søndag, maj 29, 2016

Sådan skal en søndag starteEgentlig var jeg stået op tidligt for at nå lidt havearbejde, inden vi ville trille en tur på motorcyklen (synes det er sjovt, at bikere siger trille en tur, de ræser jo for det meste af sted, jo hurtigere jo bedre, og derom taler statistikken desværre så også sit tydelige sprog)
Men efter morgenmaden satte landmanden sig ud på terrassen og jeg fulgte med, og her sidder vi så endnu. Jeg havde hentet morgenbrød uden penge, så da min bager ikke er med på noderne (læs mobile pay) måtte morgenbrødet komme fra 7eleven ved tankstationen, alle de andre butikker var endnu ikke åbne. Imens havde landmanden været en tur i marken. Nu nyder vi, at kartoflerne er i jorden, vi nyder den særlige stilhed, der er herude på landet. Fuglesang, en brummen fra brumbasser og lige nu også landmandens sang. Han elsker at slappe af med forskellige youtube sange og med de store høretelefoner han har på, hører jeg kun hans sang, jeg elsker det, han ser så sød ud, og så har han en skøn stemme.Og så sker det sjældne, jeg får lyst til at rykke lidt ukrudt op, det er forudgået af en snak om alt det ukrudt, der står mellem træerne ud mod vejen. Det var egentlig det, jeg ville springe på, men landmanden mener, at der er tid til, at det kan ordnes i næste uge af ham og medarbejderne. Den mentale rygsæk med alle to-do-punkterne føles lidt lettere, og fluks finder jeg havehandsker, havesaks og trillebør frem. Akkompagneret af fuglesang, brumbassebrummen og landmandscountrysang bliver terrassen befriet for ukrudt og græs, der vil op over kanten. De første træbede får studset tæppet af visne påskeliljer, og gruset på gårdspladsen befriet for grønne pletter. Jeg roser mig selv i stedet for at hive alle de andre ukrudtssteder op af den mentale to-doliste i rygsækken. Solen får ind imellem lov til at bryde gennem skyerne, og jeg elsker sådan en søndag formiddag. Istvan er vist enig, herude på terrassen kan vi rigtig rykke tæt sammen. Jeg snupper lige en kop te og en solstråle mere. God søndag til dig.


20 kommentarer:

 1. Med te og en solstråle, så kommer man langt! God søndag til dig!

  SvarSlet
  Svar
  1. Skøreliv, tak og så en motorcykeltur bagefter, så er lykken gjort for mig :-)

   Slet
 2. Jamen rigtig god ukrudtsoprykningslyst :-)
  Nu tror jeg ikke, din søde mand er en af dem, der ræser totalt hensynsløst afsted, for jeg vil tillade mig den meget barske påstand, at verden var et bedre sted uden uden dem. Her hos os langs fjorden er der kommet stillevej, fordi der er mange cykelturister og mange udviklingshæmmede marjattabørn, der færdes her.
  Der er fartbegrænsning på 50 km/t, men vi oplever flere gange dagligt, at der drøner bikere forbi med mellem 100 og 150 i timen. Jeg indrømmer blankt, at for de værstes vedkommende havde jeg ikke spor imod, at de kørte sig selv ihjel. Det må bare ikke gå ud over andre!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Ellen, det varede ikke så længe, men nu er terrassen fejet og ser pæn ud :-)
   Jørn ræser nemlig ikke, og jeg kan blive så vred, når det eneste det handler om er at køre stærkt. Der er en grund til fartbegrænsninger de steder de er.

   Slet
 3. Det forekommer at være en relevant måde at få en søndag ind under huden.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jørgen, det var så skøn en måde at starte på. Vi er gode til det i sommerhuset, men ikke herhjemme, men i dag gjorde vi det :-)

   Slet
 4. ÅH hvor det lyder hyggeligt, og dejligt i er færdige med kartoflerne for denne gang. Tænkte på jer flere gange forleden dag. Var med landmandens Erfa gruppe i Brande og se KMC....Kartoffelmels centralen. Spændende. Det er store mængder kartofler der skal igennem anlægget. Derefter var vi ude og se Fiilsø, det er bestemt en tur der er værd at køre efter. Måske også på motorcyklen.... Dejligt når vi piger får lov at komme med på tur. Go´ dag herfra.

  SvarSlet
  Svar
  1. Joan, tak og ja det var en skøn dag. Det lyder også som en spændende dag i havde.Og tak for turtippet :-)

   Slet
 5. En vidunderlig morgen med fuglesang, brumbasse, og manden i livet der giver en strofe.

  SvarSlet
  Svar
  1. Abildjyde, lige nøjagtig :-)

   Slet
 6. Det lyder som en perfekt søndag med sang af mand og fugle ;-)
  Dejligt, kartoflerne er i jorden. I havde sikkert en fin tur på motorcyklen.
  Du skriver sådan en dejlig stemning frem, og den understøttes af dine fine billeder.

  SvarSlet
  Svar
  1. Betty, nogle dage får jeg en dyb ro inde i mig selv, hvor alt lægger sig fint til rette, sådan en dag var det i går. Og tak :-)

   Slet
 7. Sikke en skøn søndag. Må stemningen følge med ind i den nye uge....

  SvarSlet
  Svar
  1. Anne, tak, jeg forsøger at holde fast i stemningen :-)

   Slet
 8. Kan mærke roen helt her ud igennem skærmen :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Liv, det var så god en følelse :-)

   Slet
 9. Åhhh så dejlig en søndag :-)

  SvarSlet