mandag, maj 09, 2016

Det gik min weekend med

Lørdagen startede tidligt, også tidligere end jeg havde planlagt, men når nu jeg var vågen, kunne jeg lige så godt gøre brug af de lyse morgentimer. I køleskabet stod to vildtpier, som blev bagt fredag aften, mens landmanden kørte i marken. På køkkenbordet stod en gulerodskage, ligeledes bagt fredag aften. Nu skar og snittede jeg ingredienserne til en mangosalat og rørte dressing dertil. Bagefter blev frostingen til kagen rørt sammen, og alt sammen blev pakket i kølebokse og sat ud i bilen. Landmanden stod op og hoppede på traktoren for at få nå et par timers arbejde mere, inden klokken slog ni. Tasken og klædeposerne med festtøjet kom ud i bilen, drikkevarerne, som datteren og jeg havde handlet ind for 14 dage siden, kom også ud i bilen. Madpakker og te var klar, et lidt træt landmandspar blev frisket op med brusebad, og så startede jeg bilen. Først blev Istvan afleveret i pension, og så lod vi motorvejen være vores ven de næste fire timer.

DSC_1353

Klokken 14 holdt vi foran et fantastisk sted på Vesterbro i København, Art and Colour, hvor datterens 30 års fest sammen med venindens ditto skulle holdes. Vi fik kysset og krammet de smukke kvinder og fik læsset mad og drikkevarer af, hvorefter vi satte kursen ud mod et hotel på Amager. Her blev der tid til afslapning og powernap, inden festtøjet kom på og vi gik ud for at finde metroen. Aftenen forløb helt fantastisk, de unge kvinder havde ønsket sig mad i stedet for gaver, og der var masser af lækkert mad samt glade og feststemte mennesker. Det blev en forrygende aften, de to kvinder er meget musikalske, så de holdt en lille koncert for os. Lokalerne gav den rette stemning, og folk hyggede sig både udenfor og indenfor. Flere forbipasserende kom ind i den tro, at det var en cafe, men de måtte skuffet gå igen, for her blev festet igennem for to 30 års fødselarer. Jeg nød at feste sammen med søn og svigerdatter.

DSC_1374

Det var et træt landmandspar, der stod op næste morgen og gjorde sig klar til en tur ind forbi datteren og hendes forlovedes lejlighed for at se deres nye altan. Herefter tog vi turen tilbage til Nordjylland i en bil, hvor aircondition ikke virkede, det blev en varm tur. Hjemme igen skiftede jeg om til kortøj, for sæsonens sidste koncert med mit gospelkor skulle synges. Det blev en skøn afslutning på en forrygende weekend.

DSC_1413

Landmanden er allerede i gang (siden klokken fire i morges). Hans bror og han er fælles om gødningssprederen, så for at få kabalen til at gå op med festweekend og planer om at lægge de første kartofler i denne uge måtte uret stilles tidligt. Jeg snuppede lige en time mere og er nu klar til at udnytte den sidste fridag. God mandag til dig.

16 kommentarer:

 1. Kære Lene! I får godt nok noget ud af dagene! Det lyder som en skøn og festlig weekend! Kram fra mig!

  SvarSlet
  Svar
  1. Skøreliv, det var en helt fantastisk weekend :-)

   Slet
 2. Fantastisk weekend. Tænk at I når sådan en tur, når der er så travlt på gården. Jeg var nok hoppet på en flyver i stedet for motorvejen, men jeg gider har heller aldrig været fan af lange køreture, der har fast bagkant.
  Kan du ikke prøve at lægge en ledig time ind i næste tur til Kbh, så du måske lige kan nå et cafe-besøg eller noget andet spændende med mig :) ?
  Mette L

  SvarSlet
  Svar
  1. Mette, det kunne vi jo ikke, havde masser af drikkevarer og mad med :-) Du kan tro, at jeg vil huske dig med i næste planlægning :-)

   Slet
 3. Tillykke med datteren - det var godt I tog jer tid til at tage over og være med til at fejre hende - men jeg ville nok være blevet forbavset hvis I ikke havde gjort det ...
  Landmandsbørn skal helst ikke komme på bestemte tider af året, men det tænkte I nok ikke på for 30 år og ni måneder siden :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Ellen, vi har skam planlagt vores børns fødselsdage ;-) Trine havde fødselsdag i januar, men holdt festen nu. Vi troede jo bare, vi var længere med markarbejdet, dengang hun aftalte dato med sin far. Og Søren har først fødselsdag i slutningen af maj af samme grund :-)

   Slet
  2. Hahaha - der fik du mig :-D

   Slet
  3. Ellen, det er da godt, at jeg kan overraske. På det område var vi meget struktureret :-) OG meget heldige, tænk at vi blot sagde, nu vil vi have barn og så blev jeg gravid begge gange inden for to måneder - det er jeg taknemlig for.

   Slet
 4. Tænk at der ligger sådan nogle fine lokaler midt i København :)
  Dejligt I havde en god weekend og skønt med skønne mennesker at dele den med :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Pernille, der ligger vist skønne lokaler rundt omkring, men det her er en sand perle :-)

   Slet
 5. Hvilke overvældende lokaler! Og sikken fest, I har holdt. I får virkelig noget ud af tiden.

  SvarSlet
  Svar
  1. Conny, vi nød festen, de havde helt styr på det, de unge kvinder. Jeg har det med at tænke alle mulige bekymringer ind i en fest, men her skulle jeg blot være gæst :-)

   Slet
 6. Det var da et skønt afbræk i en travl tid.

  SvarSlet
 7. Hvilken fantastisk weekend, og dejligt festen blev lige efter de 2 pigers hoved, altså med masser af dejlig mad, gode indslag og ellers masser af socialt sammenværd.
  Tak min mandag var en arbejdsdag, og med hygge hos yngste og de 2 guldklumper.

  SvarSlet
  Svar
  1. Abildjyde, ja de strålede begge to. Og sikke en skøn mandag du har haft :-)

   Slet