nu gik turen videre mod øst. Pludselig kom vi forbi et skilt med Rapsbodestausee, og jeg vågnede op, for jeg havde læst om Europas næstlængste hængebro, som gik over netop denne bjergsø. Der var masser af mennesker, på vej hen mod denne bro. Vi kørte på dæmningen og kunne tage billeder af broen.


Vi diskuterede også, om vi skule prøve den, jeg har højdeskræk i visse situationer, men havde alligevel lyst til at udfordre mig selv og få oplevelsen af en hængebro med. Så sådan blev det. Med et god fast tag i gelænderet og til tider også i landmanden begav vi os ud på broen. Vi var ikke kommet langt ud, før jeg var udfordret, børn løb på broen, masser af folk gik på broen, og den kom jo derfor i svingninger. Med støttende ord og råd fra landmanden om at give slip på gelænderet og kun holde i ham kom vi ud til midten, hvor vi holdt pause. Og så gik vi tilbage igen.




Her blev det tid til en is og til et smil over Smedjen i Harzens reklame for selvbyggede motorcykler og deres teknikmuseum.


Nu gik turen videre mod øst, vi kom forbi genkendelige områder fra dengang vi var i Harzen med vores børn i 1998. Og først da vi kørte forbi Hermannshöhle med drypstenshuler vidste vi, at følelsen af genkendelighed var rigtig.


Siden kørte vi i Bodetal med smukke vejstrækninger og meget lidt vand i søerne/floderne. Se blot billedet med manden i vandet.




Lidt kig til klipper fik vi på denne sidste del af turen, før vi kom ud på landevej og turen tilbage til Wernigerode.



 God søndag til dig.







10 kommentarer:

  1. Der er altså smukt i Harzen! Men ærgerligt med kameraet. Jeg har det som dig med hængebroer/højder - jeg bliver svimmel og skal have godt greb i noget nagelfast. Din beskrivelse af, hvordan broen begyndte at svaje - uf, uf, uf!

    SvarSlet
    Svar
    1. Eric, der er så meget at se på i Harzen. Og ja svingninger gjorde det noget sværere end jeg havde troet.

      Slet
  2. Godt brogået! Det må være slemt, når man lider - mere eller mindre - af højdeskræk, så respekt for, at du gjorde det.
    Og ja: Der ER smukt i Harzen, så (igen) tak for turen. Hvis John af SOS bliver nægtet at tage på vores novemberferie til Grønland (pga. blodproppen), vil jeg foreslå en lille tur til Harzen som en slags kompensation.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak, Ellen. nu ved jeg at svingninger helt klart udløser skrækken, hvor andre ting ikke gør.
      Er det forsikringen, der kan spænde ben for jeres tur? Håber I får lov, ellers er Harzen et godt bud på en kompensation.

      Slet
  3. Tak søndagen var dejlig trods jordskælv og regnvejr :-)
    Da jeg så billedet af den bro, jeg lider også af en form for angst overfor broer. Jeg går altid på midten, og kigger meget ned, dog hvis der er huller i bunden, så det er muligt at se ned, så kan jeg godt gå i panik.
    Tak for en dejlig tur fra dag 1, del 2.

    SvarSlet
    Svar
    1. Selv tak, Karin, ja jeg læste at I havde oplevet jordskælv.

      Slet
  4. Uha ja, højdeskræk kender jeg også til. Jeg er ret sikker på, at jeg ikke ville turde gøre dig kunsten efter og gå en tur på hængebroen. Bare en trappe med åbne trin kan få min højdeskræk aktiveret - men jeg prøver også at udfordre den - sådan i det små :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Randi, jeg havde heller ikke klaret det uden min mand :-) Det er underligt for det er sommetider små ting, der trigger højdeskrækken.

      Slet
  5. Det må antages at den kortere metalbro er mere fremkommelig end den lange hængebro. Tak for turen.

    SvarSlet
    Svar
    1. Selv tak Jørgen, jeg gad godt tage en vandretur i området ved den korte metalbro. Det fik vi faktisk anbefalet sidenhen, men havde ikke tid.

      Slet