tirsdag, maj 03, 2016

Dagens overraskelse

Da jeg kørte ind på gårdspladsen, stod landmanden med en buket. Jeg kunne jo godt regne ud, at han havde ikke købt den. Jeg havde snakket med ham i mobilen, og de havde sorteret hele dagen, for den megen regn, der var kommet i nat og i formiddags, gjorde, at det ikke blev markarbejde i dag. Buketten var fra datteren og med et kort med smukke kærlige ord. Nu pynter den stuen sammen med aftensolen.

datterbuket

I dag på arbejde gik snakken om gårsdagens film, alle var enige om, at den gav stof til eftertanke. Og jeg tror for de mange, som ender med at blive skilt, er det her en vigtig stemme, fordi det er nemt at sige, at man skal blive sammen, men hvis nu man går ned på det og ikke kan være der for børnene, er det så ikke en dyr pris at betale for børnene? Der er ikke ét svar, og Mette Line er da også citeret gentagne gange for, at det altid vil føles som et svigt, men der var ingen anden udvej for hende. Børn, som føler sig svigtet og forladt, har også været emnet for mit fjernsynskiggeri i dag, for en kollega anbefalede mig at se programserien på DR; Mor er død, men det taler vi ikke om.

biffen

Det har været en god dag på arbejdet. Jeg havde en omsorgssamtale med børn, hvis ene forældre var indlagt hos os. Vi kom vidt omkring, og samtalen føltes rigtig. Den raske forælder sagde flere gange, hvor er det et fantastisk tilbud. Vores studerende syntes om mit oplæg til bachelorprojektdating i går, og den ene har vist fået sin projektgruppe overtalt til at dykke ned i et emne, jeg foreslog. Det bliver spændende at følge. I morgen skal jeg følge en af vores nye kolleger, hvor vi fokuserer på plejen hos patienterne og stuegangen. Det glæder jeg mig til, jeg får altid så meget tilbage fra dem, for de undrer sig og ser på afsnittet med nye øjne, det er gavnligt og sundt.

Nu vil jeg lade det lette* indenfor seriegenren underholde mig, inden søvnen banker på. God aften til dig.

*PS tak for sproget.dk, for jeg havde oprindeligt skrevet det lette kavaleri, og det havde en anden betydning end jeg troede .

15 kommentarer:

 1. Hvor har du bare en god datter - men det kunne måske godt tænkes, at det skyldes hun har en god mor :-)
  Hahahah - åh, hvis du havde skrevet 'det lette kavaleri', så havde jeg godt nok fået dagens gode grin, men sådan lærer vi alle noget hver dag :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, en god datter - tjek. en god mor - måske, til tider :-)
   Åh ja jeg var blevet til grin, jeg ved det :-)

   Slet
 2. Sikke en smuk buket. Altid dejligt når nogen sender kærlige hilsner.
  Lyder som et helt væld af gode oplevelser gennem din daglige arbejdsdag. Hvor er det rart at høre. Omsorgssamtale med børn hvis forældre er indlagt, lyder som en fabelagtigt koncept! God onsdag til dig ... her om nogle timer ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Liv, du har da været tidligt oppe eller har søvnen drillet dig? Jeg er rigtig glad for vores tilbud, og andre afdelinger har fulgt efter efter at have hørt om det.

   Slet
  2. Hvorfor sove om natten, når jeg kan være vågen?! *suk*

   Slet
 3. Hvor er du altså god til at give ting betydning. Selv når du vælger den lette løsning. Jeg tænker, at du får det maksimale ud af livet, som det nu former sig. Og at der ikke er noget at sige til, at du ind imellem bliver træt ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, tak for dine ord. Jeg tror måske at I hører mest om det når jeg er god til det :-)

   Slet
 4. Søde, dejlige datter :) - og så synger hun som en engel.
  Jeg ved godt, hvad det lette kavalari er ;)
  Programmet om skilsmissen og sygdommen, skal jeg have set - programmerne om "Mor er død" har jeg set løbende på fjernsynet, de er gode og tankevækkende - og rørende.
  God onsdag til dig - solen er lige på trapperne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Helle, tak, hun er på alle måder en skøn kvinde. He he, ja nu kender jeg også betydningen :-)
   Tak, det er skønt med solen

   Slet
 5. Man bliver så glad, når man bliver tænkt på.
  Du lyder til at have haft nogle gode dage, hvor alt bare flasker sig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Conny, det er så dejligt og rørende :-)

   Slet
 6. Smukke blomster, så kan man kun blive glad :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Skøreliv, glad og rørt :-)

   Slet
 7. Nå, det kunne du godt regne ud? Man kan ellers bestille blomster på nettet, ved du nok ;-) Dejligt med en sød og betænksom datter. Nu kan du gå og sende hende kærlige tanker, hver gang du passere din søde buket :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Fruen i midten, jeg har ikke fået blomster, siden den lille gårdbutik med blomster stoppede. her fik gemalen altid blomster med hjem til mig :-)

   Slet