tag:blogger.com,1999:blog-33718160.post1625839518215350545..comments2024-03-28T17:02:12.468+01:00Comments on Underet er, at vi er til: KLAR TIL NYDELSELenehttp://www.blogger.com/profile/00722170615968818888noreply@blogger.comBlogger22125tag:blogger.com,1999:blog-33718160.post-39116926955841586802007-09-20T23:49:00.000+02:002007-09-20T23:49:00.000+02:00Puk, jeg har ikke prøvet det, men der er flere, de...Puk, jeg har ikke prøvet det, men der er flere, der foreslår de varianter. Tvebakker er også det jeg er vant til :-)Lenehttps://www.blogger.com/profile/00722170615968818888noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-33718160.post-3265883310523573872007-09-20T22:32:00.000+02:002007-09-20T22:32:00.000+02:00Har du hørt om ristede havregryn eller ristede fra...Har du hørt om ristede havregryn eller ristede franskbrød i tern til suppen. Her har jeg dog i barndommens land mest vokset op med tvebakker - og som hovedret.Zindyhttps://www.blogger.com/profile/11573650754200552794noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-33718160.post-44344204559222873792007-09-19T22:45:00.000+02:002007-09-19T22:45:00.000+02:00fru green, rosen vil jeg give vider til datteren :...fru green, rosen vil jeg give vider til datteren :-)<BR/><BR/>kagekone, sådan nyder jeg den også :-)<BR/><BR/>nurhanne, velkommen hertil, jeg synes det er hyggeligt at min blog også læses i Malaysia :-) og jeg får sådan lyst til nye serveringsmuligheder.<BR/><BR/>madame, de æbler lyder til at være en lige så stor traditon som tvebakkerne <BR/><BR/>kaja, jeg er ved at blive fristet til melbollerne ;-)<BR/><BR/>Anne og et cetera, I er gået glip af noget ;-)<BR/><BR/>fru koch, din hukommelse fejler ikke noget,melboller er åbenbart med både i sønderjylland og på sjælland<BR/><BR/>Jette og Conny, dengang jeg skrev dessert tænkte jeg selv efterret, for det var vi også vant til.Og Conny, jeg tror jeg gør som ved smageprøvninger, små portioner :-)<BR/><BR/>Helle, du er selvskrevet til hyldebærsaft og suppe :-)Lenehttps://www.blogger.com/profile/00722170615968818888noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-33718160.post-9515006428624338432007-09-19T13:25:00.000+02:002007-09-19T13:25:00.000+02:00Jeg er næsten NØDT til at skrive en kommentar. Jeg...Jeg er næsten NØDT til at skrive en kommentar. Jeg boede på Hyldgård, da jeg var barn, mit mellemnavn er Hyldgård og jeg elsker hyldebærsuppe - jeg fik det som regel, når jeg var syg, sådan som forkælelse. Jeg husker det med tvebakker, men har også prøvet med melboller, og det kunne jeg overhovedet ikke li' - jeg er opvokset i Himmerland.Helle K.https://www.blogger.com/profile/09435431744916632806noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-33718160.post-53860651330263648652007-09-19T12:56:00.000+02:002007-09-19T12:56:00.000+02:00Jo, jo, den med melboller i hyldebærsuppen er god ...Jo, jo, den med melboller i hyldebærsuppen er god nok. Jeg kan ikke huske, om det var samme slags som til den klare suppe. Det smagte under alle omstændigheder godt. Vi har også brugt cornflakes som drys. <BR/>Jeg husker bedst, at hyldebærsuppen var komme-hjem-fra-skole-mad. Måske fik vi det også som dessert - eller efterret, som det også blev kaldt i mit barndomshjem, ligesom hos jette h.<BR/>Med alle de forslag, du nu har fået, så rækker lageret måske slet ikke så langt ;-)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-33718160.post-19229719992940993492007-09-19T11:04:00.000+02:002007-09-19T11:04:00.000+02:00Hyldebærsuppe smager dejligt, vi fik det som efter...Hyldebærsuppe smager dejligt, vi fik det som efterret med knuste tvebakker... i mit barndomshjem fik vi både hovedret og efterret..Jettehttps://www.blogger.com/profile/04449192890178741934noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-33718160.post-61209391396644697322007-09-19T10:34:00.000+02:002007-09-19T10:34:00.000+02:00Hos min mormor fik vi det som forret med æbleringe...Hos min mormor fik vi det som forret med æbleringe i. De var vist kogt i lidt vand først inden hyldebærsaften kom i. De var ikke blå i hvert fald. Bagefter kunne det være vi æbleflæsk eller pandekager. Uuuuhhhhhmmmmmmmmmm.Mette H.https://www.blogger.com/profile/04855150810123501865noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-33718160.post-85455556631516800822007-09-19T08:59:00.000+02:002007-09-19T08:59:00.000+02:00Jeg er da glad for at det ikke kun er mig der nævn...Jeg er da glad for at det ikke kun er mig der nævner melboller - kom helt i tvivl om jeg huskede forkert. Æblerne blev kogt i en gryde ved siden af - tror jeg nok :o)kokkenhttps://www.blogger.com/profile/02405000943918814601noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-33718160.post-83866897965579179782007-09-19T08:19:00.000+02:002007-09-19T08:19:00.000+02:00Jeg sad og blev helt "bange" - men heldigvis nåede...Jeg sad og blev helt "bange" - men heldigvis nåede jeg så ned til Anne - som heller aldrig har smagt det. Der har aldrig været tradition for hverken hyldebær- eller hýldeblomstdrik i vores familier (på nogen af siderne), Da vi flyttede herud "på landet" for over 27 år siden var der faktisk en gammel, gammel hæk af hyld langs en del af vores grund (uden nogen form for forurening fra biler m.m.) og folk sloges nærmest om at komme første til efter både skærme og bær. Jeg forstod ingenting - og siden blev den rykket op - om jeg ærgrer mig - nej da ;-)et ceterahttps://www.blogger.com/profile/04407417748492933320noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-33718160.post-4683352240296031342007-09-19T08:08:00.000+02:002007-09-19T08:08:00.000+02:00Tænk det har jeg aldrig aldrig smagt, men mon ikke...Tænk det har jeg aldrig aldrig smagt, men mon ikke tvebakker ville være noget for migAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-33718160.post-59301006594282121492007-09-19T07:00:00.000+02:002007-09-19T07:00:00.000+02:00Vi får også melboller på hyldebærsuppen, du skulle...Vi får også melboller på hyldebærsuppen, du skulle næsten smage det, det er lækkert.