tirsdag, maj 31, 2016

Det kan godt være frontallappen har taget en beslutning

men resten af hjernen er gået i sit-downstrejke. Så i aften får du ikke et indlæg om en god motorcykeltur i søndags eller om en travl mandagsfridag, der blev konverteret til arbejdsdag ved computeren. I aften kan jeg svinge mig op til at fortælle, at jeg har haft en dejlig dag i selskab med en af mine kolleger. Dansk selskab for ernæring holdt temadag i Odense i anledning af en ny national klinisk retningslinje om synkeproblemer (dysfagi). Jeg var blevet inviteret til at sige noget om sikkerhed og ernæring hos mennesker med apopleksi, der får ernæring gennem sonde. Resten af panelet havde på en eller anden måde været involveret i retningslinjen og tog udgangspunkt i denne. Det skulle jeg ikke, idet sondeernæring ikke var en del af retningslinjen, så jeg var lidt spændt på, om jeg ramte plet hos de 220 tilhørere med mit meget praksisnære indlæg. Det gjorde jeg, mange havde lyst til at spørge bagefter, og jeg fik anerkendende ord med på vejen. Min kollega og jeg var noget brugte, da jeg svingede ind på p-pladsen ved motorvejsafkørslen i Vendsyssel 17.50. Vi var begge stået tidligt op, jeg stod op kl 3.45, for at vi kunne nå til Odense til morgenmad 8.45. Nu har landmanden fået nem aftensmad og er kørt ud igen for at mulde kartofler - for ikke kartoffelkyndige betyder det at lægge jord op omkring kartoffelkammene, det kaldes også at hyppe kartofler eller at kamme kartofler. Der er brygget te til ham, når han en gang holder fyraften, jeg nyder resterne af den te, jeg havde taget med til turen. Og lige om lidt går jeg omkuld i sofaen med en serie.

Tænk at der nu er helt lyst ved fire tiden om morgenen, det var en skøn oplevelse. God nat eller god morgen til dig.

DSC_1642DSC_1643DSC_1644DSC_1645

10 kommentarer:

 1. Godnat også til dig, Lene, og små søde drømme herfra! Skønne billeder!...

  SvarSlet
 2. Jamen det bliver jo slet ikke mørkt mere ... jeg vågner også sommetider midt om natten (sådan cirka samme tid, som du står op på!) og behøver ikke at tænde lys for at finde rundt i huset.
  Forstår godt, at du føler dig brugt - godnat og sov godt :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Ellen, nej det fandt jeg ud af, jeg vågner nemlig altid først på natten, hvor der stadig er for mørkt til ikke at tænde lys :-)

   Slet
 3. Oplæg for 220 mennesker er sørme godt klaret. Fedt at der kom en masse dialog og spørgsmål bagefter, så har man nemlig ramt plet, som du kalder det.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Hanne. Det var nemlig dejligt med spørgsmål :-)

   Slet
 4. Den anden aften/nat tænkte jeg præcis det Ellen skriver, det ikke bliver mørkt, altså sådan rigtig mørkt.
  Dejlige billeder du har fanget - altid skønt med lidt kig her også, flere af dem har jeg kigget på IG :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Abildjyde, næh helt mørkt bliver der ikke. Og tak :-)

   Slet
 5. Der er gode grunde til at din hjerne strejker med det program.. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Inge, det har du nok ret i :-)

   Slet