fredag, maj 27, 2016

En dejlig dag

Advent Søren004

Dagene flyver af sted, indimellem føler jeg, at ugens start tager tilløb og laver et syvspring, hvorefter den lander på søndag. Og alligevel kan jeg, hvis jeg ser tilbage, godt fylde substans i ugen. Et helt liv kan føles så kort og så alligevel så langt. Da jeg blev 29, var jeg lige blevet mor, og da jeg blev 30, stod jeg foran at skulle være mor igen to måneder efter. Det var et år, hvor der skete noget nærmest hver dag. I dag bliver min yngste, min søn, 29 år. Jeg sendte et elektronisk fødselsdagskort til ham i morges, fordi jeg ikke kunne synge fødselsdagssang for ham i telefonen. Vi blev enige om, at klokken seks var for tidligt, når han havde haft gæster i går aftes. Teksten på kortet var, vi er så glade for, at du kom ind i vores liv. Og det er vi, kære søn. Du har valgt at starte et nyt kapitel i dit liv med helt ubeskrevne sider. 1. maj stoppede du som lærer, den hverdagsrealitet, du kom ind i, med børn med svære udfordringer og skoler med få ressourcer til at løse/hjælpe med dette gjorde, at du tog konsekvensen af en manglende arbejdsglæde. Du har valgt at leve af din opsparing og ikke melde dig ledig, det beundrer jeg dig for. Jeg håber dog, at du snart finder et spor i livet, du kan gå på. Og så glæder jeg mig til vores mor-søn dag i næste uge.

Hjertelig tillykke med din fødselsdag

PS og hvis nogen af mine læsere kender til spændende og anderledes ting, man kan se på en torsdag aften og en hel fredag i hovedstaden, så er min søn og jeg på jagt efter gode oplevelser.

juli 88014

20 kommentarer:

 1. Hvor er det synd. For Søren, for skolen og for eleverne. Tænk at miste arbejdsglæden så hurtigt - det siger noget om, hvor store resourcemanglerne er i skolesystemet.
  Det er godt, at han tog beslutningen, men jeg kan virkelig blive bekymret over omstændighederne, der gjorde, at den skulle tages.
  Nå, men hyg jer i det københavnske og tillykke med ham :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, Søren har det godt nu, hvor valget er truffet, men jeg synes det er ærgerligt for folkeskolen, at alle de gode intentioner ikke holder stik.
   Tak, vi vil hygge os :-)

   Slet
 2. Stort tillykke med Sønneke! Sikke et smukt kort!
  Personligt er jeg glad for at høre om jeres mor-søn-dag; som mor til tre drenge kan jeg næppe tage mine knægte med på 'tøsetur', så jeg er spændt på at høre mere! Har du mon været i Cisternerne, og interesserer det mon din søn? Rigtig god weekend!

  SvarSlet
  Svar
  1. Skøreliv, tak, du skal nok høre mere :-) Cisternerne er et rigtigt godt bud og tak i lige måde.

   Slet
 3. Den folkeskolereform har vist ikke ført noget som helst positivt med sig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hanne, kombinationen af en reform og en arbejdstidsændring (mindre tid til forberedelse og mere tid til undervisning) samt en skjult besparelseshensigt har i hvert fald haft uheldige konsekvenser nogle steder

   Slet
 4. Trist din søn er ophørt med at være lærer. Omvendt er der vist mange nu om stunder, der arbejder med andet end deres fag og udnytter erfaringerne i et andet job.
  Når I skal hvile jer i København kan det anbefales at sætte sig ind i Rådhushaven eller finde en af de andre hemmelige haver i Købenavn. Bagefter kunne I slå et smut ind i Rådhushallen og se på den - og måske gå en tur ud til Carlsbergbyen og se hvordan den skrider frem

  SvarSlet
  Svar
  1. Jørgen, livet uddanner os jo og han kan helt sikkert bruge sin livsvigtige videre i livet. Rådhushaven kender jeg ikke til, den må Googles, for vi skal ud og gå, man snakker så godt, når man går :-)

   Slet
 5. Tillykke med sønnike. Det er for længe siden jeg har været i København, kan jeg mærke og desværre kan jeg ikke lige komme på noget spændende.

  SvarSlet
  Svar
  1. Pollyanna, tak. Jeg tror vi skal på byvandring og så må jeg lige have fat i datteren, hun plejer at kende mange gode sjove steder.

   Slet
 6. Den kommende torsdag-fredag? Gå ind på www.contact.dk og kig på deres forestilling 'Jeg er her for dig'. Den er gratis, men man skal bestille billetter. Det er personlige historier om venskab, om ensomhed, om at miste og om at elske, og de unge mennesker skulle spille helt fænomenalt. Fredag 3/6 kl. 10 og 12 på Store Scene i Skuespilhuset :)
  Mette L

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Mette, har ligge tjekket siden og sendt forespørgsel til sønnen. Vi har 24 timer sammen, de skal udnyttes :-)

   Slet
 7. Tillykke med din stærke kloge dreng, som jeg ved, at du vil hygge dig med, hvad enten det bliver det ene eller det andet af de gode forslag I vælger! Kh Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Marianne, ja han er klog og stærk, og vi vil hygge os, jeg glæder mig, og storesøster er vist lidt misundelig, men jeg har også haft dage sammen med hende :-)

   Slet
 8. Tillykke med din søn, - og til din søn med den svære beslutning. Jeg håber inderligt for ham, at han finder en anden vej, der giver mere glæde. Der er al mulig grund til bekymring for udviklingen i skolen, desværre. Og selvom der stadig er mange, der gerne vil tage læreruddannelsen, så ender mange ikke i folkeskolen. Det er simpelthen for hårdt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Eva. Jeg er også bekymret for folkeskolen og for jer, der knokler med at få enderne til at nå sammen.

   Slet
 9. Et forsinket tillykke til og med ham.
  Pyha der er sket meget indenfor kort tid dengang, er sikker på både de og i nyder det til fulde i dag.
  Øv din søn måtte forlade jobbet. Dog forstår jeg godt beslutningen, der er desværre alt for mange skoler der lider under skolereformen, kommuner der ikke ved hvordan de skal få økonomien til at hænge sammen, uden at skære i budgetterne. Krydser fingre for han finder den rette hylde her hen over sommeren.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Abildjyde. Og jeg krydser med :-)

   Slet