<BR/>Dejligt med forråd til vinterens komme.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-33718160.post-75660001238920925912007-09-19T06:16:00.000+02:002007-09-19T06:16:00.000+02:00Min mor lavede hyldebærsuppe som en forret, og hun...Min mor lavede hyldebærsuppe som en forret, og hun kogte æblerne i en anden gryde, for ellers blive de blålilla. Og så tvebakker på også - det er super!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-33718160.post-34857995192296399862007-09-19T05:07:00.000+02:002007-09-19T05:07:00.000+02:00Og tvebakker selvfølgelig!Jeg er nordsjællandsk hu...Og tvebakker selvfølgelig!<BR/><BR/>Jeg er nordsjællandsk husmandsdatter - mon det geografiske spiller ind her?Nurhannehttps://www.blogger.com/profile/04467345452701105149noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-33718160.post-44393409554426038882007-09-19T05:00:00.000+02:002007-09-19T05:00:00.000+02:00Hyldebærsuppe - ummm! En af de ting min mor bliver...Hyldebærsuppe - ummm! En af de ting min mor bliver bedt om at lave når jeg er i DK. Da jeg var barn fik vi det som regel sammen med pandekager; med tørrede pærer og æbler der var kogt med. Og nogle gange med melboller, men dem var jeg nu helst var fri for.Nurhannehttps://www.blogger.com/profile/04467345452701105149noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-33718160.post-65967505715906413662007-09-19T00:05:00.000+02:002007-09-19T00:05:00.000+02:00Åh... hyldebær saft, jeg sidder og bliver helt sal...Åh... hyldebær saft, jeg sidder og bliver helt salig, kan mærke den søde varme hele vejen ned gennem halsen. Og så gerne med tvebakker!Kagekonenhttps://www.blogger.com/profile/11627581412624090752noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-33718160.post-7782903212699496542007-09-18T23:00:00.000+02:002007-09-18T23:00:00.000+02:00Ikke bare indholdet er lækkert ... også indpakning...Ikke bare indholdet er lækkert ... også indpakningen.<BR/>Jeg kan næsten smage hyldesaften når jeg læser dit indlæg.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-33718160.post-53946905093979041902007-09-18T22:14:00.000+02:002007-09-18T22:14:00.000+02:00Melboller fru koch, ja hvorfor ikke ;-) jeg er vil...Melboller fru koch, ja hvorfor ikke ;-) jeg er vild med melboller, men nok ikke til hyldebærsuppen. Men æblerne, var det rå eller var der gjort noget ved dem ?Lenehttps://www.blogger.com/profile/00722170615968818888noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-33718160.post-7140190638881014152007-09-18T22:07:00.000+02:002007-09-18T22:07:00.000+02:00Jeg mener at kunne huske at vi også nogle gange fi...Jeg mener at kunne huske at vi også nogle gange fik melboller i? Ihvertfald helt bestemt æbler - uhm:-) Ser dejligt ud!kokkenhttps://www.blogger.com/profile/02405000943918814601noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-33718160.post-26488929960647380862007-09-18T22:00:00.000+02:002007-09-18T22:00:00.000+02:00tak Sifka :-) og så er det sjovt at høre så mange ...tak Sifka :-) og så er det sjovt at høre så mange forskellige variationer af tilbehør, der findes.Lenehttps://www.blogger.com/profile/00722170615968818888noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-33718160.post-41032312293614901982007-09-18T21:57:00.000+02:002007-09-18T21:57:00.000+02:00Hyldebærsuppe - det er noget med ristede havregryn...Hyldebærsuppe - det er noget med ristede havregryn serveret som dessert på en regnfuld efterårsaften.<BR/><BR/>Det med pandekager først lyder dejligt.<BR/><BR/>Jeg har i anden anledning forsvaret din stand i dag.Sifkahttps://www.blogger.com/profile/09584477953625034248noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-33718160.post-86172781306810579132007-09-18T21:34:00.000+02:002007-09-18T21:34:00.000+02:00Hvor dejligt, sister bonde :-) nyd detHvor dejligt, sister bonde :-) nyd detLenehttps://www.blogger.com/profile/00722170615968818888noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-33718160.post-12369197856556765982007-09-18T21:31:00.000+02:002007-09-18T21:31:00.000+02:00Ummmm,hvor ser det bare flot ud. Jeg ringede strak...Ummmm,hvor ser det bare flot ud. Jeg ringede straks til mor, i morges, da jeg læste om din hyldebærsuppe. Mor, jeg må ha hyldebærsuppe. Nå, siger hun bare, jamen så må jeg jo ud og plukke hylderbær.<BR/>Det er da dejligt. Ikke noget med forkælet unge her, jeg har lige forsynet hende med flere kilo brombær. Noget for noget :o)<BR/>Vi fik suppen som dessert og med ristede franskbrødsterninger i. Åhhh, hvor jeg glæder mig.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/03230536933270899140noreply@blogger.com