onsdag, juni 01, 2011

RUTINER OG VANER

Vi har godt af at ændre vores rutiner og vaner, om ikke for andet så for vores hjerne. Når vi hele tiden gør som vi plejer, eller gør som vi er vant til, så får vores hjerne ikke udfordring nok. Hjernen er så smart, at den økonomiserer med energien, så alt der kan blive automatiseret, bliver automatiseret, det betyder, at de højeste hjernelag ikke bliver involveret, dermed spares der tid.

Vi kender det jo fra alt nyt, der skal læres, det tager tid, vi skal tænke over hver en lille detalje, vi foretager os, tænk blot på da du lærte at strikke. Jeg husker endnu de kæmpestore strikkepinde og den lille strimmel strik, som skulle blive til en nålepude, når den en gang var færdig. Eller måske første gang du skulle skrælle en kartoffel eller et æble? Det tog tid, og særlig pænt var det nok ikke.

Mon ikke min hjerne blev udfordret i selskab med læger fra alverdens lande, som på engelsk, til tidere dårligere end mit engelsk men med størrre ordforråd end mit, og med tidsbegrænsning skulle nå at sige en hel masse klogt om lige netop deres studie? Jeg tror det, og lige nu udfordres jeg af at få det, jeg hørte og fotograferede, omsat til viden, jeg kan formidle videre.

Må din hjerne få lov til at blive udfordret i dag, men på en god måde.

og nedenstående er et bevis  på at gingko biloba ikke forebyggede demens eller mild cognitive impairment, i hvert fald ikke i det her studie.

P1000735

7 kommentarer:

 1. Ja lad hjernen blive udfordret og holdt i gang, så den ikke bliver alt for doven Et møde Aalborg vil helt sikkert udfordre min hjerne i dag :-) og så er der 4 fridage igen med Sverige, venner og golf Du må have en god dag.

  SvarSlet
 2. ja engang imellem skal man kaste sig ud i noget nyt og udfordres..;-D..Hav en dejlig dag..;-D

  SvarSlet
 3. hmm - håber det betyder, at du tager imod min udfordring:-)

  SvarSlet
 4. Kan kun nikke genkendende til, at der skal tænkes, og at det ta'r tid at lære nyt og få nye vaner ;)
  Har også været på en del kurser her i foråret, og hold da op, de kræfter, der er brugt på at få det lagret på de rette hylder....

  SvarSlet
 5. Så forstår jeg bedre, hvorfor det er så vigtigt at holde sin hjerne igang med nye udfordringer!

  SvarSlet
 6. Det er så trygt med rutiner - men så dræbende.
  Godt du minder os om at udfordre os selv.

  SvarSlet
 7. Tak Inge, og god tur til jer, nu er du nok på vej til Sverige, ærgeligt at vi ikke lige kunne holde et lille Aalborg møde, men jeg var på arbejde :-)

  Tak Annemarie og i lige måde :-)

  Charlotte, det har jeg, og der er sendt en mail :-)

  Jette, det tager tid, og hold op som man er træt :-)

  Anne, det giver god mening for mig med :-)

  Betty, vi kan nok bedst lide rutinerne, og de skal også til, for ellers ville vi jo bryde sammen, hvis vi skulle involvere det højere hjernelag til hver eneste aktivitet :-)

  SvarSlet