torsdag, juni 23, 2011

GÆSTEBESØG eller noget om sangminder

Når jeg normalt er vant til at have hverdagsaftenerne for mig selv i ro og mag, så kan det godt mærkes, når jeg får lagt planer for 3 aftener i rap. Hver især 3 dejlige aftener, først aftenen med mine to kolleger, hvor vi hyggede os samtidig med, at vi fik snakket konferencen igennem. Jeg havde lavet god mad og en kollega havde medbragt champagne, og snakken gik lystigt og det blev sent, inden jeg faldt i søvn.

Op på arbejde næste dag, videre ned til min far, heldigvis manglede han kun at finde det pæne tøj frem, så det klarede vi sammen, og det der i min barndom føltes som en by laaaangt væk, er i dag blevet til en by i samme afstand, som jeg har til min nærmeste by (9 km). Aktivitetscenteret var fyldt med ældre mennesker fra lokalområdet, som glædede sig til god mad, båltale og masser af danske sange. Jeg er handikappet af, at jeg ikke kan huske de gamle mennesker, de var jo forældre til mine klassekammerater eller arbejdskolleger til mine forældre, men de ser altså anderledes ud i dag. Det synes jeg også, at jeg gør, men alligevel kom flere hen og sagde, du er da Lene. Så måtte jeg jo erkende min manglende viden, og i og med at Alzheimerssygdommen snupper korttidshukommelsen og evnen til at finde navneord, kunne min kære far ikke hjælpe mig så meget ;-) Vi fik alligevel en god aften og jeg elsker at synge de gamle danske sange sammen med min far, lige som da han var skoleleder og stod for morgensangen hver dag på min skole, eller når vi kørte op til sommerhuset, som lå 70 km hjemmefra, 5 børn og to voksne i en almindelig personbil, og min mor førte os alle an i et vers af alle sangene fra sangbogen. Den aften kom jeg også sent i seng.

Op på arbejde, og der blev gået mange skridt i går, for jeg havde tjansen med den fjerneste stue på afdelingen, og jeg har det med at glemme at få alt med ned på stuen, det betød 7000 skridt, inden arbejdsdagen var forbi. Hjem og sofaligge en halv times tid før aftensmaden og gæst til aftenskaffe. Igen en hyggelig aften, som igen trak ud, men heldigvis ingen arbejdsdag på sygehuset i dag. 

Nu skal fridagen planlægges, så jeg når det, der skal nås, inden sidste arbejdsdag i morgen inden ferien.

Må din dag blive fyldt med gode minder, og sol! Landmanden ønsker ikke mere regn, så jeg må godt ønske sol og varme feriedage.

min jasminbusk

6 kommentarer:

 1. En dejlig beskrivelse af aftenen med de gamle

  SvarSlet
 2. Du har da haft tralvt med at hygge dig..Og så håber vi på godt vejr til jeres ferie og afgrøder..;-D

  SvarSlet
 3. Det er så vigtigt at huske sine rødder. At få det hele med - både det gamle og det nye.

  Nogle unge får kun det nye ind - og lader hånt om det gamle.
  Nogle gamle tager kun det gamle med og bryder sig ikke om det nye.

  Et miks er at foretrække!!! ;-)
  Vi synger også løs i bilen når vi skal på ferie - vi kan faktisk synge flerstemmigt ;-)

  SvarSlet
 4. Tak Lavendel, vi hyggede os :-)

  Annemarie, ja ferievejret må godt indfinde sig :-)

  Kong mor, hvor er det dejligt at I synger, og så endda flerstemmigt :-) Og vi skal netop blande det gamle med det nye.

  SvarSlet
 5. Som barn sang jeg altid sammen emd min mormor og morfar, når jeg var ude at køre med dem, det var SÅ hyggeligt. Hvis jeg kommer til at synge med på en sang i dag eller bare synger siger drengene: "altså mor, kan du ikke bare synge inden i hovedet!" Sådan sagde de aldrig da de som små fik godnatsange hver aften:)

  God ferie og godt der er lovet sol og varme efter weekenden:)

  SvarSlet
 6. Tak Charlotte, vores børn er forfærdelig dårlige til at kunne genkende kvalitet, i hvert fald i en periode, jeg lover dig, de bliver mere overbærende senere hen, så syng bare løs :-)

  SvarSlet